דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » בניית אתרי חנות עם קישורים לחיצים שמסקרנים אנשים – נוסחה מסובכת או טכניקה פשוטה?
בניית אתרי חנות עם קישורים לחיצים שמסקרנים אנשים – נוסחה מסובכת או טכניקה פשוטה?
כאשר עובדים על בניית אתרי חנות חשוב לדאוג לקישורים לחיצים כדי להגדיל את התנועה בחנות שלנו באתר האינטרנט
למה בניית חנויות היא לא מספיקה ושלמה אם אנחנו לא דואגים לקישורים טובים
בניית אתרי חנות היא אחת המשימות החשובות כאשר אנחנו בעלי חברה או עסק, שמספקים מוצרים או שירותים. הבנייה של אתרי החנויות חיונית לשם מכירת המוצרים או השירותים שיש לנו להציע. חנות משמעה – הכנסה כספית, ולכן נעבוד על בניית חנויות באתר או אתרים שלנו.
ולמה זה כל כך מומלץ לבנות חנות דווקא באתר אינטרנט? כי צורות מכירה אחרות כבר פחות עובדות, או שהן מוגבלות מבחינת היכולות שלנו להרוויח מהן.
היום כבר לא מוכרים מוצרים בטלפון בטלמרקטינג. זו צורת מכירה שדי עברה מן העולם.
חנויות ברחוב או בקניון הן אופציה טובה למכור את הסחורה שלנו, אבל זה מלווה גם במגבלות וגם בהוצאות.
ראשית, כאשר מדובר בחנות פיזית, החנות ממוקמת בנקודה גיאוגרפית מסוימת. נגיד בעיר חיפה, או במטולה, באילת או באשקלון, ואולי דווקא בקיבוץ עינת. ואז, מי שירכשו מהחנות הם מי שקרובים פיזית למקום. קונה שגר בירושלים לא ייסע במיוחד לקריית אתא לקנות מוצר מחנות (אלא אם באמת מדובר במקרה נדיר).
דבר נוסף, חנות פיזית מלווה בהוצאות גבוהות – שכר דירה, תשלומי מיסים, תחזוקה, עובדים בחנות ועוד שלל הוצאות בלתי צפויות.
לכן היום בניית חנויות באתרי אינטרנט זה ה-דבר. הדרך הפשוטה ביותר היא להקים ולבנות חנות באתר האינטרנט שלנו. הגולשים נכנסים, משוטטים בין המוצרים, בוחרים, משלמים, והמוצרים יישלחו אליהם.
אז אם אנחנו בעלי חברה או עסק, אם אנחנו מוכרים מוצרים או שירותים, אנחנו צריכים לדעת כמה דברים על בניית אתרי חנות כדי להצליח.
יש הרבה דברים ללמוד, אבל אחד הדברים בהם אנו נתמקד הפעם במאמר זה נושא הקישורים.
הרי הרבה פעמים יגיעו לחנות שלנו לא מחיפוש בגוגל, וגם לא יגיעו מהקלדת שם האתר שלנו בשורת הכתובת – זו פעולה ישנה שכמעט נשכחה מהעולם בעידן הקישורים.
אחרי ששקדנו על בניית חנויות, מרבית האנשים יגיעו לאתר או לחנות שלנו דרך קישורים, או באנגלית – לינקים. הם ייתקלו בקישור, ילחצו עליו, והלחיצה תכניס אותם אלינו לאתר.
מתחילים להבין כמה נושא הקישורים הוא חשוב, במיוחד לאחר בניית אתרי חנות? נחשוב רגע על עצמנו. מתי בפעם האחרונה נכנסנו לחנות באתר אינטרנט שלא דרך לחיצה על קישור?
הרי לא פעם ולא פעמיים נכנסנו לחנויות אינטרנטיות בעקבות קישור של חברים שהמליצו, קישור שראינו בקבוצה בפייסבוק, דרך תוכן בסטורי באינסטגרם, ובכל דרך אחרת שהציעה קישור שהמליץ על מוצר או מאמר באתר, ואנחנו נכנסנו בעקבותיו, ופשוט רכשנו.
אז מה שעלינו ללמוד זה איך ליצור את הקישורים לאתר שלנו ולחנות שלנו.
לכאורה, מה הבעיה? פשוט מדביקים קישור וזהו.
אז זהו, שגם כאן, לאחר בניית אתרי חנות, נדרשת חשיבה יותר מעמיקה, כי המטרה שלנו למקסם תוצאה בחנות באתר שלנו. אנחנו רוצים לפרסם תוכן עם קישור, ושזה יהיה קישור שאנשים לוחצים עליו עם כוונה לראות מה עומד מאחורי הקישור, זו הרי המטרה של בניית חנויות. אנשים שסקרנים לראות את החנות והמוצר שלנו, אנשים שרוכשים.
לאחר בניית חנויות, נושא הקישורים הוא חשוב לכולנו – בעלי חברות, בעלי עסקים, משווקים, ממליצים. זה הזמן ללמוד איך אפשר להפוך את הקישור שאנחנו מפרסמים ל”לחיץ” יותר!
מה הסוד ליצירת לינקים לחיצים, כאלה שקהל רב נכנס אליהם, לאחר הקמת אתר חנות?
הקמת אתר חנות הוא צעד שיעזור לנו להרוויח בחברה ובעסק שלנו. במקום שתהיה לנו חנות פיזית שיכנסו אליה מספר בודד של אנשים, או מקסימום 20-30 איש ביום, אז כאשר החנות שלנו ממוקמת באתר אינטרנט אין לנו ולאנשים הגבלה. יכולים להיכנס אליה גם מאות אנשים ביום, ויותר. והם יכולים להיכנס בכל שעות היממה, גם בשלוש לפנות בוקר כשאנחנו ישנים.
בניית אתרי חנות מבוססת על החופש הזה של תנועת הרוכשים.
וזה כמובן מה שאנחנו רוצים, כי השאיפה שלנו היא כמובן שכמה שיותר אנשים ייכנסו לחנות שלנו וירכשו ממנה מוצרים.
אז איך נביא את קהל הלקוחות לאתר ולחנות? בעזרת הקישור.
וזו הסיבה שנרחיב במאמר הזה בנוגע לנושא הקישורים החשוב. כי בעת הקמת אתר חנות אנחנו מעוניינים שיגיעו אלינו יותר גולשים שהם לקוחות פוטנציאליים.
כאשר אנחנו כותבים פוסט בפייסבוק, באינסטגרם, בטוויטר, או בכל רשת חברתית אחרת, ואנחנו משתפים קישור מסוים, אנו מצפים שילחצו על הקישור הזה, כלומר שייכנסו לאתר עם החנות שלנו שאליו מוביל הקישור.
אנחנו עושים זאת, יוצרים קישורים, כי זה מוביל לאתר של העסק שלנו ושם נמצאים המוצרים שלנו. מכירה שלהם תכניס כסף לקופה שלנו.
וזה בסדר אם יכנסו לחנות, וזה גם בסדר אם יכנסו “רק” למאמר או לבלוג באתר החנות שלנו. כי לאחר הקמת אתר חנות חשוב לנו שיכנסו לאתר בכל מקרה, גם אם זה לא ישירות לחנות ברגע הראשון. כי לאחר בניית אתרי חנות אנחנו מבינים – כל כניסה לאתר מקרבת את הגולשים לחנות שנמצאת באתר.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
אז כאמור לפעמים הקישור לא יוביל בהכרח מיד לדף מוצר. לפעמים הקישור שנפרסם יוביל לדף מאמר עם מידע שחשוב לאנשים לקרוא ושחשוב לנו שאנשים יקראו. למה זה כל כך חשוב עבורנו? כי הקישור הזה יוביל לאתר שלנו, שם האנשים שייכנסו יהיו קרובים מתמיד לחנות שלנו ולמעמד הרכישה הנכסף. סביר שבמאמר כבר נשלב קישורים אחרים שיובילו לדפי מוצר.
אבל הנושא של לפרסם לינק ושאנשים יכנסו אליו ולאתר החנות שלנו הוא לא תמיד כל כך פשוט וקורה בקלות, נכון?
יכול לקרות מצב בו אנחנו שמים לא פעם ולא פעמיים לינקים בפוסטים ברשתות החברתיות, אבל אין מספיק לחיצות על הלינקים שלנו, הקישורים לא מביאים מספר כניסות מרשים לאתר שלנו כפי שהיינו רוצים. וזה מתסכל במיוחד אחרי שעבדנו קשה על הקמת אתר חנות.
אז מה עושים? אפשר להירגע קודם כל. למרבה השמחה יש כמה צעדים פשוטים שנוכל לבצע על מנת להפוך את הקישורים שלנו ללחיצים יותר, ולמשוך באמצעותם יותר ויותר קוראים ולקוחות. לחיצים יותר – הכוונה קישורים כאלה שיותר אנשים ילחצו עליהם. אם אנחנו שקדנו על בניית אתרי חנות, אז חשוב נכיר ונדע.
הסוד המרכזי לקישורים שמובילים לאתר החנות שלנו שיזכו להרבה לחיצות הוא די פשוט, כי זה עובד על עיקרון פשוט ואפילו הגיוני –
מחקרים חדשים מראים שלינקים מסובכים לא זוכים לריבוי לחיצות. הכוונה ללינקים שנראים כך: BO98jk/nvh/NoYesjdd.
אנחנו חיים בעולם שבו האסתטיקה שולטת וגם בעידן שבו מה שתופס את העין שלנו שולט. עמלנו על הקמת אתר חנות? מתברר שהניראות של הקישורים קובעת אם יכנסו אליהם או לא. לינקים עם בליל של אותיות וספרות לא מושכים את העין, הם נראים כמו ג’יבריש ולקורא אין עניין וסקרנות ללחוץ עליהם ולהיכנס.
מה כן? אילו קישורים ימשכו את תשומת ליבם של הגולשים? לעומת הלינקים ב”ג’יבריש”, הצבת לינקים פשוטים שנראים כך – נא ללחוץ עליי בבקשה, דווקא נלחצים, והרבה. אז מה הטריק? על אלו כללים חשוב להקפיד? הרשימה המפורטת, שכל מי ששקדו על בניית אתרי חנות חייבים לדעת, לפניכם.
סודות הקישורים המוצלחים שהכי חשוב להכיר לאחר בניית אתר חנות
כל בעל עסק או חברה ששוקד על בניית אתר חנות צריך לחשוב ולהבין שאחד השלבים הנוספים בבניית האתר שלנו יהיה בהמשך שיווק האתר, שיגיע לכמה יותר אנשים. ולשם כך מי שיעזרו לו לתנועת גולשים לאתר ולחנות הם הקישורים.
כיצד נמקסם את הקישורים ככה שיתנו לנו את התוצאה הטובה ביותר עם יותר כניסות לחנות באתר? כלומר שאלו יהיו קישורים שהרבה אנשים ילחצו עליהם?
בואו נלמד כמה דברים חשובים על קישורים. כמה נקודות שיעזרו לנו להכין קישורים שיוצרים תנועה לאתר החנות שלנו לאחר בניית אתר חנות.
קישורים נלחצים הם קישורים שאפשר לקרוא
חשוב לנו כי הקוראים שלנו יצליחו לקרוא את הקישור. אנחנו, כקוראים, נוטים לדלג עם העין על חלקים בטקסט שאינם ניתנים לקריאה, ולכן כאשר מופיע קישור שהוא ערבוב של אותיות ומספרים שכולם חסרי משמעות, אנחנו פשוט מדלגים עליו. זה אחד הדברים שחשוב לדעת לאחר שסיימנו עם בניית אתרי חנות משלנו.
הרי למה שנלחץ על משהו שבכלל לא הסתכלנו עליו או לא הבנו אותו? בדיוק – אנחנו לא! לכן חשוב שהקישור שלנו יהיה קריא. אם המאמר באנגלית אז שהטקסט יהיה באנגלית, ואם בעברית, אז שהוא יהיה בעברית. וכך בכל שפה.
זאת אומרת שבמקום לרשום “היכנסו ללינק” ואז לאחר המילים להדביק קישור ארוך לאתר כלשהו, אז ניצור משפט קצר שבתוכו יוטמע הלינק. למשל: לרשימת המוצרים שחובה לרכוש ליום הולדת לחצו כאן. או דוגמה נוספת: חליפות ספורט לילדים – כאן.
עם תוכן כזה שכתוב בצורה בהירה, כל מי שמעוניין במוצרים לימי הולדת או בחליפות ספורט לילדים, פשוט ילחץ על הקישור. קל, נוח ופשוט וחובה לאחר בניית אתר חנות.
ניצור אמון בקהל הקוראים שלנו
אם בכל פוסט שלנו נשתף קישורים, וכל קטע שנכתוב מטרתו תהיה שהקוראים יגיעו ללינקים שנפרסם באתר שלנו, לאחר שסיימנו עם שלב בניית אתר חנות, הם ירגישו שאנחנו יותר מדי מוכרים להם דבר מה, והם יאבדו את הרצון ללחוץ על הקישורים שלנו.
כמו כן, אם הקישורים שאותם אנחנו נשתף הם חד-גוניים, למשל פעם אחר פעם לאותו מוצר, או מובילים לחומר “יבש” ולא מעניין, הקוראים שלנו יאבדו עניין במה שנשתף. ואז לא נשיג את המטרה שלנו.
עלינו ליצור אמון אצל הקוראים על ידי כך שנשתף מעט קישורים, אבל קישורים איכותיים. כך הם יידעו שכל קישור ששיתפנו יהיה קישור איכותי וטוב, והם יכנסו לכל קישור שנשים להם.
כך נשיג את מטרתנו שחשובה לאחר בניית אתרי חנות – סך הלחיצות על כל הקישורים שלנו יעלה אם כל הקוראים ילחצו על כל קישור, מאשר במקרה בו מעט מהקוראים ילחצו על חלק קטן מהקישורים אותם שיתפנו.
אפשר לנסות זאת ולראות שככל שיותר נחשוב על הקהל ונדאג להביא לו מידע מועיל ואיכותי, זה יעבוד לטובתנו. חשוב לכל מי שסיים עם בניית אתר חנות משלו.
נעשה מעצמנו מותג
אם נקפיד שהקישורים שלנו יכללו מילה שתחזור על עצמה – לדוגמה שם העסק שלנו, או סלוגן מיוחד וייחודי שלנו – הקוראים כבר יזהו קישורים שלנו גם כאשר לא אנחנו שיתפנו אותם. ואם ניצור אמון בקרב הקוראים שלנו, הם ילחצו עליהם גם אם יראו אותם אצל מישהו אחר.
למה זה חשוב לאחר בניית אתר חנות? בגלל נושא השיתופים. לא מעט אנשים רואים פוסט בדף מרכזי ברשת החברתית, ויוצרים לו שיתוף, או מעתיקים אותו. כך התוכן שנכתב מגיע לעוד ועוד אנשים.
אז מה שטוב בשיתופים הללו, שמי שבוחר להעתיק לרוב מתעצל לשנות את הקישור. הוא ישאיר את כל הטקסט, עם המלל שאנחנו כתבנו, שמוביל לקישור. ואז הקוראים שלו, שכבר מכירים אותנו ואת הקישורים שלנו, יבחרו להיכנס לקישור גם אם הוא לא פורסם אצלנו.
למשל אם מישהי משפיענית בתחום הטיפוח, עם שפה קבועה מוכרת לגולשות, וקוראת להן לדוגמה “יפיופות שלי”, הן יזהו לפי הטקסט, שהוא תוכן של המשפיענית האהובה עליהן. ככה הן לא יהססו ופשוט יכנסו ללינק ואפילו ירכשו. למשל בטקסט הבא: היכנסו כאן לכל הגלוסים הכי שווים שמתאימים ליפיופות שלי.
השם הזה שיצרנו לעצמנו, השפה שלנו והמיתוג שלנו, ילוו אותנו בכל הרשתות החברתיות וככול שהשם יהיה אמין וחזק יותר כך נוכל להשתמש בו לטובתנו יותר ויותר גם באתר החנות שלנו באינטרנט. לאחר בניית אתר חנות נוכל פשוט ליהנות מפירות ההשקעה וההתמדה.
שימוש במילים מנצנצות
עוד דרך למשוך קוראים להיכנס לקישור היא באמצעות קופי שמושך קהל. כל מי שסיים תהליך של בניית אתרי חנות עבורו, חייב להכיר קצת את עולם הקופי וליצור את הקופי המנצח עבור קהל לקוחותיו. כלומר טקסט שימשוך אותם להיכנס לחנות באתר.
בהיותנו בעלי חברה או עסק מקצועי עם אתר חנות, השיווק ברשתות החברתיות חיוני כי הוא עוזר להפיץ את התועלות שיש לנו. ההצלחה בשיווק עוזרת להגדיל את הביטחון והשיח השוטף שלנו עם הקוראים. הוא הופך לאישי נגיש וקליל יותר.
כאשר יש לנו קהל עוקבים וקוראים ולקוחות קבועים, והכול אישי יותר, השפה תהיה בהתאם. וכך, ובכן, גם השפה של הלינקים תעלה לשלב חדש.
אם מישהי מעצבת נעליים בעלת מותג שיש לו קהל עוקבות אדוק ונאמן, אז הלינקים לנעליים כבר לא ייראו כך – הנעל האדומה בלינק הבא, אלא אפשר בהמשך לקו של המותג המוצלח לרשום – היכנסי לרכוש את הנעל המנצנצת שתעזור לך לדפוק כניסה ותוציא את העיניים לכולן.
בואו נגיד שלינק כזה קשה לסרב לו. בטח כאשר קוראים שמחוברים אלינו קוראים אותו. הלקוחות שמתעניינות ממילא בתחום שיש לנו להציע, ייכנסו מיד. ולאחר שעמלנו על בניית אתר חנות זו מטרתנו.
אם אנו בעלי חנות אביזרים טכנולוגיים. אפשר לרשום קישור לרינג תאורה ככה – היכנסו לרכישת רינג התאורה. או אפשר: לרכישת רינג התאורה הזוהר שכל היוטיוברים הגדולים משתמשים בו, עם אור שעושה אותנו צעירים בעשור. הלינק השני יקבל הרבה יותר לחיצות.
בניית אתרי חנות הוא תחום שממש מבוסס אחר כך על כל הקישורים שיתפרסמו ושיובילו לאתר שלנו. עלינו להתייחס בשיא הרצינות לכל קישור שיפורסם, כי אנחנו רוצים שהוא יהיה כזה שנוציא ממנו את המקסימום – שהרבה אנשים ייכנסו לקישורים שנפרסם, לאתר שלנו, לחנות שלנו, לדפי מוצר, וירכשו.
בניית חנות באתר אינטרנט – עוברים לפרקטיקה ויוצרים את הקישורים שיעבדו בשבילנו
בניית אתרי חנות – בואו נעבור לשלב המעשי של השימוש בקישורים.
למדנו על סודות הקישורים המוצלחים שהם הצעד שיקדם את החנות האינטרנטית שלנו אחרי בניית חנות. נתעכב עוד קצת על נושא הקופי, שהוא חשוב ויעזור לנו מאוד כדי לקבל לחיצות על הקישור.
כאמור יש מילה, טקסט, ביטוי, או משפט כתוב, ושבתוכו מוטמע לינק. אנחנו רוצים שהתוכן הכתוב באותו משפט יהיה כזה שימשוך את הקורא ללחוץ על הלינק. וזו הסיבה שאנחנו צריכים להיות יצירתיים בטקסט שנכתוב.
נקפיד וננסח את הטקסט שיהיה כתוב על גבי הקישור, כי זהו “טקסט דלת הכניסה”, זה שאמור לגרום לקוראים להיכנס ללינק, מתוך רצון שלהם לקרוא משהו שכתבנו או לקנות. דבר חשוב אחרי בניית חנות.
כמי ששקדו ועבדו על בניית אתרי חנות האינטרנט שלנו, אנחנו רוצים להיות מכירתיים, אז זה אומר שננסה להיות קצת יותר יצירתיים. זו הדרך שלנו להוביל לסקרנות ולמכירה. את היצירתיות הזאת נקדיש למילים שמוטמעים בהן הקישורים לאתר החנות שלנו.
למשל אם אנו רוצים שיכנסו ללינק של המחבת שלנו שאנחנו מוכרים באתר החנות –
אפשר כך: לחצו על הלינק לרכישת מחבת הטפלון.
ואפשר גם כך: לרכישת מחבת הטפלון שיהפוך אתכם למאסטר שפים בלי מאמץ לחצו כאן.
דוגמה אחרת שחשוב שנכיר אחרי העבודה שלנו על בניית חנות. אולי אנחנו עוסקים בתחום ההורות, ונרצה ליצור קישור למאמר שהשקענו בו, על מנת שייכנסו אליו ויקראו אותו. בתקווה שבהמשך ירצו לשכור את שירותינו.
אפשר כך: לקריאת המאמר על איך להתמודד עם כעסים בהורות.
או אפשר: לקריאת המאמר על איך להתמודד עם כעסים בשעה 7 בערב כשכל הבית על גלגלים והילדים אפילו לא קרובים ללהיות אחרי מקלחות ולישון.
בניית אתרי חנות מחייבת אותנו לחשוב מחוץ לקופסה, לחשוב אחרת, להיות יצירתיים. מקריאת שתי הדוגמאות למעלה אנחנו יכולים לראות איך יצירתיות וקצת הכנסת עניין בטקסט יכולה להגדיל לחיצה לקישורים.
אז למה בעצם אנחנו מחכים? מעתה והלאה ננסח כך את תכני הקישורים שמובילים לאתרים, לאתר שלנו שהשקענו בו עם בניית חנות. זה פשוט, קריא, בולט וממותג! וכך נקפיד על קישורים טובים ונגדיל את אחוזי הלחיצה!
חוץ מזה, אפשר ללכת אחורה ולבדוק את את הפוסטים והתכנים הקיימים שלנו, אלו שעדיין זוכים למעקב ושיתופים, ולערוך מחדש את הקישורים.
גם לדאוג שלא יהיו עם אותיות ג’יברישיות.
וגם לדאוג שיהיו עם המילים הנכונות והיצירתיות שיוצרות עניין ושיגרמו לקוראים ללחוץ ולהיכנס לקישורים.
נספח קטן ואחרון רגע לפני סיום – למי שעדיין לא יודע, מדריך קצר כיצד בעצם יוצרים קישור שמופיע בתוך טקסט מעניין. לאחר שנלמד, ניצור קישורים כאלה שיובילו אלינו לחנות, וזה דבר שיעזור לנו מאוד לאחר תהליך בניית חנות אינטרנט, שעבדנו עליו בטח לא מעט.
ראשית, המרכיבים שבידינו:
יש לנו טקסט מעניין.
יש כתובת באתר שאליה אנחנו רוצים להפנות – זה יכול להיות עמוד של מוצר או של מאמר בבלוג, או כל דף אחר.
אנחנו רוצים להטמיע את כתובת האתר – שם עשינו בניית חנות באתר, עם מוצרים – בטקסט.
כך נעשה זאת:
- נתחיל בהעתקת שורת הכתובת של האתר שלנו. נעמוד בשורת כתובת האתר. נסמן אותה עם קונטרול A ונלחץ קונטרול C להעתקה.
- כעת ניכנס למסמך שלנו. נסמן עם העכבר את המשפט שאנחנו רוצים שעל גביו יילחץ הקישור.
- לאחר סימון המשפט נלחץ על סמל הקישור שבסרגל הכלים במחשב (זהו סמל שנראה כמו האות 8 על הצד או דומה לסמל אינסוף).
- ייפתח לנו חלון עם שורה ריקה להכניס אליה מידע. לתוך השורה הריקה נדביק את הלינק שלנו מהאתר. כלומר כעת נלחץ קונטרול V.
- בתוך החלונית שנפתחה נלחץ אישור.
- זהו סיימנו. כעת המשפט המיוחד שכתבנו “נצבע” ומוביל ללינק שביקשנו להוביל אליו.
ובואו נגלה לכם סוד – לא סתם הקדשנו מאמר שלם לנושא הקישורים. קישורים טובים הם סוד ההצלחה של בניית אתרי חנות.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה