דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » בניית חנות וירטואלית – מחיר הקמת האתר המסחרי שלכם דורש תכנון וידע מראש
בניית חנות וירטואלית – מחיר הקמת האתר המסחרי שלכם דורש תכנון וידע מראש
כמה עולה להקים אתר מסחר ב-2023? כל מה שצריך לדעת על בניית חנות וירטואלית, מחיר והוצאות
עלות הקמת חנות וירטואלית - מה עלינו לקחת בחשבון ולהבין כשאנו מתחילים בתהליך?
נדבר על בניית חנות וירטואלית. מחיר הקמת החנות שלנו הוא בוודאי גורם חיוני במשוואה, כי עלינו להכין לשם כך תקציב. לכן, עלות הקמת חנות וירטואלית הוא פרט מידע חשוב לקראת הצעד הגדול שתיכננו.
אז ברצוננו להקים אתר מסחר, כזה שישרת לקוחות שירכשו בו את המוצרים או השירותים שתציע החברה שלנו. בבניית חנות וירטואלית יש לקחת בחשבון שמדובר במשימה מורכבת שדורשת שילוב של מספר גורמים ושירותים מאנשי מקצוע. על אתר החנות הוירטואלית שנבנה לשרת את מטרותינו, כשמטרת העל היא לקוחות שמגיעים לאתר בקלות, נכנסים ונהנים מחווית גלישה טובה, ממראה של אתר מקצועי ואיכותי, ומרכישה קלה ופשוטה. כך נהנה מיותר הכנסות.
אז מהי עלות הקמת חנות וירטואלית הנדרשת? אם חיפשתם בגוגל שירותי בניית אתרי מסחר (חנות וירטואלית) ייתכן כי נתקלתם בהצעות זולות במיוחד של כמה אלפי שקלים בודדים. אתרי מסחר שעולים כל כך מעט הם לרוב אתרים שנבנו מראש ככאלו שפונים למכנה המשותף הנמוך ביותר.
במילים אחרות, הם ייראו כמו אלפי אתרי מסחר אחרים עם מעט מאוד ייחוד ובדרך כלל כאשר הגולש ייכנס אליהם הם גם יעלו בצורה איטית, מה שיגרום לגולש להמתין מספר שניות ארוך עד לעליית העמוד. זה קורה מכיוון שבדרך כלל לא מבצעים אופטימיזציה ספציפית לאתרים כאלה. אנו לא מעוניינים באתר כזה משום שהדבר יפגע בתדמית ובחווית הקנייה של הלקוח, ובסופו של דבר גם במכירות. סיכויים רבים שהוא לא ירכוש מהחנות, וגם אם כן, רבים הסיכויים שלא ירצה לחזור לחנות ה”איטית”.
חיסרון נוסף של אתרים כאלו הוא שקיימת אצלם התאמה חלקית לקידום אתרים (על כך נרחיב בהמשך).
הדרך המומלצת לבנות אתר מסחר היא להשתמש במערכת ייעודית לאתרי מסחר בסטנדרטים בינלאומיים (לרוב קשה למצוא כאלה בארץ) ולבצע התאמה מלאה שלה לצרכים שלכם. או שניתן לבנות אתר מסחר מאפס.
עלות הקמת חנות וירטואלית – האופן שבו סוג האתר משפיע על המחיר שלו
באופן כללי אתרי מסחר שנבנים בהתאמה אישית הם יקרים יותר מהאתרים ה”גנריים” שהצגנו למעלה. המחיר תלוי בגודל האתר, רמת המורכבות שלו, והתשתית עליה הוא בנוי.
מתכננים בניית חנות וירטואלית? מחיר ההקמה משתנה. ולא במקרה. לא כל אתרי המסחר זהים זה לזה. לכן, עליכם לחשוב מראש לאיזה אתר בדיוק אתם זקוקים. כלומר, להריץ בראש או על נייר איזשהו אפיון כללי.
למשל, יש הבדל בין אתר תדמית קטן שמוכר מספר מוצרים (לדוגמה, ספרים) לעומת אתר מסחר עם מאות ואלפי מוצרים (זוהי חנות וירטואלית שמחיר בנייתה יהיה יקר יותר). כמו כן ישנם אתרים שהם מצד אחד אתרים מקצועיים או מרכזי מידע, אך מוכרים גם מספר גדול של מוצרים.
באתר מהסוג האחרון יהיה צורך לחשוב מראש על סוגי העמודים השונים וכיצד יהיה ניתן לחבר בין החלקים האינפורמטיביים לבין העמודים הקשורים למכירת מוצרים באופן שיראה טבעי ולא מאולץ. לדוגמה, אם ניכנס לאתר של טמבור נראה שאומנם חלק גדול ממנו מוקדש למכירה של מוצרים, אך ישנם עמודי מידע כלליים לקהל הרחב, מידע מקצועי לבעלי מקצוע, ועמודי פרוייקטים (שהם למעשה החלק התדמיתי של האתר). מדובר באתר עשיר ומקיף, שהחלק האינפורמטיבי שבו משרת מאוד את החלק המסחרי.
במקרה האחרון, של אתר אינפורמטיבי ומרכז מידע שהוא גם מסחרי, מדובר באתר עם זמן פיתוח נרחב, ולכן גם עלות הקמת חנות וירטואלית במחיר של 50,000 ₪ היא מציאותית.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
גורמים שעלינו לקחת בחשבון בעת השקעה בחנות וירטואלית
אחרי שקיבלנו מושג כללי על הנושא של השקעה בחנות וירטואלית, ולאחר שהבנו שיש כמה סוגי אתרים אפשריים, אז קדימה, אנו צוללים וניגשים להקמת האתר שלנו.
בעת בניית חנות וירטואלית. מחיר הבנייה הוא חשוב, אבל חשובה גם העבודה שנקבל. בניית אתר מסחר וחנות וירטואלית היא לא דבר שנעשה כלאחר יד. זהו מהלך רציני שדורש תכנון, חשיבה, בניה וביצוע מדויקים. אנו רוצים שזה יהיה אתר נגיש ללקוחות באופן כזה שיגרום להם לרכוש מאיתנו שוב ושוב. איך נוכל להבטיח את ההצלחה שלנו? חשוב להכיר 6 גורמים שיסייעו מאוד בהצלחת התהליך כולו.
גורם ראשון: אפיון מקצועי וחווית משתמש
אחרי שיש לכם תמונה כללית של האתר אותו אתם רוצים, כדאי לכם מאוד לשכור את שירותיהם של מומחי חווית משתמש (UX/UI). הם נותני שירות חשובים שיש לקחת בחשבון בעת תכנון השקעה בחנות וירטואלית. בניגוד למעצבים גרפיים, התפקיד של אנשי ה-UI/UX הוא לבנות את האתר ברמת המיקרו, אלמנט אחרי אלמנט על מנת למקסם את המכירות והלידים.
למה תהליך של בניית חנות וירטואלית חשוב שילווה באיפיון וחווית משתמש? נוכל להבין זאת מהחוויה שלנו כצרכנים. לדוגמה, טופס שלא מעוצב בצורה ידידותית וקשה למלא אותו, או שילוב לא נכון של צבעים, עלולים להוריד בעשרות אחוזים את המכירות. הלקוח לא יתחבר ועשוי לפרוש באמצע הקנייה. ואם אנחנו מדברים על אתרים מורכבים כמו האתר של טמבור שאותו הבאנו כדוגמה, מרווח הטעויות הוא קטן אפילו יותר.
רק לאחר שאנשי ה-UX/UI בונים את התבנית לממשק ולאלמנטים השונים באתר, יכול המעצב הגרפי לעבוד על פי מסמכי האפיון שלהם וליצור סקיצה סופית לאתר.
באופן כללי, העלות של שעת מעצב UX/UI היא כ-200 עד 350 ₪. רצוי לקבל הערכה מוקדמת על מנת שלא לחרוג מהתקציב שלכם. כאשר אתם מגיעים לחברה הבונה עבורכם את האתר, ההמלצה שלנו לוודא שהם יודעים לאפיין אותו היטב ושזה נכנס כחלק ממסמך הדרישות שלכם להקמת האתר. אפיון אתר יכול לנוע בין 5000-20,000 ₪ כתלות בגודל האתר.
העלות של עיצוב גרפי הוא דומה מאוד, אף על פי שכאן גם לרזומה של המעצב יש משקל מאוד גדול ולכן גם מחיר כפול של 500 או 600 ₪ לשעה הוא לא נדיר. כנ”ל. עלות העיצוב הגרפי הכוללת משתנה ותלויה במה נדרש הן מבחינת כמות הדפים לעיצוב באתר ועד לשאלה האם העיצוב כולל מתיחת פנים ללוגו, עיצוב לוגו מחדש, או שימוש בשפה הגרפית הקיימת. כעקרון זה יכול לנוע בטווח של 10-50 שעות.
זהו הצעד הראשון שבו מתחילים בתהליך השקעה בחנות וירטואלית. נתקדם לצעדים הבאים.
בניית חנות וירטואלית – מחירים שקשורים לקידום האתר שהקמנו
כאשר אנו מעוניינים בשירות של בניית חנות וירטואלית, מחירים של קידום ופרסום של האתר הם אחד הדברים שעלינו לקחת בחשבון מראש, לשם הבנה אם יש לנו את התקציב הדרוש. אם אנחנו נבנה חנות וירטואלית, לא משנה באיזה מחיר ותקציב, והקהל לא ישמע עליה, היא תהיה שוממה. לכן עלינו לנקוט בצעדים שיסייעו לקידום שלה ברשתות ולקידום שלה בגוגל.
גורם שני: עלות קידום האתר בגוגל
קידום אתרים הוא נושא גדול יותר מכפי שנדמה, ולכן גם מנעד המחירים שתמצאו בשוק הוא רחב. זיכרו שבעת בניית חנות וירטואלית. מחיר בהווה ובעתיד עבור קידום האתר הוא חלק בלתי נפרד.
דבר אחד חשוב שכדאי לזכור הוא שככל שאיש SEO יהיה מעורב בקידום האתר בשלב מוקדם יותר, כך גם ההמשך יהיה חלק יותר. הסיבה לכך היא שהאלגוריתם של גוגל מסתכל גם על מגוון של פרמטרים טכניים שיש צורך להטמיעם באתר.
הטמעה מאוחרת של הרכיבים הללו, כגון מידע שמאפשר לגוגל להציג מוצרים ישירות בתוצאות החיפוש, לוקחת זמן ועלולה לעכב את זמן העלייה לאוויר. זאת משום שזה מצריך לחזור שוב לשלב קדום יותר בפיתוח.
העלות השוטפת של קידום אתרים היא כמה אלפי שקלים בחודש, תלוי בגודל האתר, מספר הדפים הראשיים שרוצים לקדם, התחרות בתחום והרקורד של המקדם.
כאשר מדברים על בניית חנות וירטואלית, מחירים אלו הנוגעים לקידום יכולים להיות בסדר גודל בינוני. לצד זאת, קידום של אתר מסחר גדול יכול להיות מאוד יקר מכיוון שיש לבדל את האתר מאתרים אחרים ברמת המוצר. כלומר, לערוך מחדש את הטקסט של המוצר ולפעמים גם לתת לו שם שיווקי יותר (“טלוויזיה מהדור החדש של סוני המובילה בעולם”), להעלות תמונות ייחודיות למקסום של חיפוש תמונות וכו’. אם מדובר על מאות מוצרים או יותר, הדבר יתבטא בשעות רבות של עבודה.
אם אין לכם תקציב כל כך גדול, אפשר כמובן להתחיל בקטן ולהחליט לקדם רק כמה עשרות מוצרים נבחרים או קטגוריות ראשיות.
בתהליך בניית חנות וירטואלית, מחירים המוקצים לקידום אתר החנות הם חיוניים. אם אתם מעוניינים לקדם אתר מסחר גדול בצורה רוחבית, התכוננו לשלם בין 3,000 ל-5,000 ₪ לחודש.
הנה סרטון קצר מגוגל שתוכלו לראות כדי להתרשם מהנושא בנייה של חנויות וירטואליות:
גורם שלישי (אופציונלי): קמפיינים ממומנים (PPC)
קמפיינים ממומנים ב-PPC לאתר יכולים לעזור מאוד במידה ורוצים לקבל חשיפה גדולה יותר ברשתות החברתיות או כאשר האתר עדיין אינו מקודם בגוגל והמתחרים העיקריים מופיעים בראש התוצאות הממומנות (אלו עם התווית “מודעה”).
יש לקחת זאת בחשבון כאשר בונים אתר עם מתחרים רבים. אמנם הפרסום אינו הכרחי לתפעול של האתר עצמו, אבל זה דבר חשוב בעת בניית חנות וירטואלית. מחיר העלות של קמפיין ממומן מורכבת משני חלקים: הסכום שמשלמים למנהל הקמפיין, והעלות של הרצת הקמפיין עצמו (הגבייה נעשית בדרך כלל על פי לחיצה). פייסבוק למשל ממליצה על 20 ₪ בערך לכל הפחות לכל יום, אם נכפיל את זה בקמפיין שרץ חודש אחד, קיבלנו עלות של 600 ₪ לפני העלות של ניהול הקמפיין.
עלות קמפיין היא בדרך כלל נגזרת של הסכום שמושקע בקמפיין עצמו. לדוגמה, 10% או 15%. אם אתם מריצים קמפיין בסכום קטן יחסית, ניהול הקמפיין יתחיל מסכום קבוע, כך שלמעשה לא מאוד משתלם לנהל קמפיינים קטנים, לפחות בטווח הארוך.
בעת בניית חנות וירטואלית, מחירים הנוגעים לפרסום ולקידום שלה הם חלק בלתי נפרד מההצלחה.
הקמת חנות וירטואלית – מחיר שירותים חיוניים נוספים לעבודה שוטפת
בעת הקמת חנות וירטואלית מחיר הקידום והפרסום אינם היחידים, יחד עימם יש שירותים נוספים ולמעשה גורמים חשובים שעלינו להשקיע בהם להצלחת האתר המסחרי שלנו. נדון בהם.
גורם רביעי: עלות הפיתוח
עלות הפיתוח רלוונטית בעיקר למי שבונה אתר מסחר על מערכת ניהול תוכן בקוד פתוח או אתר עם קוד ייחודי בחברת בניית אתרים (אתר שלא מבוסס על פלטפורמה אחרת). אם אנו בתהליך של בניית חנות וירטואלית. מחיר הפיתוח הוא כזה שיהיה קשה להעריך.
הקושי בהערכה מראש של עלות הפיתוח הסופית של החנות הוירטואלית שלנו נובע מכך שגם אם קבעתם מראש מחיר לשעות פיתוח (שבעצמו תלוי בסביבת הפיתוח והרזומה של החברה), זמני הפיתוח עשויים להשתנות על פי הפידבק שלכם ואפילו שיתוף פעולה עם חלק מבעלי המקצוע האחרים שלקחתם. לדוגמה, אם “נפלתם” על מעצב גרפי לא מקצועי במיוחד שלא עומד בזמנים, זמן הפיתוח יתעכב.
לכן לפעמים יש יתרון מובהק בעבודה עם חברת פיתוח אתרים גדולה שעושה את הכול בעצמה, “אינהאוס”, בתנאי שסוגרים איתה על סכום “פיקס” סופי, שניתן להוסיף לו תוספת מקסימלית למקרים בהם נדרשים שינויים משמעותיים.
גורם חמישי: אחסון
אחסון אתרים נוגע בעיקר למי שבונה אתר על מערכת ניהול תוכן פתוחה ופחות למי שעושה שימוש במערכת ייעודית סגורה לאתרי מסחר כגון Shopify או Wix e-commerce.
בעת הקמת חנות וירטואלית, מחיר האחסון תלוי בחבילת האחסון בה בחרנו. חבילות האחסון העיקריות בשוק לחנויות הוירטואליות שמקימים נחלקות לאחסון שיתופִי בו כל האתרים מתחלקים במשאבים, אחסון שרתים וירטואלי (VPS) בו כל אתר מקבל משאבים משלו, ואחסון ייעודי שבו האתר מקבל שרת שלם משלו ולא חולק במשאבים עם אתרים אחרים בשום צורה.
אתרי מסחר קטנים עם חנויות וירטואליות בראשית דרכם יכולים לעשות שימוש באחסון שיתופי, אך חשוב לעקוב אחרי התנועה והביצועים של האתר. אם האתר מתחיל לגמגם במעבר בין עמודים, אם מתקבלות הודעות שגיאה בשל עומס, ושאר תופעות משונות שלא היו קודם לכן, ייתכן כי זה יהיה השלב לעבור לאחסון VPS.
אתרים גדולים ממש של חנויות וירטואליות שצפויה להם תנועה גדולה (למשל, אתר של מותג נחשק שנכנס לארץ) עדיף “להקפיץ כיתה” ישר לשרת ייעודי ובהתחשב באפיון.
התחרות בין חברות האחסון היא גדולה ביותר ולכן מנעד המחירים של האחסון הוא רחב מאוד : החל מכמה עשרות שקלים בחודש (לא כולל דומיין) ועד לאלפי ואף עשרות אלפי שקלים בחודש לשרת ייעודי (כולל ניהול מקצועי).
אחסון בשוק הישראלי המיועד בעיקר לאתרים ישראליים בדרך כלל יהיה יקר יותר מאשר אחסון בארה”ב ואפילו אירופה, אך גם הגישה לגולשים בישראל תהיה מהירה יותר.
חשוב: מחבילות אחסון בחו”ל של כמה דולרים רצוי להתרחק, במיוחד כאשר אנחנו מדברים על אתרי מסחר ולא אתרי תדמית פשוטים מאוד. כי אם נחפש מחירי “מציאה” בעת בניית חנות וירטואלית. מחיר ההקמה יעלה בסוף כפליים.
במידה ואתם רוצים לפנות לגולשים בכל העולם, ייתכן כי תרצו להשתמש בשירות שנקרא CDN (רשת להפצת תוכן). מדובר בשירות אשר מעתיק את האתר שלכם למספר שרתים נוספים ברחבי העולם ומעביר מהם את המידע למשתמשים הנמצאים באותו מרחב גאוגרפי. שירותי CDN מקצועיים מחברות כגון Cloudflare מתחילים מ-20$ לחודש.
קיימים גם שירותים של “אחסון ענן” (Cloud Hosting) המשלבים בין היתרונות של אחסון בשרת וירטואלי לבין CDN מכיוון שהענן עצמו מחולק לכמה שרתים והם לא בהכרח יקרים יותר משירותי VPS רגילים.
גורם שישי: חיבור של שירותים חיצוניים (רשימות תפוצה, כלים לרשתות חברתיות וכו’)
בעת הקמת חנות וירטואלית מחיר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא על שירותים חיצוניים שיהיו לעזר באתר.
לחלק מהמערכות הנפוצות יש תוספים שמתחברים אליהן ישירות (ראו בהמשך), אך לעיתים בחנויות הוירטואליות שלנו מוטב להשתמש בחברות שמציעות שירותים המתאימים לכל סוגי האתרים מכיוון שהן המתוחכמות והעשירות ביותר בתכונות.
לדוגמה:
- ChimpMonkey או אקטייב טרייל (בעברית) למשלוח של רשימות תפוצה
- Hootsuite או SocialBee לניהול מרוכז של כל הפרופילים ברשתות החברתיות
- Zapier לאוטומציות מתקדמות. למשל, הכנסה של כל מכירה חדשה גם לקובץ אקסל או מערכת CMS.
- Canva לעיצוב גרפי באופן עצמאי (באנרים, תמונות נלוות לפוסטים וכו’).
כל שירות כזה לכשעצמו לא בהכרח עולה המון (יש גם כאלו בכמה דולרים לחודש או אפילו בחינם), אבל ביחד הם עשויים להצטבר לסכום משמעותי.
גורם שביעי: תמיכה ארוכת טווח / ריטיינרים
הפיתוח של אתרים גדולים עם חנויות וירטואליות אף פעם לא באמת מסתיים ותמיד יש שינויים ותוספות במהלך מחזור החיים של האתר. לכן אתרים גדולים ובינוניים בדרך כלל שוכרים את שירותיהם של בעלי מקצוע על בסיס “בנק שעות” או ריטיינר (תשלום קבוע).
לדוגמה, מעצבים גרפיים, מנהלי אתרים (וובמאסטרים), אנשי פיתוח, עורכי וידאו, אנשי קידום אתרים, אנשי קידום ממומן עוד.
אם אתם לא בטוחים בדיוק לכמה תמיכה תזדקקו, מה שבוודאי יקרה בשנה הראשונה לאחר עליית האתר ובו החנות הוירטואלית לאוויר, רצוי לקנות בנק שעות ולא ריטיינר, אלא אם כן מדובר למשל בניהול של קמפיינים ממומנים שבהם נדרש פיקוח רציף.
מערכות ייעודיות לאתרי מסחר והמחיר האמיתי שלהן
מערכות ייעודיות לאתרי מסחר הן מערכות בתפוצה גבוהה במיוחד שמיועדות ספציפית לאתרי מסחר. בין המערכות המובילות בשוק ניתן להזכיר את Shopify ו-WooCommerce, שהיא למעשה הרחבה של WordPress.
המנוי הכי בסיסי ב-Shopify מתחיל מ-29$ לחודש ואילו WooCommerce הוא לכאורה בחינם (גם וורדפרס) למעט האחסון.
בפועל קשה מאוד להקים חנות וירטואלית מוצלחת רק עם מה שמקבלים בחינם. לדוגמה, רק הוספה של תוסף SEO מקצועי פופולרי הנקרא Yoast בגרסה ייעודית ל-WooCommerce עולה 79$ לשנה. עבור גרסה ל-Shopify תשלמו 19$ לחודש, שזה בחשבון פשוט כמעט 230$ לשנה. (למרות שיש גם תוספים צנועים יותר).
כמו כן, פיתוח של תבנית מקורית בעברית לשתי המערכות הללו בדרך כלל תדרוש גם היא שיתוף פעולה בין מעצב גרפי לבין אנשי פיתוח שיודעים כיצד ליצור תבניות חדשות.
על זה יש להוסיף עלות של קידום אתרים או קמפיינים ממומנים, כפי שהסברנו בתחילת המאמר.
כי כאמור, בכל נושא הקמת חנות וירטואלית מחיר ההקמה וההשקעה מורכב ממגוון שירותים.
לסיכום:
בניית אתר מסחר בסיסי והקמת חנות וירטואלית היא משימה מורכבת שדורשת זמן. לכן ממש לא רצוי לבחור בפתרון מהיר של כמה ימים או ללכת על הספק הראשון שמציע לכם הצעה קורצת במיוחד, מכיוון שגם התוצאה תיראה בהתאם.
על מה שלא שילמתם בכסף יכול מאוד להיות שתשלמו בזמן וכאבי ראש, ואפילו בהוצאות עתידיות על “תיקונים”.
לכן קחו נשימה עמוקה, והתחילו את המסע הזה על פי הסדר והמתווה שהצענו לכם כאן כדי להגיע לתוצאה הטובה והמשתלמת ביותר.
ואם לסכם את הדבר שהכי חשוב בתכנון של בניית חנות וירטואלית: מחיר משתלם מצד אחד, ועבודה איכותית מצב שני.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה