דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » כך ניצור תוכן מסקרן לשיווק חנויות וירטואליות באתר שלנו, תוך שימוש בעקרונות הפילוסופיה
כך ניצור תוכן מסקרן לשיווק חנויות וירטואליות באתר שלנו, תוך שימוש בעקרונות הפילוסופיה
כתיבה שמתבססת על עקרונות וכללים ששימשו את הפילוסופים הגדולים לסחוף אחריהם קהל, תעזור לנו בקידום חנויות וירטואליות שבנינו באתר שלנו
מחפשים תוכן קצת אחר לשיווק חנות וירטואלית באתר סחר? הפילוסופיה באה לעזרתנו
חנויות וירטואליות באתרי סחר שואפות למשוך אליהן כמה שיותר גולשים, משמע קונים שרוכשים מוצרים באותה חנות וירטואלית. זה לא סוד שזאת השאיפה. כך בעלי החנויות באתרים מתפרנסים, והם מרוויחים יותר ככל שיש יותר קונים.
לכל חנות וירטואלית יש לא מעט מתחרות. אם אנחנו בעלי חנות באתר, ואנו מוכרים ארנקים, אז יש לנו מתחרים רבים שגם הם מוכרים ארנקים. אם אנחנו בעלי חנות וירטואלית שמוכרת אביזרים לרכב, אז יש שלל חנויות כאלה.
כמו שניתן להבין, בכל תחום יש לא מעט חנויות וירטואליות בשלל אתרי סחר, ואם יש לנו חנות וירטואלית מתחום מסוים, אז כל החנויות שמוכרות מוצרים מהתחום הזה מתחרות על הכיס שלנו.
אנחנו רוצים לבלוט. אנחנו רוצים שישימו לב אלינו. אנחנו רוצים שהחנות הוירטואלית שלנו שבנינו באתר תמשוך אליה כמה שיותר קונים ורוכשים. אז מה נעשה?
יש לנו חנות וירטואלית ואנחנו נעשה את זה, נקדם את החנות באתר, באמצעות התוכן!
תמיד נשאף לכתוב תוכן איכותי טוב, מועיל, יעיל, כזה שמביא הרבה מידע חיוני לקורא.
נשאף לכתוב תוכן מעניין ומסקרן שמספר אנקדוטות מיוחדות וגם אולי מביא דוגמאות שעוזרות להכיר אותנו יותר, להרגיש אותנו, להתחבר ולקנות.
ככל שכותבים יותר תכנים, במיוחד עבור חנויות וירטואליות באתרים, צריכים להיות יצירתיים יותר. כי לפעמים נראה לכאורה שכבר אין רעיונות איך לבלוט ככה שיראו אותנו וירכשו בחנות שבאתר שלנו.
אז מה עושים כעת?
במאמר הזה אנחנו מביאים רעיון לחשיבה יצירתית אחרת ונוספת, קצת מחוץ לקופסה. אנחנו נכתוב תוכן תוך שאנו מתבססים על עקרונות הפילוסופיה, המדע המיוחד שבין היתר חוקר ומפרש מושגי יסוד של ההתנהגות האנושית.
ולמה בכלל אנחנו מקשרים את הכתיבה לפילוסופיה? כי תמיד הפילוסופים הגדולים היו אלו שנאמו מול קהל גדול, ושהצליחו למשוך ולסחוף אחריהם קהל גדול שהתאסף והקשיב למוצא פיהם. זאת אומרת שהפילוסופים הגדולים יודעים דבר או שניים על תוכן. בתור בעלי חנות וירטואלית חשוב שנכיר את החוכמה שלהם. נשתמש בידע הזה לשיווק חנויות וירטואליות שבנינו באתר או באתרים. ווין ווין.
אז נתחיל כדי נדע איך לקדם חנות וירטואלית משלנו. תמיד נראה לנו כאילו תורת הנאום, וכך גם תורת הכתיבה, הם תחומים חדשים. משהו שחקרו במאה האחרונה תוך התבוננות בנואמים הגדולים ובאנשים שהשפיעו על העולם בעת החדשה. אבל מתברר שכל אלה היו קיימים מימים ימימה, אולי תחת שמות שונים והגדרות אחרות, אבל היו קיימים.
מתברר שהראשון שעלה על הכללים של נאום ותוכן, והבין מה מושך כל כך אנשים להקשיב לנואם, הוא לא אחר מאשר אריסטו היווני, פילוסוף שחי באתונה של לפני הספירה. הוא בעצם הבין מהו התוכן שמעניין אנשים.
ואיך זה קשור אלינו לנושא שיווק חנויות וירטואליות? כי מה שמעניין אנשים לשמוע, גם מעניין אותם לקרוא. לכן נשתמש בכתיבת התוכן לאתר שלנו, לקידום הנויות הוירטואליות שבנינו, בהתבסס על הכללים של אריסטו, המומחה שסחף הרבה מאזינים בזכות התוכן שלו.
מהם אותם כללים וכלים שסוחפים קהל להתעניין בנו? נכיר אותם כעת.
במאה הרביעית לפני הספירה, הבין אריסטו שישנם שלושה מאפיינים פשוטים שגורמים לנואם למשוך אליו את קהל המאזינים שלו. אלו הם ה-אתוס, ה-פאתוס, וה-לוגוס.
במאמר הקרוב ננתח את שלושת אלו ונבחן – כיצד הם משפיעים על הטקסט שלנו? איך נוכל להשתמש בתובנות של אריסטו, שתקפות גם היום, כדי למשוך אלינו יותר ויותר קוראים ולקדם כל חנות וירטואלית שנבנה באתר?
אחרי שנבין יותר אנחנו נוכל ליישם בעצמנו ולשלב תוכן שמבוסס על הידע שלמדנו בתוך כל חנות וירטואלית שנבנה באתר שלנו. מידע שיעזור לקידום של הרבה חנויות וירטואליות.
הכלל הפילוסופי הראשון, בו נשתמש לאחר מציאת פלטפורמה לחנות וירטואלית: תוכן משדר אמינות
אז כעת אנו נעזרים בכללים ועקרונות מעולם הפילוסופיה על מנת לקדם חנויות וירטואליות שיש באתר שלנו, כל זה קורה אחרי שהצלחנו למצוא פלטפורמה לחנות וירטואלית ולבנות חנות שמציעה מוצרים באתר שלנו.
נתחיל בעיקרון האתוס. זהו הכלל הראשון והחשוב מכולם. פירוש המילה בעברית – אמינות. למען האמת, אפשר להניח שכולנו מכירים כבר את המילה אתוס בצורתה המודרנית – אתיקה.
המשמעות העמוקה של האתוס בנושא תוכן ונאום היא בתיאור האמינות אותה משדר הנואם, וגם מוכיח אותה לקהל מאזיניו.
במקרה שלנו, בכתיבה השיווקית בה אנחנו משתמשים, הדבר הראשון שהקוראים מחפשים הוא אמינות. וכך גם אנחנו כבעלי חנות באתר אינטרנט. הלוא אנחנו בעלי עסק או חברה, שמפעילים חנויות וירטואליות באתר האינטרנט שלנו, חשוב לנו שיהיה לנו שם טוב של מותג אמין. זה חשוב לנו גם מבחינת המכירות, הרווחים וההצלחה של החנות שלנו. אבל בוודאי שזה גם חשוב לנו כבני אדם, להיות בעלי חברה או עסק שנחשבים לאמינים.
מתחילים בהשגת אמינות כבר בבחירת פלטפורמה לחנות וירטואלית שתהיה אמינה. זה אומר שנקים אתר סחר משלנו, בטוח ואמין, עם כל ההגנה והאבטחה הנדרשת עבור הקונים. נבחר בפלטפורמת מסחר רצינית, כמו למשל וורדפרס.
איך נשיג אותה, את האמינות, באמצעות התוכן והכתיבה ונאמץ לקידום חנויות וירטואליות?
עלינו להקפיד ולרשום עובדות נכונות. אם אנחנו לא בטוחים בעובדות מסוימות שאנו רוצים לכתוב עליהן, אז חשוב מאוד לבדוק אותן ולנסח אותן נכון ומדויק.
יתרה מזאת, אנחנו לא נצא בכתיבה שלנו בהצהרות שאי אפשר להוכיח אותן. בסוף יתברר שיש כאן מידע כוזב או לא מדויק, אולי אפילו מידע מטעה. וזה מה שהקורא, שהוא הלקוח הפוטנציאלי שאנחנו רוצים שיקנה, יזכור מאיתנו. אם ניפול באמינות, הוא ייקח בערבון מוגבל את התוכן שלנו. ואז מה? בלשון המעטה – זה ממש לא יפתה אותו לרכוש מוצרים שנמכרים בחנויות וירטואליות שנמצאות באתר שיש בו מידע לא אמין.
שניתן דוגמאות למשפט שאינו אמין ושממש לא מומלץ לפרסם במסגרת חנויות וירטואליות?
“המוצר שכל האמהות בישראל משתמשות בו” – זוהי אמירה שלא רק שאי אפשר להוכיח אותה, סביר להניח שהיא לא נכונה. ולא משנה על איזה מוצר כתבנו את זה. כדי להוכיח אותה אנחנו צריכים גישה לנתונים שאין ברשותנו. איך נוכל לבדוק כל אמא ואא בישראל? בלתי אפשרי. אמירה כזאת, סביר להניח שהיא לא נכונה כי היא הכללה, וקשה להכליל שכולם מתנהגים בצורה מסוימת, בטח כאשר אנחנו לא מכירים את כולם אישית. אנחנו לא באמת יודעים אם כל האמהות משתמשות במוצר.
במקרה כזה גם בחירה אמינה של פלטפורמה לחנות וירטואלית, בבסיס אמין כמו וורדפרס, או כל פלטפורמה גדולה ומוכרת, לא תעזור. כי המילים שלנו הן אלה שהכשילו אותנו.
“לאחר שימוש במכשיר הכאב נעלם תוך 3 שעות” – גם כאן מדובר במשפט שאין כל כך אפשרות להוכיח אותו, ואי אפשר לדעת אם הוא יהיה נכון. לא משנה מהו המוצר, האם אנחנו בטוחים שכל לקוח שישתמש במוצר הכאב שלו ייעלם? לא בטוח.
יכולים לקרות כאן שני דברים. קוראים יקראו את המשפט ויפקפקו בו מלכתחילה, כי יש בו מידע שהוא יותר מדי נחרץ, וקשה לקבוע שיש מכשיר כזה שמעלים כאבים תוך זמן מסוים. ישנה אפשרות נוספת שאנשים יקראו והמשפט יסקרן אותם. הם ירכשו את המכשיר, ואז הם יגלו שבעצם הכאב לא נעלם להם אחרי 3 שעות ואפילו לא אחרי 24 שעות. ומה אז? בשני המקרים הקוראים ירגישו שמדובר באתר שמגזים עם מידע, שמפרסם מידע לא אמין. ושוב – תדמית כזאת היא גרועה מאוד לאתר סחר עם חנויות וירטואליות. הקוראים המאוכזבים והספקניים לא ירצו לקנות שם.
את החוק הזה כותבים חייבים לזכור על מנת ליצור אמינות – אין הכללה שהיא נכונה, וגם אם הייתה כזו, אין בידינו הכלים להוכיחה. לכן, על מנת ליצור אמינות בעיניי הקוראים שלנו נימנע מהכללות ונקפיד על אמיתות העובדות אותן אנו מציינים.
בנוסף לכל אלו, נקפיד לעמוד בהבטחות שלנו, גם הבטחות שקשורות להליך הפרסום והמכירה, לאו דווקא למוצר.
אם הבטחנו לקוראים שבעוד יומיים יעלה מאמר בנושא מסוים, או אם הבטחנו שאם ילחצו על קישור הם יקבלו הנחה מסוימת, אז אנחנו חייבים לעמוד במילה שלנו. אם קרה, ומסיבה מסוימת איננו יכולים לעמוד במילה הזו, אז עדיף לחשוב פעמיים ולא לצאת עם אותה הבטחה. מלבד העובדה שנצטרך להתנצל שמשהו לא קרה, מה שקורה פה זה שהאמינות שלנו נפגעה. כבעלי אתר סחר עם חנויות וירטואליות אנחנו רוצים קונים רבים, ולא אנשים שיתאכזבו מאיתנו ויימנעו מרכישה.
בנוסף לכל אלו, בתוך המילה אתיקה מסתתר גם במובן מסוים ניסיון. אם אנחנו כותבים על רפואה, אבל ההכשרה שלנו היא בכלל בניהול, האתוס שלנו נפגע והקוראים מאמינים פחות למה שאנחנו כותבים. אז לצד בחירת פלטפורמה לחנות וירטואלית נדאג לכתוב על מה שאנחנו מבינים בו.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
הכלל הפילוסופי השני שנאמץ, במיוחד בשיווק חנויות וירטואליות בישראל: הרגש משחק תפקיד
לשיווק של חנויות וירטואליות בישראל מצטרף עוד שחקן ראשי שתמיד מופיע במסעות הפרסום והשיווק – הרגש. ישראל נחשבת למדינה חמה, לתרבות שמאוד משחק אצלה הנושא האמוציונלי, הרגש. זה חלק מהאפיון של מי ישראלי. אנחנו יודעים זאת שהישראליים נחשבים לקהל יותר חם ורגשני לעומת קהלים ממדינות אחרות.
אז בכל הנושא של אתרים עם חנויות וירטואליות מקומיות בישראל, ניתן להבין שהרבה מסרים של רגש יכולים מאוד למשוך את הקהל.
וזה בדיוק הזמן לעבור לכלל הפילוסופי השני מבין אלה שאריסטו נעזר בהם כדי לסחוף קהל – פאתוס.
הפאתוס הוא פניה רגשית לקהל הקוראים, ובישראל יש קהל שממש נולד לפאתוס. לכן שיווק חנויות וירטואליות בישראל יתבסס עליו. אחד הנואמים בישראל שנהג פעמים רבות לפנות אל הצד הרגשי של מאזיניו, ורובנו גם שמע את נאומיו, אם באינטרנט ואם באופן חי, הוא מנחם בגין.
אם נדבר על רגש או נכתוב סביב עולם הרגש, ונוסיף לכתיבה שלנו עניין שיעורר את לב הקוראים, הם יחזרו ויקראו את מה שיש לנו לומר. מעבר לענין ולסקרנות שיגרמו להם לחזור ולקרוא, דבר חשוב נוסף שיקרה – הם ירגישו חיבור עז בזכות המסרים הרגשיים. זה מעולה לקידום חנויות וירטואליות באתרי הסחר השונים, בטח בישראל.
מהי כתיבה רגשית מלא פאתוס, שכל כך מתאימה במיוחד עבור חנויות וירטואליות בישראל? יש הרבה דוגמאות שניתן לתת:
אפשר להתחיל את הכתיבה בסיפור אישי, או אולי בהצגת איזו מצוקה או מחסור שיש לכולנו בחיים, כדי לעניין יותר את הקוראים שמגיעים אלינו. למשל – נגיד שאנחנו מוכרים קלפי משחק לשיפור הזוגיות. אז ניתן דוגמה מהעולם הזה. נספר איך לפעמים בני זוג מרגישים ריחוק, מרגישים שהתקשורת ביניהם בהווה כבר לא מה שהיתה פעם. ניתן דוגמה מתוך החיים של זוג שבלילה נרדם על הספה בלי לדבר כמעט, או תיאור מצבים מלאי רגש. כל אלה יעזרו לקהל הקורא להתחבר לתחושת החוסר ולרצון למלא את החסר.
הקוראים שיקראו את התיאורים וירגישו הזדהות, ירצו לרכוש את קלפי המשחק, שיכולים לסייע להם להתקרב לבן או בת הזוג. זה יכול לעבוד במיוחד כשמדובר על חנויות וירטואליות בישראל.
הרגש עוזר מאוד לשווק את המוצרים שמציעות חנויות וירטואליות ישראליות באתרי סחר. כאמור, בכתיבה שנועדה למכור מוצר מסוים, נתאר את המחסור עליו עונה המוצר בצורה כזו שהלקוחות שלנו ירגישו אותו (את המחסור) ממש ברגעים בהם הם קוראים.
טקסט לדוגמה שניתן לשלב בתוך חנויות וירטואליות: “גם אתם מפחדים מהרגע הזה שהוא מגיע? גם לכם יש צביטה קטנה בלב כשאתם פותחים את החשבונית? גם אתם הייתם רוצים לדעת שאפשר להקטין את ההוצאות על החשמל? למה שלא תשתמשו במדד ביתי לצריכת החשמל?…”.
הצגת הכאב, השמחה, הגאווה, ההמחשה שלהם אל מול הקורא, מושכת אותם להמשיך ולקרוא. כל אלו הם הפאתוס.
פאתוס יהיה טוב יותר ככל שהקורא ירגיש אותו עמוק יותר.
במדינה כמו שלנו, שיווק מלא בפאתוס, רגש, הוא יעיל מאוד להצלחת חנויות וירטואליות בישראל.
הכלל הפילוסופי השלישי שנאמץ בשיווק חנויות באתרים: היגיון, גם אם אין הגיון במושג כמו חנויות וירטואלית
לא תמיד הכול מתנהל בהגיון בשיווק, למשל יש אנשים שמחפשים משהו בגוגל ומקלידים בשגיאה “חנויות וירטואלית” כאשר רוצים להקליד בכלל את המושג חנויות וירטואליות.
וכל הדוגמה הזאת היא כדי להסביר שיחד עם זאת, בשיווק החנויות באתרי המסחריים שלנו נשאף להגיון, הכלל הנוסף שאריסטו התבסס עליו להצלחת נאומיו הפופולריים. אנחנו תמיד ננסה לשווק בהגיון, גם אם לא הכול תמיד מתנהל ככה.
אז הכלל הבא שחשוב לדעת בעת שיווק חנויות וירטואליות באתרי אינטרנט הוא לוגוס. משמעות המילה בעברית היא במקרה הזה היגיון. היום אנחנו מכירים את המילה הזאת יותר בהטייה שלה, בתור המילה לוגיקה.
הכוונה של הלוגוס במקרה של הכתיבה, היא שהקוראים שלנו רוצים איזשהו היגיון בטקסט, סדר הגיוני שהם מצליחים להבין. במקרה הזה יעזור לנו כל מה שעוזר להכניס בתוכן שלנו סדר וארגון שעוזר לתהליך הקריאה.
מה למשל? נדאג להוסיף לטקסט כותרות, כותרות משנה, פיסוק נכון, שימוש במילות חיבור, וכדומה. נדאג שהכול יהיה פרוש בתוך רצף ברור והגיוני, ולא בתוך ערבוביה לא ידועה של מילים. זה חשוב מאוד בניהול שוטף של חנויות וירטואליות.
צריך לדעת גם מתי להפריד בין נושאים ועניינים ולהתחיל פסקה חדשה. וגם ליצור לקורא סדר בעין, לדוגמה על ידי הדגשת מילים מסוימות.
ללא סימנים שעושים סדר והגיון הקורא יכול לאבד ריכוז תוך כדי הקריאה, ולא לדעת לאן לחזור כשהוא מאבד את עצמו בתוך הטקסט.
לפעמים מושגים לא הגיוניים יכולים גם כן לפגוע בתחושת ההגיון. כמו בדוגמה שנתנו, של אנשים שמקלידים “חנויות וירטואלית”, כך גם לפעמים בתוך טקסט באתר יכול להשתלב הביטוי הזה, בטעות, בגלל שגיאת מקלדת.
בנוסף לאלו, עלינו גם להקפיד להיות עקביים באתרים בהם אנו מנהלים חנויות וירטואליות. לדוגמה, אם בתחילת הטקסט פנינו לקורא בתור “אתה” אז לא נתחיל פתאום, באמצע הטקסט, לפנות אליו בתור “אתם”. בטקסטים הנכתבים באתר הזה נוכל לראות שהפנייה לקוראים נעשית בעיקרון בגוף ראשון רבים – “אנחנו”.
בעקביות יש כוונה נוספת – גם לסדר של הנושאים. לא נקפוץ מנושא לנושא. נקפיד להציג אותם אחד אחרי השני, ובצורה שהם יהיו קשורים אחד לשני. כלומר עם מילות קישור ויצירת חיבור טבעי בין הנושאים.
אם פתאום נתחיל לדבר פה על אתוס, ועל חשיבותה של האמינות, זה עלול לגרום לקוראים לאבד עניין בטקסט, כי זה נושא שכבר עברנו עליו בתחילת המאמר, ואין סיבה להכניסו לכאן.
אם אנחנו מוכרים בחנות באתר שלנו אוזניות, אז לא נתחיל לדבר עכשיו על כל החושים, חוש הראיה הטעם והריח. זה מוצר שקשור לחוש השמיעה.
בתור בעלי חנויות וירטואליות נקפיד על עקביות והגיון בטקסטים שלנו – לוגוס טוב עוזר לקורא שלא להתבלבל.
אז סיימנו עם שלושת הכללים המעניינים והמועילים של אריסטו. אם היה חי היום היינו שואלים אותו: “אז מה אתה אומר אריסטו? נכון שהחוקים שלך תופסים גם לכתיבה?”. מאמינים שהוא היה מסכים.
אנחנו רוצים למשוך קהל להיכנס לתוך חנויות וירטואליות באתרים. אז נקפיד על הכללים החשובים של אריסטו למשיכת קהל: אמינות, רגש והגיון. נקפיד על החוקים הללו בטקסטים שנכתוב, וכך נראה איך לקוחות לוחצים על קישורים גם בסופם, ובעיקר רוכשים בחנויות הוירטואליות שלנו.
אז נא להיזהר שלא להקליד בשגיאה ולא לכתוב למשל “חנויות וירטואלית”. המטרה היא ליצור עניין, למשוך את הקורא אלינו, אם באמצעות הרגש, ההיגיון או האמינות שאנחנו משדרים.
אז מה דעתכם? אהבתם את השימוש בחוקי הפילוסופיה? אולי אתם משתמשים בכלים הללו אחרת, או באופן שיכול לסייע לשאר הקוראים? ספרו לנו בתגובות על כל מה שיכול לעזור בהקשר הזה בקידום חנויות וירטואליות.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה