דף הבית » בלוג » בניית אתרים » כתיבת תוכן לאתרים – 6 השאלות שחובה לשאול לפני שמתחילים לכתוב לאתר החנות שלנו
כתיבת תוכן לאתרים – 6 השאלות שחובה לשאול לפני שמתחילים לכתוב לאתר החנות שלנו
בשביל כתיבת תוכן לאתרים טובה ויעילה, שתעזור לאתר ולחנות שלנו להצליח, חשוב לדעת לשאול את השאלות הנכונות שיעזרו לנו במלאכת הכתיבה
בעת כתיבת תוכן לאתרים מחיר הצעד של לא לשאול שאלות הוא גבוה משום שהוא פוגע בכתיבה
כתיבת תוכן לאתרים הוא תחום שחשוב לתת לו משקל גדול בתפעול אתר החברה והעסק, כי כאשר לא מטפלים היטב בנושא של כתיבת תוכן לאתרים, מחיר ההזנחה הוא גדול.
כאשר אנחנו כותבים תוכן לאתר, מדובר על פי רוב באתרים לעסקים. לרוב אלו גם אתרי סחר עם חנויות וירטואליות, וצריך לדעת לשלב את התוכן הנכון כדי שהחנויות יצליחו.
איך עושים את זה? שואלים את השאלות הנכונות לפני הכתיבה. זה יעזור לנו לדעת מה חשוב לכתוב, מה כדאי לכתוב ומה יועיל לנו בפעילות השיווקית של החנויות באתרים שלנו.
יש לא מעט אנשים שמתביישים לשאול, כי הם רואים את עצם השאלה כסוג של הצהרה – “אני לא יודע”. זו טעות, וזה לא נכון כשזה נוגע לשיווק. להיפך – בשיווק חשוב לשאול.
דווקא בתחום של שיווק ומכירות, ובפרט כשאנחנו מפעילים אתרים וכותבים לאתרים עם חנויות וירטואליות, או עוסקים בתחום כתיבת תוכן לאתרים, לשאול שאלות זה דבר שנותן לנו כוח. זה עוזר לנו לקבל מידע חיוני שיעזור לנו להשיג עוד ועוד לקוחות. מי שישאל רק ירוויח מזה המון.
דוגמה קטנה למה חשוב לא להתבייש. וזה חשוב כפליים אם אנחנו עוסקים בכתיבת תוכן או כותבים עבור האתר שלנו – כי בעת כתיבת תוכן לאתרים מחיר הביישנות עלול להיות כבד. ולכן לא נשכח להזכיר לעצמנו – שואלים שאלות. זה חשוב!
אמנם הדוגמה לא קשורה ישירות לנושא כתיבת תוכן לאתרים, אבל זה מלמד הרבה. לפני מספר שנים, האגודה למלחמה בסרטן פתחה בקמפיין פרסומי טלוויזיוני משעשע: בפתח שערי השמים עמדו מלאכים שקיבלו בחיוך את המצטרפים. המלאכים חשבו שכל מי שמגיע אליהם מוקדם מהצפוי הגיע כיוון שעישן. מה רבה הייתה ההפתעה שלהם כשגילו אדם צעיר שלא עישן.
עד מהרה הם גילו שהסיבה שהוא הגיע מוקדם ממה שחשבו היא שהוא: ביישן. הוא התבייש לבקש מאחרים לא לעשן לידו. המסר היה: מי שמתבייש, סובל.
בנימה אופטימית הרבה יותר, נדאג להזכיר לעצמנו כאשר אנחנו כותבים פוסט או מידע שיווקי עבור אחרים – לא להיות ביישנים. ביישנים יתקשו להשיג את המידע שהם זקוקים לו לצורך כתיבת המאמר. כאשר אנחנו משקיעים זמן ומתעסקים עם כתיבת תוכן לאתרים, מחיר העבודה וההשקעה שלנו צריך להיות הולם. ככל שנדע לשאול – נעזור לעצמנו ולשיווק של האתר שאנחנו שוקדים על הכתיבה שלו.
והנה למה חשוב לשאול – מתמחה בכתיבה שיווקית של תוכן סיפר שכאשר התחיל עבודה במקום חדש, ניגש אליו אחד המנהלים, נתן לו מעט מידע על מוצר כלשהו, וביקש ממנו למלא שני עמודים של כתיבה שיווקית אודות המוצר. הוא רצה את זה עבור האתר והחנות באתר. העובד החדש התבייש לשאול שאלות נוספות. במקום זאת, הוא נאבק במשך מספר ימים עד שהצליח למלא גיליון אודות המוצר.
אותו עובד לא הופתע לגלות שהמסמך חזר אליו בליווי פתק “גש למשרדי”.
עוסקים או מתעסקים עם כתיבת תוכן לאתרים? מסתבר שפעולה של לשאול שאלות, הרבה שאלות, הופכת את משימת הכתיבה השיווקית לטובה, לכזו שמניעה אנשים לפעולה ולקלה הרבה יותר.
אז אנחנו כבר יכולים להגיד לעצמנו בלב שלם – חשוב לשאול שאלות. אחרת, בכל הנושא של כתיבת תוכן לאתרים מחיר הביישנות שלנו יהיה כבד וישפיע לרעה על התוכן.
מה שכל כותבי תוכן לאתרים כבר יודעים – בשביל תוצאות שואלים שאלות
אז הסוד הכי חשוב כדי להיות כותבי תוכן לאתרים שנותנים עבודה טובה, יעילה ומועילה עם תוכן טוב לאתר הוא לדעת לשאול את השאלות הנכונות. זה יעזור לכתיבה השיווקית שלנו לאתרים, בפרט אם מדובר באתר עם חנות וירטואלית. הרי באתרי חנויות תוכן הכתיבה חשוב כפליים, כי הוא יכול להגביר מכירות במיידי.
במהלך כתיבת תוכן לאתרים, כתיבת תוכן טוב ויעיל לאתר הוא צעד שיווקי מהמעלה הראשונה. והבנו שכדי לכתוב תוכן טוב יותר לאתר או לאתרי חנויות, צריך לדעת לשאול שאלות. חייבים לשאול שאלות ולא להתבייש לשאול כל מה שצריך כדי לכתוב עבור האתר והחנות.
אז בין אם אנחנו כותבי תוכן לאתרים שכותבים עבור אתרים של אחרים או עבור עצמנו, יש 6 שאלות חשובות שכדאי לשאול אותן לפני שמתחילים במלאכת הכתיבה. נמנה אותן.
# שאלה ראשונה: מה המטרה שלנו?
זוכרים את החתול של עליסה מארץ הפלאות?
כשהיא שאלה אותו באיזו דרך עליה לבחור, הוא השיב בשאלה – לאן את רוצה להגיע?
כשענתה לו שלא חשוב לה לאן תגיע.
ענה: אז לא חשוב באיזו דרך תלכי.
בתור כותבי תוכן לאתרים, לפני שאנחנו מתחילים לכתוב, עלינו לדעת לאן נרצה להגיע, כדי לדעת להסביר לקוראים מה עליהם לעשות.
לכן, נחשוב מה אנו רוצים שהקוראים שלנו יעשו בזמן שהם קוראים את התוכן שכתבנו באתר האינטרנט שלנו, או בחנות הוירטואלית. זה נכון אגב לגבי כל תוכן – בדף הנחיתה, הבלוג או הפלייר שלנו. ואז עלינו לוודא שיש הוראות ברורות לפעולה.
זה נשמע פשוט ובסיסי, אפילו קצת מובן מאליו, נכון? אז כעוסקים בתחום כתיבת תוכן לאתרים מפתיע לגלות כמה בעלי עסקים לא שואלים את עצמם את השאלה הזאת, וכמה אתרים וחנויות וירטואליות לא כוללים הנעה לפעולה.
הם לא אומרים לקוראים מה עליהם לעשות כשסיימו לקרוא, כמו להתקשר, להירשם, להוריד, לשלוח מייל וכדומה.
חשוב שנשים לב לנוחות הפעולה של הקוראים. אנחנו לא רוצים להתיש אותם בהמון קישורים והפניות לעמודים. נחשוב מה אנחנו רוצים שיעשו, ופשוט נכתוב זאת בצורה ברורה ביותר.
כחֶברה שבונה אתרים עבור לקוחות רבים, ומעורבת לא פעם בנושא של כתיבת תוכן לאתרים, אנחנו לא מתביישים לשאול אותם שאלות. גם לא את השאלה הראשונה הזאת שהזכרנו, שהיא לכאורה ברורה מאליה. הרי לכאורה התשובה היא הכי ברורה. נשאל: מה המטרה שלכם? והם יענו: למכור.
אבל יש תמיד עוד מטרות מעבר למטרה שהיא מובל מאליו – למכור באתר. חשוב שמי שהם כותבי תוכן לאתרים יידעו אותן. לכן כשאנחנו שואלים שאלות לקראת כתיבת תוכן לאתרים אנחנו יכולים להבין הרבה יותר דברים לעומק.
למשל, אנחנו בונים אתר עבור חברת תכשיטים. חששוב בתוך כך שיהיה לנו מידע לקראת כתיבת תוכן לאתרים של החברה. אולי חברה התכשיטים רוצה שהקהל יידע שהם תורמים 10 אחוז מההכנסות למטרות טובות? ואז נחשוב ליצור עבורם כפתור באתר שלוחצים עליו וקוראים שם – אלה המטרות הטובות שהכסף הולך אליהן. אולי חברת התכשיטים רוצה שהקהל יקבל יעוץ סטיילינג שממליץ על מוצרי החברה? ואז ניתן ליצור כפתור לקבלת ייעוץ סטיילינג. ואז בעצם באותו ייעוץ ימליצו לגולשים על תכשיטים מסוימים של החברה.
כמו שניתן להבין, שאלות עוזרות מאוד להתמקד, הרבה מעבר לתשובה פשטנית כמו “אנחנו רוצים למכור” לשאלה: “מה המטרה שלכם”. בתור כותבי תוכן לאתרים זה יעזור לנו מאוד במיקוד של הכתיבה ובהגברת המכירות בחנות באתר.
לאורך כל תהליך הכתיבה לאתר כותב תוכן לאתרים לא מפסיק לשאול שאלות
כותב תוכן לאתרים ממשיך ושואל, ממשיך וחוקר לכל אורך תהליך הכתיבה. כך תוצאות הכתיבה יהיו טובות יותר ויתבטאו בהרבה מכירות בחנות שבאתר.
אז נמשיך בהצגת השאלות החשובות שעלינו לשאול בעת כתיבת תוכן לאתרים.
# שאלה שנייה: מי קהל היעד שלנו?
לפני שמתחילים לכתוב, צריך לדעת למי כותבים ולאסוף מה שיותר מידע על אותו קהל. למשל, אם אנחנו כותבים למהנדסי החברה, נרצה לדעת למשל מה חברה זו מייצרת ומה גודלה, ועוד הרבה יותר מזה.
כחלק מתהליך כתיבת תוכן לאתרים נסרוק את רשת האינטרנט במטרה לקבל מידע: דוחות, מחקרים, מאמרים, מקרי מבחן, נתונים שיספקו לנו תובנות הנוגעות לקהל שלנו, האתגרים איתם הוא מתמודד, סיכויי ההצלחה, מגמות בתחום וגם טיפים שיווקיים.
גופים ציבוריים רבים, כמו גם לשכות מסחר וחברות ממשלתיות, מפרסמות ברשת מידע רב ובעל ערך, כמעט בכל תחום, שיעזרו למי שהוא כותב תוכן לאתרים. חלק גדול מן המידע זמין בחינם. נשקיע ונלמד את קהל היעד שלנו.
אם אנחנו בונים אתר עבור חברה שמציעה קורסים בתחום ההורות, אז נחקור ונבין מיהו הקהל שאליו אנו רוצים לכוון מידע מסוים.
למשל, אם בנינו אתר לחברה שמעניקה את הקורסים להורות, ואותה חברה רוצה להציע ייעוץ שינה, אז הקהל שלנו הם הורים עייפים לתינוקות ופעוטות. הבנת הקהל חשובה במהלך כתיבת תוכן לאתרים.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
# שאלה שלישית: מה הופך את העסק, המוצר או השירות לשונה מהעסק, המוצר או השירות המתחרים?
זה מידע שיכול לעזור מאוד עבור כותב תוכן לאתרים. חברת אפל לא מדברת על מוצרי הצריכה אותם היא מייצרת ומוכרת, היא מציגה את החוויה שהיא מאפשרת ללקוחות. היא מייצרת כלים שמאפשרים חוויה עסקית ופרטית מדהימה. זו הדרך שלה לשווק את עצמה ולהציג את השונות שלה מחברות אחרות שמייצרות מחשבים.
אם יש לנו לקוח שבונה אתר בתחום עיצוב בתים, נשאל אותו מה מבדל אותו ממתחריו. הוא למשל יספר לנו שהוא מעצב בתים לפי שיטה מדעית מסוימת. הבידול הזה ישולב בתכנים שאנחנו כותבים עבור האתרים. זה יעזור לנו להציג אותו טוב יותר, ולאתר שלו להצליח.
כדי לעשות עבודה טובה של כתיבת תוכן לאתרים ולהבין מה השונות של העסק עליו אנחנו כותבים באתר לעומת העסקים המתחרים, נלמד מתוך החומר שברשותנו על ההבדל בין העסק שלנו (או העסק שאנחנו כותבים עליו לאתר) לעומת העסקים האחרים.
ככל שנאסוף יותר מידע אודות החברה, כך נהיה בעמדה טובה יותר כאשר נתחיל לכתוב, כיוון שנוכל למצוא את נקודות השונות שיש לנו מול האחרים, ולהדגיש אותן בעת הכתיבה לאתר. כל מי שהוא כותב תוכן לאתרים חייב להקפיד על כך.
מדייקים תוכן לאתרים דרך הכאבים של הלקוחות והתועלות שלנו עבורם
העבודה על תוכן לאתרים מחייבת אותנו להמשיך ולשאול את השאלות שיעזרו לנו בכתיבת תוכן מדויקת וטובה לאתרים שאנו כותבים עבורם.
# שאלה רביעית: מהם הקשיים של הלקוחות?
כאן, בתור כותבי תוכן לאתרים אנחנו בעצם רוצים להכיר את הקשיים של הלקוחות הפוטנציאליים, כי אז זה אומר שנוכל להציע להם פתרונות. בשפה השיווקית הקשיים הללו נקראים “כאבים”.
כאשר יודעים מהם הכאבים של הלקוחות יותר קל לכתוב כתיבה שיווקית בה נסביר ללקוחות איך המוצר שלנו יכול לסייע להם. כי אנחנו בעצם נדע מהם הקשיים איתם הם מתמודדים בחיי היומיום.
איך אנו, שעובדים על תוכן לאתרים, משיגים את המידע הזה? זה מעניין.
אנשי המכירות של החברה “שוחים בחומר” הנוגע לכאבים ולקשיים של הלקוחות. אם נוכל להיות איתם בקשר ולשמוע מהם זה יכול לסייע מאוד. אם אין קשר עם אנשי המכירות, או שאין אנשי מכירות, לפעמים את התשובות הטובות ביותר הלקוח יכול לתת לנו.
נבקש אולי לשוחח עם הלקוחות ולבדוק איתם כמה דברים שיעזרו לנו בתהליך כתיבת תוכן לאתרים:
- איך נראית השגרה שלהם?
- מהם הבעיות איתן הם מתמודדים?
- מה יכול לסייע להם בהתמודדות שלהם עם הבעיות?
ועוד פתרון מצוין ואפילו אידיאלי – מי שיודעים היטב לספר על הבעיות של הלקוחות הם כאמור אנשי המכירות, וגם מנהלי ואנשי השיווק בחברה.
אם אנחנו בונים אתר עבור חברה בתחום ההרזיה, וחשוב לנו גם כל הנושא של תוכן לאתרים, אז אנחנו נשאל אותם מה הכאב של הלקוחות, כדי ללמוד עבור כתיבת התוכן לאתר. ואז נקבל את התשובות – שהכאב הוא לא שיש להם עודף משקל. זה המובן מאליו. הכאב זה שבגדים לא עולים עליהם, הכאב זה שקשה להם ללכת מהר או לרוץ אחרי הילדים, הכאב זה החשש להיחשף בבגד ים בבריכה, ועוד.
הירידה הזאת לפרטים מחיי היומיום היא זאת שתעזור לנו בבניית האתר שלהם, ועם כתיבת תוכן לאתרים מותאמת ומדויקת. תוכן מותאם לאתר יביא להצלחה ולמכירות.
# שאלה חמישית: איך המוצר או השירות יסייעו ללקוחות?
כעת, לאחר שאנו יודעים מהם הקשיים של הלקוחות, אנחנו צריכים להראות בצורה ברורה ופשוטה איך המוצר או השירות שלנו פותר בדיוק את הבעיה הזאת. וזה צריך להיות כתוב בצורה ברור במהלך היצירה של תוכן לאתרים.
הקוראים, שהם הלקוחות, או הלקוחות הפוטנציאליים, רוצים פרטים. הם רוצים להבין איך בדיוק זה יעזור להם:
- האם זה יחסוך להם כסף?
- האם זה יהפוך את השגרה שלהם ליעילה?
- האם הם ינצלו טוב יותר את המקום?
- האם זה נוח ופשוט להבנה ולתפעול?
- האם זה חדשני?
- האם כל אחד יכול ליהנות מהיתרונות?
חשוב להבחין ולהבדיל בעת כתיבת תוכן לאתרים: לפעמים תכונות נראות כמו תועלות, אך שלא נתבלבל. נקפיד לכתוב מה התועלת אותה יקבלו הקוראים.
לדוגמה: משפט כמו “המוצר מכיל רכיב חסכוני ייחודי שפועל מרחוק” הוא מעורפל. הלקוח יכול להגיד לעצמו: אז מה אם הוא ייחודי שפועל מרחוק? איך זה קשור אליי? אם נשנה את המשפט ונכתוב: “תחסוך 33% בחשבון החשמל שלך בזכות ההפעלה מרחוק”, הלקוח עשוי לומר: “אני רוצה לחסוך 33% מההוצאות, ספר לי עוד”. היתרון הכמותי איננו מעורפל, הוא מוחשי ומניע לפעולה.
בתור כותבי תוכן לאתרים זה בדיוק מה שאנחנו רוצים להגיד ללקוח.
הגיע שלב המדידות של כתיבת תוכן לאתר. מחיר ההשקעה בכתיבה היה שווה או לא? (ספוילר: אם עשינו זאת נכון, היה שווה מאוד)
כתיבת תוכן לאתר – מחיר השירות תלוי במספר גורמים, אך מה שחשוב לדעת ולהבין זה כי זהו אחד המהלכים המשתלמים שיעזרו לקדם את האתר שלנו או של הלקוח שלנו להצלחה.
אנחנו כבר מבינים כי התוכן משפיע ישירות על הקורא, שהוא הצרכן והלקוח הפוטנציאלי. התוכן הוא זה שגורם לו להיכנס לאתר, זה שקובע אם הוא יישאר לאחר שנכנס. הוא זה שיכול לכוון אותו לגשת לחנות הוירטואלית באתר וללחוץ על רכישה.
למדנו שתוכן טוב יכול להתבסס על פעולה אנושית בסיסית ופשוטה – שאלה. ושאסור לנו להתבייש לשאול. כאשר אנחנו שואלים את עצמנו או את הלקוחות שאלות על המוצרים והשירות ומגלים את המטרות שלנו, בעצם אנחנו מחלצים את הדברים שחשוב שנכתוב עבור האתר שבנינו.
דיברנו על כך שקיימות 6 שאלות שחשוב לשאול בעת כתיבת תוכן לאתרים. כעת נגיע לשאלה האחרונה ברשימה.
# שאלה שישית: איך נמדוד את תוצאות הכתיבה?
שאלה זו מחזירה אותנו לשאלה הראשונה. אם לפני תחילת הכתיבה דאגנו להגדיר את המטרה שלה, מה אנחנו רוצים להשיג ממנה ובאמצעותה, כעת עלינו רק למצוא את הדרך למדוד את התוצאה של הכתיבה.
כאן כאשר מדברים על כתיבת תוכן לאתר, מחיר הכתיבה גם הוא ניתן למדידה, וככה ניתן לדעת האם השתלם לנו להשקיע בכתיבה את הזמן ו/או הכסף שהושקעו.
אפשר להיות בטוחים שתוכן טוב יביא לנו תוצאות לא רק בהווה, אלא לאורך זמן. ולכן חשוב להשקיע בו. או שנכתוב בעצמנו לאתר, או שנשתמש בשירותי כתיבת תוכן לאתרים. אחרי שעבדנו על בניית אתר, ובפרט בניית אתר עם חנות, התוכן שייכתב הוא זה שיכריע את הצלחת האתר.
אז לאחר הגדרת מטרות אנחנו מודדים כעת את תוצאות הכתיבה לאתר. לדוגמה, אם רצינו שעשרה אנשים ירכשו את המוצר שאנחנו מוכרים בחנות באתר, או אם רצינו ששני לקוחות ירשמו לסדנת הליווי, נוכל לכוון את הכתיבה לכך. אז לאחר הפרסום נוכל גם למדוד – האם השגנו את המטרה? חייבים למדוד. כי אם לא נמדוד, איך נדע אם מה שכתבנו עובד?
מה שחשוב לזכור – לפני שאנחנו מקלידים את האות הראשונה ומתחילים עם כתיבת תוכן לאתרים, אנחנו פורשים אל מול עינינו את שש השאלות החשובות שיעזרו לנו בכתיבה הממוקדת והיעילה.
נשאל, נענה על השאלות ואז נצא לדרך. אפשר כבר לנחש שנגלה כי העבודה שהשקענו בתחילת הדרך של הכתיבה לאתר מסייעת לנו מאוד בהמשך. אפשר להרגיש את ההצלחה בזכות הכתיבה.
מה איתכם? הבנתם כמה חשוב לגלות אומץ ולשאול את השאלות הנכונות שיעזרו להתקדם עם כתיבת התוכן באתר שבנינו? אז איך בכוונתכם להשיג את התשובות לששת השאלות? הבנתם כמה בכל הנושא של כתיבת תוכן לאתר מחיר עבודת הכתיבה שווה לנו? ספרו לנו בתגובות ונדע עד כמה אתם על זה והולכים להצליח ולהצטיין עם כתיבת תוכן לאתרים.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה