דף הבית » בלוג » בניית אתרים » פתיחת חנות אינטרנטית שאלות שחשוב לענות עליהן
פתיחת חנות אינטרנטית שאלות שחשוב לענות עליהן
עומדים בפני פתיחת חנות אינטרנטית? אלה שאלות מפתח
איפה כדאי לפתוח חנות אינטרנטית איך לבחור את הפלטפורמה הנכונה למותג שלכם?
פתיחת חנות אינטרנטית – איפה כדאי לפתוח חנות אינטרנטית? זו השאלה הראשונה שתרצו לשאול את עצמכם כשאתם עומדים בפני הקמת חנות. לא סתם השאלה הזו משמעותית מאחר ואנו פוגשים סוגים רבים של אפשרויות של חנות אינטרנטית ומביניהן עלינו לבחור את זו הנכונה עבורנו ביותר. בחירת פלטפורמת החנות בה נחליט איפה כדאי לפתוח חנות אינטרנטית תלווה אותנו משך זמן רב. ועל כן זו החלטה שיש לקחת עם מחשבה מעמיקה.
זה קצת כמו ההחלטה שיש לקבל לגבי בנית בית. השאלה הראשונה שאנו שואלים את עצמנו היא איפה הבית הזה יבנה. המיקום של הבית ילווה אותנו זמן רב ולכן אנו רוצים לעשות החלטה נכונה. בתי הספר בסביבה, קלות ההגעה ממקום למקום, עלויות מחיה תואמות לאורך החיים שלנו, בטיחות הסביבה, כל אלה שיקולים משמעותיים בהקמת בנית וכך גם בפתיחת חנות אינטרנטית.
ככל שההחלטה טובה יותר כך החנות תוכל ללוות אותנו לאורך זמן רב יותר. לכן עדיף לקחת את הזמן ולשקול את האפשרויות, ללמוד אותן לעומק ואחרי שמבצעים תהליך למידה – ניתן לשקול אותן לעומק וכך להקטין את הסיכוי בצורך להחליף את האתר בפרק זמן נמוך.
איפה כדאי לפתוח חנות אינטרנטית זו שאלה מצוינת כי יש לא מעט אפשרויות, אם נסקור כאן כמה מהאפשרויות נוכל לגלות את – וורדפרס (המחוברת לתוסף ווקומרס שעימו מקימים את החנות), שופיפיי, וויקס ועוד פלטפורמות קטנות יותר כמו istore של ישרכארט או פלטפורמות אחרות. גם בתוך כל אחת מהפלטפורמות יש החלטות לעשות. למשל ההקמה של האתר בוורדפרס יכולה להיות דרך כתיבת קוד, מה שמייקר את העלות, אפשרות שניה בוורדפרס היא לעבוד עם אלמנטור שמקל מאוד את תהליכי העדכון של האתר במידת הצורך, בשופיפיי ובוויקס נצטרך לבחור את גודל החנות ויחד עם גודל החנות להבין כי האפשרויות שניתנות לנו בהקמת החנות משתנות. למשל בשופיפיי, לא נוכל להוציא דו״חות מסוימים בחנות הקטנה.
אז כשאנו שואלים את עצמנו איפה כדאי לפתוח חנות אינטרנטית עלינו לקחת בחשבון את כל השיקולים כולם תוך כדי שאנו שואלים את עצמנו – לאן המותג שלנו הולך, מה החזון שלנו, מה היינו רוצים. אלה יעזרו לנו לענות על השאלות של איך כדאי שהאתרים עצמם יראו.
ההמלצה שלנו לגבי פתיחת חנות אינטרנטית תלויה רבות במספר שיקולים –
השיקול ראשון הוא שיקול של עלות – בחלק הבא נסקור את נושא התמחור של החנויות, אך זה נושא משמעותי וככל שמדובר בעסק קטן יותר, כך ההמלצה שלנו היא ללכת על מערכות שהן כמה שיותר נפוצות,, ככל שמערכת נפוצה יותר יש לה יותר אנשים שידעו לתפעל אותה וכך עלויות העבודה ירדו.
השיקול השני הוא תפעולי – כמה הזנת מוצרים יש לעשות – ככל שיש יותר הזנות מוצרים לעשות כך אנו ניטה למערכות שיודעות לעשות את הדברים באופן אוטומטי בקלות ומיועדות לאיקומרס מא׳ ועד ת׳. יתכן וזה ייקר את העלויות אך מהצד השני יקל מאוד את התפעול.
השיקול השלישי הוא פונקציונלי – כשלכמה מערכות נוספות אנו צריכים לחבר את החנות שלנו. עלינו להבין ולדעת שהמערכות השונות יודעות להתחבר למערכות אחרות. קחו למשל את שופיפיי ומערכות אחסון בישראל – יש לוודא מראש ששופיפיי יודעת להתחבר למערכת האחסון שעימה אנו עובדים ובמידה ולא – לקחת את החיבור הזה כמשהו חשוב באפיון והגדרת דרישות האתר. זה יהיה מבאס מאוד, אחרי שהשקעתם זמן וכסף לגלות שהאתר לא מתממשק עם מערכות הכרחיות ולכן זה כל כך חיוני לקבל החלטה איפה כדאי לפתוח חנות אינטרנטית.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
כמה עולה לפתוח חנות באינטרנט תמחור אתר מלא מא’ ועד ת’
אז בואו נרחיב מעט על נושא העלויות כמה עולה לפתוח חנות באינטרנט
כפי שכתבנו בחלק הקודם כשאנו מקבלים את ההחלטה איפה כדאי לפתוח חנות אינטרנטית יש שיקולים גדולים מאוד שהם שיקולי עלות. שיקולי העלות מתחלקים לשניים:
1.עלות הקמת חנות באינטרנט
2.עלות תפעול ותחזוקת חנות באינטרנט
עלות הקמת חנות באינטרנט
כשאנו רוצים לפתוח חנות באינטרנט אנו רוצים לדעת מראש כמה זה צפוי לעלות לנו. שיקולים משמעותיים ביותר כשאנו יוצאים לדרך מתחילים מיצירת מסמך דרישות לאתר. מה אנו רוצים שיהיה בתוך האתר. למשל בתוך חנות תכשיטים אנו נרצה שיהיה לנו
- חנות
- דף קטגוריות חנות לכל סוג מוצר למשל – עגילים, שרשראות, צמידים
- בתוך דף המוצר
- אנו רוצים להגדיר את גודל המוצר
- אנו רוצים להגדיר איזה אבן תשובץ
- אנו רוצים לקבוע האם התכשיט יהיה זהב או כסף
- חיבור החנות למחסנים
- חיבור החנות למערכת crm
- חיבור של החנות למערכת דיוורים
- אתר חברים אליו מי שמגיע יוכל להיכנס כדי לקבל קורסים על סדנאות בתחום התכשיטים
- וכו׳ וכו׳
הבנתם את הנושא. ככל שדרישות החנות יהיו לכם ברורות ומדויקות יותר, הן מבחינת החנות עצמו והן מבחינת ההתממשקות שלה למערכות חיצוניות, כך תוכלו בקלות גדולה יותר לפתוח חנות באינטרנט ולוודא שמי שבונה עבורכם את האתר מאפיין אותו קודם כל על פי מסמך הדרישות שיצרתם וכך אתם נמנעים מכל אי הבנות לגבי תמחורים או מגיעים למצב שיש משהו באתר שאתם רוצים ושפספתם.
כעת בואו נתייחס למספר פלטפורמות אפשריות להקמת האתר והעלויות אליהן כמו גם העלויות הנלוות מהזול ליקר בתהליך פתיחת חנות אינטרנטית –
לפתוח חנות בוורדפרס אלמנטור – זו הדרך בה אפשר להקים אתר שהוא מעולה, במחיר נמוך ושנראה מדהים ולא רק זאת, שמאפשר לכם להתממשק לכל מערכת שהיא. האתר הוא שלכם ואין סכנה שמישהו מחר יפיל אותו, יעלה לכם את המחירים ,כפי שקורה בפלטפורמות סגורות אחרות להקמת אתרים. וורדפרס היא פלטפורמה חינמית. הוספת אלמנטור עולה כ-49$ לשנה ועל אלה יש עלויות אחסון של כ-1000 ₪ לשנה, תלוי בסוג ובגודל האחסון שאתם בוחרים. יש עלויות נמוכות ויש כאלה גבוהות יותר. נוכל לקחת את זה כמחיר סביר לאתר בינוני.
לפתוח חנות בוורדפרס קוד – כתיבת קוד עולה כסף. אמנם היא מאפשרת להקים אתר עם נראות שאין כמוהה בשום מערכת אחרת והיא ייחודית ומאפשרת גמישות מאוד גדולה בעיצוב ובנראות האתר. גם כאן יש עלויות של אחסון, אך להבדיל מהשימוש באלמנטור, שהינה תבנית שנוכל לערוך בה בקלות תכנים בתוך האתר, אתר בקוד דורש שינוים בכתיבת הקוד וכותב קוד הוא דבר יקר. עלויות של כתיבת קוד נעות בין 250-450 ₪ לשעת עבודה וכאשר אנו רוצים לעשות שינויים משמעותיים נדרש להשקיע כסף.
לפתוח חנות בשופיפיי – דרך מעולה להקמת אתר יחסית פשוט בנראות מעולה, האחסון כלול בתוך המחיר ויש אינספור אפשרויות של התחברות דרך שופיפיי לאפליקציות שמאפשרות מגוון עצום של אפשרויות, למשל הקמת אתר ייעודי בתוך האתר (למשל חלק באתר שהוא b2b), או חיבור למועדון לקוחות, מערכות שיווק שמתחברות, מערכות אוטומציה לניוזלטרים וכו׳. הבעיה המרכזית של שופיפיי היא העלויות, הן העלויות החודשיות הבסיסיות שנעות בין 30-2500$, יש עלות של כ-3% עמלה לשופיפיי על סליקות ובנוסף יש לקחת בחשבון שהעלויות של תחזוק החנות שנדרשת להעשות על ידי מי שמבין, אין אנשי מקצוע רבים בתחום.
לפתוח חנות בוויקס – וויקס מאפשרת להקים אתר באופן עצמאי לגמרי, כמו שופיפיי יש לה עלויות חודשיות, על אף שהן נמוכות יותר. יש לה התממשקות לאפליקציות שונות אך שלא כמו שופיפיי הן מוגבלות יותר.
אם כן על מנת לפתוח חנות באינטרנט יש לנו החלטות משמעותיות לקבל, הפלטפורמה היא אחת מהן.
עלות תפעול ותחזוקה
עלויות התחזוקה גם הן מתחלקות לשתיים –
חלק אחד הוא הזנת התכנים בתוך האתר, טיפול במכירות ואלה מומלץ מאוד שיעשה על ידי הצוות עצמו של העסק. ככל שאיש הצוות מיומן יותר כך לוקח פחות זמן להזין את המוצרים. בחנויות כמו שופיפיי שהינן יעודיות לאיקומרס הזנת התוכן היא מעט פשוטה יותר. אך כאשר אנו מסתכלים בהיבט המחירים, לא בטוח שאלה מפצות על המחיר שיש לשלם באחזקת האתר עצמו.
חלק שני הוא החלק של תחזוקה – תיקון תקלות בתוך האתר, שדרוג שלו והתאמה שלו עם שינוי המותג או תוספות נדרשות. תחזוקה של אלמנטור היא הנפוצה, הקלה והזולה ביותר, עלויות התחזוקה בכתיבת קוד הן היקרות ביותר ועלויות התחזוקה של שופיפיי הן בעלות בינונית – אלו הן למעשה הפלטפורמות העיקריות כיום המשמשות אותנו לצורך בניית חנות וירטואלית.
לפתוח חנות באינטרנט זה דבר מורכב ועל כן אנו צריכים לקחת את כל הרכיבים של התהליך בחשבון. ככל שנהיה מוכנים יותר, כך פתיחת חנות אינטרנטית תהיה קלה, מהירה, זולה ומדויקת עבורנו.
מהם השלבים בעבודה מול הספקים עליהם כדאי להקפיד עם פתיחת חנות באינטרנט?
כאשר אנו יוצאים אל פתיחת חנות באינטרנט יש כמה שלבים בעבודה עם הספקים:
שלב 1 – יצירת רשימת דרישות שממנה הספק יוצר אפיון של החנות
שלב 2 – עיצוב ונראות החנות
שלב 3 – תהליך הקמת החנות
שלב 4 – בדיקות החנות לפני עליה לאויר
שלב 5 – חיבור למערכות חיצונית (סליקה ודיוור למשל)
שלב 6 – עליה לאויר
כל אחד מהשלבים האלה הוא שלב חשוב של פתיחת חנות באינטרנט ואנו רוצים לוודא עם הספק שהוא יודע לעשות כל אחד מאלה היטב.
לא מזמן הגיע אלינו בעל עסק שמציע שירותים מקצועיים בתחום המשפטי. במקביל הוא פיתח קורס דיגיטלי ופנה לחברה שתעשה עבורו את הקמת האתר. האתר שאותו הוא הקים לא התייחס בשום צורה לקורס הדיגיטלי שהוא פיתח, לא נתן לו מקום, לא הוסיף סל קניות עם אפשרות לרכישה. כלל לא היתה רשימת דרישות מסודרת לאתר ואף לא קובץ אפיון.
הדברים האלה הם דרמטיים עם פתיחת חנות באינטרנט . כי במידה ולא נוודא שהשלבים האלה אכן קורים, יש סיכוי גבוה שהאתר לא יענה על הצרכים שלנו ונצטרך להתחיל שוב מחדש. אז עדיף להקים חנות פעם אחת ובצורה טובה.
כאשר בעל העסק הגיע אלינו, ישבנו ודיברנו כשעתיים, שאלנו אותו מה החזון שלו, מה הוא רוצה, מה הוא צריך. אלה הובילו אותו להבנה של מה היה רוצה שהאתר שלו יכיל ומכאן רשימת האפיון היתה קלה ופשוטה – האתר שלו כעת הכיל גם לקוחות שצריכים יצוג משפטי, אך הוא כולל כעת גם פניה לקהל יעד נוסף שהוא עורכי דין שעבורם הוא פיתח את הקורס הדיגיטלי.
האם שאלתם את עצמכם מיהם קהלי היעד שמגיעים לאתר? האם האתר שאתם בונים נותן התיחסות פשוטה לקהלי היעד? האם קהל היעד ידע לנווט את דרכו במהירות למקום שאליו הוא צריך להגיע? כיום בתוך מספר שניות, אם אתר לא נטען, או לא נותן את המענה הנכון, הלקוח נוטש. וזו סיבה נוספת שהכרחית עם פתיחת חנות אינטרנטית- לדעת מי הקהל שלנו, לאן אנו רוצים שהוא יגיע, וליצור את הניווט באתר בצורה חכמה.
אם תסתכלו במבט על על איקאה, תוכלו לראות שהיא בנויה כמו מבוך, לאיקאה ברור בצורה מאוד בהירה איזה מסלול הקהל שלה יעשה כשיגיע. אז אמנם יש את אלה שכבר היו כמה פעמים ויודעים בכניסה ללכת ישירות לקופות, אבל רוב הקהל ינווט בתוך המבוך הזה שאיקאה בנו על פי הרעיון שלהם לניווט הנכון (שכולל אגב מעבר בכל האגפים כדי למקסם את הקניה של הלקוחות). אז האתר שלנו בדומה לאיקאה צריך לראות מראש את המסלול של הלקוח, לדמות אותו ולאפיין אותו בתוך מסמך האפיון. אסור לצאת להקמת אתר ללא מסמך אפיון מדויק.
השלב הבא שהוא עיצוב האתר הוא חלק משמעותי שכן אנו רוצים שהאתר שלנו ידבר את שפת המותג, יהיה קל לקריאה ומעל להכל – יהיה ריספונסיבי, שזו מילה קשה לדבר פשוט – מותאם למובייל ולטאבלט. רוב הרכישות כיום קורות דרך הסלולארי, אנו רוצים להיות עם אתר שיודע לתת את הפתרון הזה לגולשים שלנו.
לאחר מכן כאשר אנו רוצים לצאת לדרך אל ההקמה חשוב מאוד להקפיד על לוחות זמנים. שימו לב שאתם יודעים כמה זמן כל דבר לוקח ושאתם מוודאים שבעל המקצוע שבונה עבורכם את האתר מעדכן אתכם בכל שלב בדרך. מאחר וברוב המקרים מפתחי האתרים עוסקים במספר פרוייקטים מקבילים של בניית אתרי חנות, אתם רוצים לוודא שיש עמידה בלוחות הזמנים ושאתם מקבלים עדכון שוטף.
כאשר הגעתם להחלטה לעלות לאויר זה נהדר! אתם צריכים לקבל החלטה לגבי האחסון. כאן תוכלו לראות סרטון שעוזר לכם להחליט מהו האחסון הנכון והטוב ביותר לאתר שלכם עם פתיחת חנות באינטרנט.
האזינו לפודקאסט המרתק עם מעצבת התכשיטים שלומית אופיר:
איך לבחור את בעל המקצוע שיעזור לך לפתוח חנות אינטרנטית?
ההחלטה לפתוח חנות אינטרנטית היא החלטה מבורכת ויש לקבל את הצעד מי השותף שלכם לתהליך. בעל המקצוע שיעבוד איתכם צריך להיות מישהו שאתם סומכים עליו ושמגיע עם הניסיון של בניית חנויות וירטואליות, מישהו שנעים לכם, אבל גם מישהו מקצועי שיודע לתת את התשובות כולן. הקמת אתר היא לא רק תהליך טכני, היא זהו תהליך שמצריך ראיה עסקית טובה ויכולת להבין לאן העסק הולך ואיך האתר יכול לסייע לו בכיוון של גדילה ויצירת מכירות.
לפתוח חנות אינטרנטית זה לא רק לקנות דומיין ולייצר אחסון ,יש שם שלבים משמעותיים ולכן התהליך הוא חשוב.
אם כן כשאנו באים לבחור את בעל המקצוע שיעזור לכם עם פתיחת חנות אינטרנטית עליכם לבדוק את הדברים הבאים:
- שהוא יודע לבצע אפיון מדויק לחנות
- מהי הפלטפורמה שאיתה הוא עובד והאם הוא יכול לתת יותר מאפשרות אחת לפתיחת החנות האינטרנטית
- מהם זמני העבודה שעליהם בעל המקצוע מתחייב לפתוח חנות
- האם הוא יכול לעזור לכם לקחת את כל התהליך מא׳ ועד ת׳ כולל ניהול של העיצוב של החנות
- כמובן שתרצו לוודא עלויות כוללות ובשאיפה שיהיו מחולקות לפי נושא – למשל, עיצוב ומיתוג / אחסון / הקמת חנות וכו׳.
- שיטת העבודה מולכם וכאן עלינו להרחיב – לפתוח חנות אינטרנטית דורש מיומנות וזמן. אתם כבעלי עסקים עסוקים ויש לכם המון דברים על הראש. אתם רוצים לוודא שבעל המקצוע שעובד איתכם על פתיחת חנות אינטרנטית עושה עבורכם את העבודה וגם דואג לעדכן אתכם באופן שוטף על מצב העבודה והיכן דברים עובדים. אין דבר קשה יותר מלעשות את כל הפעולות היומיומיות שלכם כבעלי עסק וגם לדאוג להזיז קדימה בעל מקצוע. על כן ודאו שמי שאתם עובדים איתו יודע לתת את הניהול השלם ומתחייב על עדכונים לאורך הדרך. ודאו שהוא מחוייב לזמני העבודה ומחוייב אליכם. איך אתם יכולים לודא את זה? דברו עם מי שכבר עבד עם בעל המקצוע על פרויקטים. שיכול להעיד על איכות העבודה ושיטת העבודה. לפתוח חנות אינטרנטית זה צעד חשוב ומומלץ בעסק, כל אלה יוכלו לסייע לכם לקבל את ההחלטה עם מי לעבוד על פתיחת חנות אינטרנטית.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה