דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » קידום אתרים באמצעות מאמרים – המתכון לכותרות שיביאו יותר קוראים לאתר ולחנות שלנו
קידום אתרים באמצעות מאמרים – המתכון לכותרות שיביאו יותר קוראים לאתר ולחנות שלנו
כך עם קידום אתרים באמצעות מאמרים וכותרות טובות, יגיעו לאתר שלנו יגיעו הקוראים הנכונים שיהפכו ללקוחות רוכשים בחנות הוירטואלית
מאמרים לקידום אתרים יעזרו לקידום החנות באתר שלנו
קידום אתרים באמצעות מאמרים זו אחת הפעולות שתהפוך לחלק בלתי נפרד מהשגרה שלנו בתור בעלי אתר סחר שמפעילים חנויות וירטואליות, מה שאומר – מאמרים לקידום אתרים יהוו חלק העבודה השוטפת שלנו ביומיום.
העובדה שיש לנו אתר ובו חנות עם מוצרים שאנחנו משווקים לקהל הרחב היא מצוינת. אנחנו בעלי חברה או עסק גאים. יחד עם זאת, חנות לא מתקיימת בפני עצמה, רק בכוח הזרימה, ללא קידום ראוי ומתאים.
בתור מי שחיים את העולם האינטרנטי, אחראים לתפעול אתר אינטרנט וחנויות, שוחים בעולם המסחר האלקטרוני, אנחנו כבר יכולים להבין – זה ברור שאתר חנות זקוק לפעולות קידום אתרים כדי להתקיים. עושים זאת בין היתר עם מאמרים לקידום אתרים.
לפני שניכנס לנושא של קידום אתרים באמצעות מאמרים, נתחיל בזה – מהו קידום בעולם האתרים? הקידום גורם לאתרים להופיע בדירוג גבוה בגוגל בחיפושים, כלומר עוזר לאתרים להופיע למעלה בחיפוש. יש קידום ממומן שנעשה באמצעות מודעות פרסום, ויש קידום אורגני שמתרחש באמצעות תוכן טוב ואיכותי שמזרים אנשים לאתר. אנחנו נתמקד בקידום האורגני. זהו קידום שלא כרוך בהוצאות נוספות, אין לו עלויות פרסום, אין תשלומים פר הקלקה, ועוד הוצאות בלתי צפויות שקשה לתכנן בקידום ממומן.
אז נחזור לגוגל, מנוע החיפוש הגדול. מה קורה שם בגוגל?
אנשים רוצים מוצר או שירות ומקלידים אותו, את שם החברה שמציעה מוצר בתחום, או את הבעיה שהם רוצים לפתור. אם יש באתר שלנו מאמרים לקידום אתרים הם ימצאו אותנו. כי אנחנו נדע לשלב במאמרים את המילים הנכונות לאיתור שלנו. על זה מתבסס קידום אתרים באמצעות מאמרים.
לדוגמה, אנשים יכולים להקליד “תיקון מזגנים”, “שמיכות פוך”, “עט פיילוט”, וכל דבר שמעניין אותם.
לפעמים הם יחפשו את שם החברה שלנו – זה אידיאלי. ואז הם ימצאו ויאתרו אותנו. הם ייכנסו לאתר, ואם האתר שלנו בנוי בצורה טובה ומזמינה, הם ירכשו בחנות הוירטואלית שלנו.
לפעמים הגולשים יחפשו שמות של חברות מתחרות – יש מה לעשות במקרה הזה. פעולות קידום אתרים עוזרת לנו להופיע בתוצאות החיפוש בגוגל גם כשמקלידים את שמה של החברה המתחרה. זה טוב, כי ייתכן שהגולשים יקליקו גם על האתר שלנו, ואולי ישתכנעו דווקא לרכוש אצלנו. כאן זה כבר תלוי בנו. אתר ידידותי, מעניין ונגיש יכול מאוד לעזור לשיווק ולגידול ברכישות באתר. קידום אתרים באמצעות מאמרים יכול לסייע מאוד.
לפעמים הגולשים יחפשו שמות של מוצרים שאנחנו מוכרים – “קרם עיניים”, “שלט אוניברסלי”, “מחבת טלפון”, וכדומה. אז טוב וחשוב לשלב סתם ככה בתוך מאמרים לקידום אתרים את שמות המוצרים שאנחנו מוכרים בחנות הוירטואלית באתר שבנינו.
לפעמים הגולשים יחפשו שמות של בעיות שמוצרים שאנחנו מוכרים פותרים – למשל? הם יקלידו “נשירת שיער” והתוצאות של גוגל יפנו אותם לאתרים שמוכרים שמפו מיוחד לחיזוק שורשי השיער, או אתרים שמוכרים תוספי תזונה שעוזרים לעצירת הנשירה.
גולש מקליד את המילה שפעת? הוא יכול לקבל תוצאות שונות ומגוונות בחיפוש. שמות של כדורים שעוזרים להוריד חום, אתרים שמוכרים ממחטות אף, אתרים בהם נמכרות חליטות תה, וכו’. האפשרויות רבות מאוד.
אז לא משנה מה אנשים יקלידו בחיפוש, כל עוד הם מחפשים דברים שקרובים לתחום העיסוק שלנו, הקידום יעשה את העבודה בזכות מאמרים לקידום אתרים. הוא יעזור לאנשים להגיע לאתר לנו ולחנות שלנו באתר, כי הוא מבין לפי החיפוש שהאנשים מתעניינים במוצרים מתחום החברה שלנו. על זה מתבסס קידום אתרים באמצעות מאמרים.
ולמה פירטנו כל כך הרבה על נושא הקידום? כי זאת הסיבה שיוצרים בלוג עם מאמרים לקידום אתרים. בעצם משלבים במאמרים הרבה ממילות החיפוש של הגולשים, שיש להם הרבה פוטנציאל להפוך לקונים בחנות שלנו.
לא במקרה קידום אתרים באמצעות מאמרים הפך לענף מבוקש. למאמרים יש כמה תפקידים. הם כתובים ומכוונים באופן כזה שהם יכולים לענות לגולשים המחפשים על הרבה מהשאלות שיש להם בתחום העיסוק שלנו. למשל אם אנחנו מוכרים שפתונים בחנות שלנו, אז נוכל לכתוב מאמר על “כיצד תבחרי את צבע השפתון שהכי מתאים לפנים שלך?”. המאמר יכול לסגור את הפינה ולחסוך שאלות של הלקוחה.
חוץ מזה, המאמרים גם מושכים תנועת גולשים לאתר שלנו במסגרת פעילות קידום אתרים, בזכות השילוב של מילות החיפוש. איך יודעים מהן המילים שנבחר לשלב במסגרת מאמרים לקידום אתרים שאנחנו כותבים?
כחלק מקידום האתר עושים מחקר ביטויי מפתח. הוא מאתר ומוצא מה מחפשים גולשים, אילו מושגים הם מקלידים בגוגל שקשורים לתחום העיסוק שלנו. כאשר יהיו בידינו ביטויי המפתח הללו, נדאג לשלב אותם במאמרים.
כאשר ביטויי המפתח מהתחום נמצאים בתוך המאמרים שכתבנו, גוגל “יקרא” שהמושגים הללו נמצאים הרבה באתר שלנו ויידע לנתב את הקוראים אלינו. למשל, יש לנו מוצרים לחימום הבית לחורף? הגולשים יחפשו וגוגל כבר יזהה שבאתר שלנו יש הרבה פעמים את מילות החיפוש הללו: “חימום הבית לחורף”, “חימום הבית”, “בית חימום לחורף”, “איך לחמם את הבית”, “מוצרים לחימום בית”, וכדומה.
יש להניח שכעת אנו מבינים יותר את נחיצותם הרבה של מאמרים לקידום אתרים באתרי הסחר, ולמה חשוב לעשות קידום אתרים באמצעות מאמרים.
סוד הכותרות המנצחות של מאמרי קידום אתרים
יש לנו באתר מאמרי קידום אתרים? שאפו לנו. דאגנו לשְלָב משמעותי בתהליך קידום האתרים, שיעזור לחנות הוירטואלית שלנו להגיע ליותר חשיפה.
אנחנו עובדים על קידום אתרים באמצעות מאמרים וכעת נותר לעזור למאמרים האלה להיחשף יותר, ולעזור לנו לגדול.
כדי להצליח, אנחנו מעוניינים בהרבה כניסות לאתר. הכניסות האלו מתרחשות בזכות המאמרים באתר. מה יגרום לאנשים להימשך לקרוא מאמרים מסוימים? הכותרות.
אנחנו רוצים לפגוע בול עם כותרות שמושכות את הגולשים למאמרים שכתבנו ולאתר שלנו. לשם כך כתבנו מאמרי קידום אתרים. באתר ממוקמת החנות הוירטואלית, ולכן כל כניסה לאתר היא פוטנציאל שלנו להרוויח. התחלנו עם קידום אתרים באמצעות מאמרים, ואם הגולשים הקוראים כבר נכנסו לאתר, אז המטרה שגם ימשיכו לחנות, ייכנסו וירכשו.
אז הכותרות הם אחד הסודות החשובים לתפוצה גדולה של מאמרים שאנחנו כותבים. אין ספק שכדי שכותרת תמשוך את קהל הקוראים שלנו היא צריכה להיות מושכת. יש כמה וכמה שיטות שיעזרו לנו למשוך את האנשים אותם אנחנו מחפשים.
יצרנו כותרות עבור מאמרי קידום אתרים? יש כל מיני דרכים לבדוק ולהבין אם בחרנו כותרת מוצלחת, שתסייע לנו למשוך קהל גדול של קוראים שיגלו עניין וסקרנות ויכנסו למאמר לקרוא אותו.
איך נצליח לבחור את המתכון המנצח לכותרת טובה, שיעזור לנו עם קידום אתרים באמצעות מאמרים? ניצמד לכמה חוקים פשוטים אבל יעילים בנושא הכותרות. אז בבקשה. נתחיל למנות אותם.
החוקים לבחירת המתכון הנכון לכותרות בכתיבת מאמרי קידום אתרים
החוק הראשון – הכותרת חייבת להיות שאובה מן הטקסט, ולכן נרצה קודם לכתוב את המאמר שלנו, ורק אחר כך לבחור לו כותרת. הכותרת חייבת לענות על הרעיון המרכזי, המסר המשמעותי ביותר שהטקסט שלנו מכיל. מהו הנושא המרכזי? על מה דיברנו בפוסט? פוליטיקה? ספורט? שיווק? נחשוב על כל אלו ונזכור שהם צריכים להשתקף בכותרת.
החוק השני – קשור לקהל היעד שלנו. מי אנחנו רוצים שיקרא את הפוסט? לא נכוון לקהל רחב מדי, כי כמו שאומר המשפט: “מי שמוכר לכולם, לא מוכר לאף אחד”. נכוון לקהל יעד ספציפי, מצומצם, כזה שאנחנו יודעים שהוא מתאים לנו. בעולם השיווק קוראים לזה אוואטר הלקוח האידיאלי. לקוח טוב שנרצה “לשכפל”. נדאג שהכותרת באותם מאמרי קידום אתרים תמשוך אלינו את אותו לקוח מהחלומות.
בנושא הזה של בחירת קהל היעד לחומרים שנכתוב, חשוב קצת להרחיב את הדיון, כי זה נושא שמטריד לא מעט בעלי עסקים. זה חשוב במיוחד כמי שעוסקים כמעט יום וליל בנושא קידום אתרים באמצעות מאמרים. האינסטינקט רוצה לתפוס כמה שיותר אנשים כקהל יעד, אבל לפעמים צריך לדעת לעשות ויתורים. אולי עושים זאת בלית ברירה, ומוותרים, אבל עומדת מאחורי זה מחשבה, כי הרי כמו שאומרים: ‘תפסת מרובה לא תפסת’. כשאנחנו מכוונים ליותר מידי סוגי קהלים אנחנו עלולים לפספס את כולם, ובמקום שאת הפוסט יקרא מספר מסוים של אנשים, בסוף עוד עלולים לא לקרוא אותו בכלל. לכן נזכור – הכותרת צריכה לקרוא לקהל יעד ספציפי.
המיקוד הזה יועיל מאוד בהגעת הקהל למאמר, אתר ואולי בתקווה גם לחנות שלנו. כך נעזרנו המון בזכות מאמרי קידום אתרים.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
ממשיכים ומצליחים בפעילות קידום אתרים – מאמרים עם כותרות טובות
כמו שהתחלנו, נמשיך לדבר על המתכונים לכותרות מוצלחות שיסייעו לנו בפעילת קידום אתרים. מאמרים, טובים ככל שיהיו, זקוקים לכותרת כדי שבכלל יגיעו אליהם. והשאיפה היא שכמה שיותר קהל גולשים ייחשף אליהם באתר שבנינו, ושנוכל להביא כמה שיותר לקוחות פוטנציאליים לחנות הוירטואלית שלנו באתר הסחר.
החוקים לבחירת המתכון הנכון לכותרות בפעילות קידום אתרים באמצעות מאמרים – ממשיכים:
החוק השלישי – הוא מתייחס דווקא למושא הטקסט. האם המאמר שלנו באתר הוא על מקום כלשהו? או אולי הפוסט שלנו כתוב על אדם מסוים? אנחנו נרצה שהאדם והמקום המרכזיים יופיעו בכותרת אם הטקסט כולו נסוב סביבם. אם חשבנו שאותו מקום או אדם מספיק מעניין כדי לכתוב עליו פוסט שלם, אז הוא מספיק מעניין בשביל הכותרת עצמה.
החוק הרביעי – לוודא שהכותרת אכן מתאימה לסוג המאמר. בגלל שחשוב לנו קידום אתרים, מאמרים שונים עונים לצרכים שונים של הקהל. אנחנו כותבים תכנים מגוונים: ממדריכים המשלבים עצות וטיפים ועד לסיפורים, או עובדות חשובות. אז נתאים את הכותרת לסוג המאמר. לדוגמה, לא נציג כותרת שמתאימה לרשימה אם המאמר שלנו הוא לא רשימה. ואם הפוסט שלנו סיפורי, אז אנחנו נרצה שהכותרת תשקף את העובדה שמדובר בסיפור ולא נכתוב כותרת כמו “8 סיבות ש…”. מה המאמר בא לעשות? האם מטרתו לתת פתרון? להציע בעיה? לספר סיפור? לשתף בחוויה? אנחנו רוצים שהכותרת תבהיר מהי מטרת המאמר.
החוק החמישי – הוא כבר כמעט מובן מאליו, אבל חייבים לציין אותו ולא לשכוח אותו בשום אופן כשעושים קידום אתרים באמצעות מאמרים. ארוך יותר זה לא בהכרח טוב יותר. הכותרת צריכה להיות תכליתית וממוקדת. מצד אחד נרצה לענות על כל החוקים, אך מצד שני, האתגר האמיתי הוא לעשות את הקסם במספר מילים מצומצם. לא נהפוך את הכותרת למאמר בפני עצמו, אנשים עלולים להרגיש שהם כבר הבינו הכול ואין להם צורך במאמר עצמו, הם עלולים לחוש תחושת מיצוי עוד לפני שנכנסו לפוסט עצמו! לכן נזכור לענות על כל החוקים, אבל בקצרה.
החוק השישי – כפל לשון. בעת קידום אתרים, מאמרים עם כותרות מתוחכמות יכולים לסייע. ננסה להפוך את הכותרת שלנו למעין חידה. נשתמש בביטויים שיש להם מספר רב של משמעויות, וניתן לקוראים לבחון את עצמם אם צדקו. נעמיד את הקוראים שלנו בפני השאלה והתהייה: “האם הם מדברים על מה שאני חושב שהם מדברים?”. לפעמים הגירוי האינטלקטואלי הזה, לראות אם פתרנו את החידה בכותרת, ימשוך אותנו לפתוח את המאמר. הקורא נכנס? פה כבר הפיסקה הראשונה מקבלת את האחריות לשאוב את הקורא פנימה.
החוק השביעי והאחרון – לא נפחד לשאול. נשאל את הסובבים אותנו: “הייתם פותחים את המאמר הזה? הנושא הזה נשמע לכם מעניין?” נעשה זאת מבלי לציין שאנחנו כתבנו את הכותרת. ננסה לבדוק את התגובות שלהם. אם הביעו עניין, זו ההצלחה שלנו! יש לנו כותרת, טובה. אבל יש משהו חשוב לשים לב אליו, במיוחד אם אנחנו בעניין של קידום אתרים. מאמרים בנושאים מסוימים יסקרנו את מי שהתחום מעניין אותם. אם המאמר הוא בנושא שלא מעניין את מי שנשאל, אז התשובה שלו מראש תהיה מוטה. לכן עלינו לשים לב שהקרובים אותם שאלנו עונים על הקטגוריה של קהל היעד שלנו. אם אינם כאלו, הרי שהגענו אל קהל היעד הלא נכון. אולי הכותרת לא תעניין אותו כי הוא לא הקהל המתאים. למשל, אם כתבנו כותרת: “כל מה שצריך לדעת כדי לשמור על עור פנים צעיר בעונת המעבר”, ואנחנו נשאל צעיר בן 18 אם הכותרת מעניינת לדעתו, סביר שהוא פחות יגלה בה עניין. לכן כדאי לנו לנסות שוב, ולהיות ממוקדים בניסיונות שלנו. קהלי יעד! כמו כן, נזכור שבדיקה מול אדם אחד בלבד אינה מספיקה, ונרצה ליצור מדגם של לפחות עשרה. כמובן שזוהי לא חובה, אבל לפחות בהתחלה אין ספק שהבדיקה הזו היא כדאית במיוחד! ככה עושים קידום אתרים באמצעות מאמרים!
כותרות טובות, מאמרים, קידום אתרים – השילוב המנצח להצלחת אתר הסחר שלנו
קידום אתרים באמצעות מאמרים, הגענו לשלב הסיכום:
אז אנחנו כבר מבינים שאם מדובר על מאמרים, קידום אתרים זה העניין. זאת אומרת שאנחנו יוצרים מאמרים כחלק מפעילות שיווקית שלמה של קידום אתרים. כי יש לנו אתרי סחר, עם חנות וירטואלית, או חנויות, ואנחנו רוצים שתגיע תנועת גולשים לאתר ולחנות, כדי שיתקיימו רכישות.
אם לסכם את המאמר שלנו – העלנו את 7 החוקים של מתכון טוב לכתיבת כותרות.
החוקים הללו נכתבו לאחר מחשבה וחקר של אנשים רבים מתחום השיווק וקידום האתרים. הם מיועדים לעזור לפעילות הקידום. זהו חלק בלתי נפרד מבניית והקמת אתר סחר עם חנות וירטואלית. אנחנו חייבים לקדם אותו, כי אנחנו מעוניינים שקונים פוטנציאליים ייכנסו לאתר וירכשו.
הדרך הכי חכמה להביא את קהל היעד שגם מתעניין במוצרים היא לפנות לאנשים שהם אלה שמתעניינים בתחום שלנו. כי אם הם מתעניינים בתחום העיסוק של החברה שלנו, והם באתר שלנו, אז כבר עשינו חצי דרך.
איך נשיג את הלקוחות האידיאליים ונגרום להם להיכנס לאתר שלנו? על זה מתבסס קידום אתרים באמצעות מאמרים. עלינו רק לדאוג שהם ימצאו אותנו. הם יאתרו אותנו באמצעות ביטויי המפתח של התחום שלנו שהם מחפשים בגוגל. את הביטויים נשלב במאמרים שנכתוב. וככה, בזכות העלאת מאמרים, קידום אתרים שנעשה יצליח. הגולשים יגיעו ישירות לאתר שלנו דרך המאמרים, ושם, באמצעות התוכן הנכון והקישורים המתאימים, נדאג שיגיעו לחנות שלנו. וכאשר הם בתוך החנות – הדרך לרכישה תהיה קלה.
את כל זה השגנו בזכות כותרות טובות של מאמרים. קידום אתרים מתבסס על השילוב הזה.
אז למדנו את החוקים למתכון של כותרות מנצחות. אחרי שאנחנו בטוחים שאנו עונים על החוקים, וכאשר כבר יש לנו את הקווים המנחים האלו, נבחר את המתכון המנצח לכותרת המנצחת שלנו! אם יש עוד התלבטויות תמיד אפשר לקרוא מאמרים נוספים שכתבנו על נושא כתיבת תוכן באתרים, מאמרים, קידום אתרים ועוד.
עכשיו הגיע התור שלכם להתחיל במתכון. חזרו למאמרים שכתבתם, ובחרו את הכותרת המושלמת בשבילכם! מה היא הייתה? ואיך היא עבדה? יש כותרת שאתם מתלבטים לגביה? מוזמנים לכתוב אותה בתגובות ואנחנו נספר לכם אם היא עברה את מבחן הכניסה שלנו או לא, ונציע מה לשפר. אנחנו על זה, לעזור לכם עם קידום אתרים באמצעות מאמרים.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה