דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » הקמת חנות אינטרנטית שמביעה עמדה וערכים מסייעת לקידום העסק
הקמת חנות אינטרנטית שמביעה עמדה וערכים מסייעת לקידום העסק
כל מה שצריך לדעת על שלבי הקמת חנות אינטרנטית שמשלבת נקיטת עמדה שעוזרת למכירות ולהצלחה
הקמת חנות אינטרנטית בתוך אתר החברה שלנו היא צעד מתבקש כדי למכור, להרוויח ולגדול. גדילה של חברה לא מתבטאת רק בכסף. היא משלבת איתה עוד כמה דברים כמו מיתוג, מודעות ואג’נדה חברתית.
לפעמים כאשר עסק או חברה גדלים הם הופכים להיות עבור הלקוחות משהו גדול יותר, לא רק “חנות” אינטרנט שמוכרת מוצרים ושירותים, אלא גם מקום שמשדר ערכים ועמדות שיכולים לעניין את הציבור, הקהילה, הקהל, הלקוחות.
נדון בנושא הזה במאמר ונבין כיצד גם אנחנו יכולים לעשות זאת בחנות האינטרנטית שהקמנו באתר שלנו. וכיצד מהלך כזה יסייע לנו להגדיל את המודעות לעסק שלנו.
כולם יכולים להיות כמו החברות הגדולות: הקמת חנות באינטרנט עם ערך מוסף
הנה משפט מוּכָּר שיכול לעניין כל חברה או עסק בשלב הקמת חנות באינטרנט, וגם אחרי כן.
“רצינו לשנות את העולם, יצא שאנחנו מייצרים מחשבים”. זהו, בערך, הבסיס של חברת אפל. מה הוא אומר בעצם? שנקיטת עמדה של חברה יכולה להפוך אותנו מ”עוד חברה בשוק”, מלהיות “כמו כולן”, לחברה גדולה ומשמעותית באמת.
בעל/ת עסק? הקמת חנות אינטרנטית? חשוב להכיר זאת:
אחת מן הבעיות הגדולות ביותר שלנו כחברות או עסקים, בין אם אנו חדשים ומתחילים או עסקים שקיימים כבר תקופה, היא לבלוט בשוק. זאת אומרת, להיות כמו החברות הגדולות האלה, ולהצליח למכור.
זה רלוונטי למוכרים בחנויות אינטרנטיות שונות, לכל יזם, ולכל בעל עסק באשר הוא. כולם רוצים לבלוט. הרי לשם כך יש לנו חברה או עסק ולשם כך עבדנו על הקמת חנות באינטרנט.
לאחר הקמת חנות אינטרנטית, אחת הדרכים להפוך את החברה שלנו לבולטת יותר, ולשווק את עצמנו בצורה טובה יותר, היא נקיטת עמדה ואידיאולוגיה. ולמי שעוד סקפטי בנושא, הסיפור של סטיב ג’ובס וחברת אפל שהבאנו הם דוגמה מצוינת להתפתחות כזאת.
"אנשים לא קונים 'מה', הם קונים 'למה'"
סטיב ג׳ובס
כפי שהציטוטים למעלה מראים, חברת אפל מייצרת מחשבים לא כדי להרוויח. או אם לדייק – מן הסתם ישנה מטרה להרוויח, אבל מה שעניין את סטיב ג’ובס במשך כל חייו לא היה רק לעשות כסף. המטרה שלו ושל אפל הייתה לייצר מוצרים איכותיים ולמעשה לשנות את העולם באמצעות הייצור שלהם. כך קרה שאפל הייתה זו שפרצה את שוק המחשבים והסמארטפונים והובילה מהפכות טכנולוגיות בעולם.
זה חשוב שנכיר זאת אחרי שעבדנו על הקמת חנות אינטרנטית. אפל מפרסמת את עצמה על ידי כך שהיא מראה לנו, הלקוחות, כמה המוצרים שלה יכולים לשנות את חיינו, ואת העולם בכלל. היא מראה לנו שבתמיכה בהם יש תרומה גדולה לאנושות. היא מביאה לעולם אג’נדה ועמדה שהיא יותר גדולה מהמוצרים עצמם.
כך גם חברות אחרות נוספות פועלות בעקבותיה. לדוגמה, כאשר H&M זכתה בפרס “החברה האתית בעולם” המכירות שלה פשוט זינקו. ולעומת זאת, עסקים שמסובכים בשערוריות, כמו שכר נמוך מדי לעובדים, סופגות הפסדים.
אז מה חשוב לדעת בזמן הקמת חנות באינטרנט?
נגיד זאת כך – נקיטת עמדה תעזור לנו לבלוט ולקהל להתחבר אלינו. כי הבעת עמדות וערכים הופכים חברה או עסק למשהו שמביא פן אנושי. לכן נשאף לכך שגם החברה שלנו תהיה כזאת שמביעה, זה יעזור לנו להצליח ולמכירות בחנות האינטרנטית לפרוח.
הבשורה הטובה היא שזה אפשרי. אם אתם עסק שניצב בפני הקמת חנות באינטרנט, אנחנו יכולים לעשות זאת עבורכם.
במסגרת הפעילות שלנו בחברת מרקורי אנחנו דואגים להקמת אתרים של חברות ועסקים. מדובר בתהליך שלא מסתכם רק בפעולה של הקמת חנות אינטרנטית. התהליך כולל הרבה שלבים: תכנון, אפיון, בניה, עיצוב ויצירה של אתר שישרת את כל צרכי החברה, ובתוכם כמובן חנות אינטרנטית שתצליח. מלבד העבודה הטכנית של בניית אתרים, שכוללת הקמת חנות באינטרנט, מה שמנחה אותנו זה להביא ערך מוסף.
כאשר אנו מביעים עמדות, כאשר אנו מביאים ערכים, הדבר משדרג אותנו, את המיתוג שלנו, את האתר וגם את החנות האינטרנטית שלנו שתזכה ליותר מכירות.
אילו עמדות נוכל להביע לאחר הקמת חנות באינטרנט? זה מגוון. אלו יכולות להיות עמדות למען האנושות, יכולות להיות למען קבוצות מסוימות – נשים, ילדים, ואלו יכולים להיות ערכים טובים או העברת מסרים חיוביים שונים כחלק מאג’נדה. ובכל מקרה, זה אחד הדברים המהנים שנלווים לכל הנושא של הקמת חנות אינטרנטית.
כל אלו עוזרים למתג את החנות שלנו גבוה. אז איך נעשה זאת? איך נגרום לחברה או לעסק שלנו לנקוט עמדה ולשנות את התפיסה כך שבסוף גם נהיה מוכרים יותר? ואיך כל זה יעזור לנו לאחר הקמת חנות באינטרנט? התשובות במאמר.
איך מקימים חנות אינטרנטית שמצליחה בזכות נקיטת עמדה?
אחרי שסיימנו עם השלב של איך מקימים חנות אינטרנטית שלא רק מציעה מוצרים, אלא גם פועלת במסגרת אתר שמביע עמדות וערכים, חשוב שנקפיד על כמה כללים חשובים בפרסום המידע שקשור לאג’נדות וערכים, מה שיעזור לנו עם הקמת חנות אינטרנטית. נתחיל למנות אותם.
1 – נקפיד שלדעה שלנו תהיה משמעות עבור הלקוח
העמדה אותה העסק שלנו נוקט, צריכה לא רק למשוך את הלקוח, אלא גם להשפיע עליו במידה מסוימת. מה הוא מרוויח מזה? האם זהו ציוד מחשבים איכותי? האם הוא מקבל אחריות ארוכה מבית היצרן? האם המוצר מיוצר בישראל ולכן הלקוח תורם לתעשייה המקומית? האם המוצר טוב לאיכות הסביבה?
העמדה אותה אנו נוקטים צריכה להיות בעלת ערך מוסרי אך גם בעלת ערך אמיתי ללקוח עצמו. שיבין היטב למה טוב לו לקנות מאיתנו. זה יעזור ישירות למכירות וצריך לחשוב על זה כבר בשלב בו אנו תוהים איך מקימים חנות אינטרנטית.
2 – נלחץ על נקודות רגישות בחברה
הקמת חנות אינטרנטית מחייבת אותנו לדעת יותר ויותר מה קורה מסביבנו בארץ ובעולם. אם חברת אופנה גדולה קורסת כי ישנה התנהלות לא נכונה בחברה, או אם בעלים מוכרים של סופרמרקט מתפרסם כמי שמתייחס בזלזול לעובדיו, זוהי הזדמנות בשבילנו להראות כמה חשוב לחברה שלנו שהעובדים שלנו יקבלו את היחס המגיע להם וירגישו בטוחים במקום עבודתם.
נקיטת עמדה שכזו, לדוגמה, גם משתלמת ללקוח. כי אז הוא מקבל שירות טוב יותר מאנשים שאוהבים את עבודתם. ועם שירות טוב יותר, הוא מרוצה יותר, וגם קונה בחברה שיש לה עקרונות אמיתיים.
כבעלי חברה שסבבה סביב השאלה איך מקימים חנות אינטרנטית עם עמדה, ושמפעילה חנויות אינטרנטיות, נבדוק מהם הפידבקים השליליים שמקבלים המתחרים שלנו. נבדוק מהן התלונות על המוצרים הדומים שיש לנו. נציין בפני הלקוחות כמה חשוב לנו לתת מענה חיובי בהקשר הזה, ושבשביל זה למעשה אנו פה.
3 – עם זאת, לא נגזים
נתמיד עם העמדה אותה בחרנו בהתחלה ולא נמהר להילחם מיד על כל חוסר או בעיה שמצאנו בעולם. הלקוחות שלנו רוצים להאמין לנו, ולשם כך הם רוצים לדעת שאנחנו איתנים בדעתנו.
עם זאת, הם גם לא רוצים להיכנס לכל מאבק שקיים, ואם הם נאבקים איתנו פעם אחת, הם לא בהכרח ייאבקו איתנו שוב ואנו עלולים לאבד אותם. ואנחנו לא רוצים לדעת איך מקימים חנות אינטרנטית שגורמת לאנשים אי נוחות או שתימאס על אנשים.
לאחר הקמת חנות אינטרנטית ננקוט עמדה בתחום אחד, נעשה זאת בצורה ברורה אבל לא נעשה זאת בצורה גסה מידי – לא נרדוף ונחפש את הבעיות הללו בעולם כאילו רק לשם כך אנחנו פה. נעשה מה שאפשר מדי פעם כדי לקדם את עמדתנו, אבל נשמור על קור רוח מסוים.
4 – נשים לב איפה אנו נוקטים עמדה
עלינו לנקוט את עמדתנו כך שקהל היעד שלנו באמת ישמע זאת. אם נפרסם אותה באינטרנט, אבל אף אחד לא יקרא אותה, זה כאילו מעולם לא נקטנו עמדה. אז איך מקימים חנות אינטרנטית עם עמדה, מבלי שהעמדה הזאת תגיע להרבה אנשים? נחמיץ ככה את הרעיון הגדול.
לכן, עלינו להקפיד שנקיטת העמדה שלנו תהייה רלוונטית, תפורסם במקומות הנכונים ותגיע לאוזני הלקוחות.
נוכל לעשות זאת על ידי שילוב העמדה בכותרת האתר, תליית שלט בכניסה לבית העסק שלנו עם המידע, הצגת העמדה לעובדים – כך שגם הם ידברו עליה עם הלקוחות, שילוב העמדה בתחילת התיאור של המוצרים באתר שלנו מיד עם הקמת חנות אינטרנטית, וכדומה.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
5 – נשמור על אותנטיות
העמדה שלנו באמת צריכה להיות שלנו. לא נזייף עמדה רק בגלל שעבדנו על הקמת חנות אינטרנטית וכדי שלקוחות יבואו. לא נפיץ בשורה שאנחנו לא מאמינים בה בעצמנו. ננקוט עמדה שאנחנו באמת חושבים שהיא נכונה.
ואם אנחנו חושבים שהיא נכונה, נדאג שהעסק שלכם באמת יעמוד מאחוריה. עלינו להראות ללקוחות שלא מדובר רק בטריק מסחרי, אלא באמונה אמיתית.
ואנחנו לא צריכים להיבהל מכך שאנחנו גם עושים את זה למען ההצלחה של השיווק, לאחר הקמת חנות אינטרנטית. עדיין שילוב של עמדות ואג’נדות יחד עם מכירות זה שילוב טוב ומנצח. נכון שאנחנו מרוויחים מכך כבעלי עסק, אבל גם הקהל מרוויח ערכים מוספים, וכמובן גם החברה המקומית שבה אנו חיים, שזוכה להפצה רחבה של ערכים טובים.
אז נכון ששיווק מעניין אותנו. אך עם זאת נעשה חושבים. במה אנחנו מאמינים? מה מפריע לנו בעולם? ואיך החברה שלנו יכולה לסייע בטיפול בזה? – פה נתחיל. זוהי העמדה שננקוט.
אז אחרי הקמת חנות אינטרנטית, איך הופכים הלכה למעשה לחנות עם אג’נדה? ניתן דוגמה-שתיים. למשל אם אנחנו מוכרים בחנות למוצרי חשמל נוכל להגיד שכל מי שידאג להעביר לנו סוללות ריקות למיחזור יקבל הנחה. וכאן קידמנו אג’נדה של איכות הסביבה. חברה שמוכרת צעצועים לילדים יכולה לפרסם שעל כל מוצר שיימכר, ייתרם מוצר לילד עני.
אפשר בכל שלב של העסק לחשוב על רעיונות שונים ויצירתיים. אבל בהחלט מומלץ להפעיל חשיבה כבר בשלב הראשוני, של איך מקימים חנות אינטרנטית.
האם העמדה שלנו עברה בצורה טובה הלאה? כך נבחן זאת לאחר הקמת חנות אינטרנט משלנו
אחרי הכללים להבעת עמדה בעת הקמת חנות אינטרנט, יש עוד דברים שחשוב שנדע.
דיברנו על למה חשוב לנקוט עמדה כעסק, ואיך כדאי לעשות זאת נכון בחמישה צעדים יחד עם הקמת חנות אינטרנטית. כעת נדבר על המבחנים בהם נעמיד את העמדה שלנו כדי לראות אם היא באמת עובדת.
ראינו איך סטיב ג’ובס, באמצעות נקיטת עמדה, הצליח לשווק כל כך טוב את אפל. ראינו כמה חשוב שהעמדה שלנו תהיה אותנטית, רלוונטית לסביבה ונוגעת ללקוח. ובנוסף, ראינו גם כמה חשוב לדבוק באותה העמדה, אבל גם לא להגזים.
כעת נבחן דווקא את הדרך להציג את העמדה שלנו לאחר הקמת חנות אינטרנט. נבחן מהם הקריטריונים שנרצה לבחון בכל פעם שנפרסם מאמר עמדה, או שנציג את העמדה בפני הלקוחות שלנו.
עבדנו על הקמת חנות אינטרנטית? נשאל את עצמנו 4 שאלות. יאללה, בואו נתחיל:
# האם הייתה תועלת בהצגת העמדה?
לאחר הקמת חנות אינטרנט כתבנו מאמר, או שאולי העלנו פרסומת מסוימת, ואלו הכילו את העמדה אותה העסק שלנו בחר לנקוט. עלינו לשאול את עצמנו – מה הלקוח הפיק מן המאמר או פרסומת.
כדי שהעמדה באמת תיחקק בראשו של הלקוח, וכדי שהוא באמת יזכור אותה והיא תמשוך אותו אלינו, אנחנו צריכים לדאוג שבכל פעם שהוא פוגש אותה, יש לו בכך תועלת. לדוגמה – בחנות סטוק מסוימת מאמינים שחייבים לשמור על הסביבה, ולכן הוזלנו את מחירי השקיות המתכלות שלנו. הלקוח קורא, זוכר לטובה, ומגיע לחנות. וזו ההצלחה שלנו בעת הקמת חנות אינטרנטית.
# האם בהבעת העמדה שלנו סיפקנו גם מידע בעל ערך?
פרט לעמדה עצמה, אותה הצגנו, לאחר הקמת חנות אינטרנט עלינו גם לספק מידע יעיל ללקוח. אם ניקח את הדוגמה הקודמת שלנו, בנוסף לפרסום השקיות שבהנחה, נרצה גם להסביר איך בדיוק להשתמש בהן, או איך להקל על הלקוח בפעולות המיחזור.
משהו בפרסומת שלנו, במאמר הדעה שלנו, צריך להעניק ללקוח ערך שהוא יקבל גם אם לא יקנה את המוצר שלנו. מה הוא יהיה? למשל נכתוב או ניצור סרטון על השימושים בשקית המתכלה.
# האם הצגנו את העמדה שלנו בצורה חביבה?
כן כן, חביבה. הקמת חנות אינטרנטית מחייבת אותנו לשירותיות. אנחנו רוצים להיות ידידותיים ונעימים ללקוחות. העמדה צריכה להיות מוצגת בצורה חביבה כי אנחנו רוצים שהיא תהפוך להיות אפילו העמדה של הלקוחות שלנו. מה ההיפך מחביבה? הטפה. אם אנחנו מטיפים ללקוחות שלנו להצטרף לעמדתנו, או מראים להם למה הם הולכים נגדה, אנחנו עלולים לאבד לקוחות.
לאחר הקמת חנות אינטרנט המטרה היא להראות כמה אנחנו עושים כדי לקדם את העמדה שלנו, וכמה שהיא עוזרת ללקוח, בלי בכלל להעביר עליו ביקורת ובלי לרמוז שיצטרף אלינו. אם נשדר את המסר כראוי הוא ירגיש כבר כמה שזה נכון ויחליט על דעת עצמו לתפוס את אותה העמדה כמונו.
עמדה משותפת לנו וללקוח, יוצרת בינינו מחויבות והסכמה. זה תורם להצלחת החנות האינטרנטית וזה מה שרצינו שעבדנו על הקמת חנות אינטרנטית.
# האם העמדה ברורה?
מרוב מילים אפשר לפעמים לאבד את המסר. נשים לב גם שלא טישטשנו יותר מידי את עמדתנו. האם היא טובה? האם היא ברורה? ניתן למישהו אחר לקרוא או לראות את מה שהכנו – נברר מולו מהי עמדתנו לדעתו, מה הוא הבין מהתוכן שכתבנו. תמיד טוב לעשות בדיקה כזאת, ורצוי גורם חיצוני שקורא בלי ידע מוקדם. אנחנו רוצים לדעת שהמסר עובר הלאה לכל קורא אקראי שיהיה אחרי שעבדנו על הקמת חנות אינטרנט משלנו.
יוצאים לדרך! עכשיו אנחנו כבר יודעים איך להקים חנות אינטרנטית שתזכה להרבה מודעות בזכות הבעת עמדה
הקמת חנות אינטרנטית שנוקטת עמדה מסייעת משמעותית למיתוג ומגדילה מודעות לעסק, וזה אחד הדברים הראשונים שחשוב לדעת בשלב שאנו שואלים את עצמנו איך להקים חנות אינטרנטית מצליחה.
ואחרי הכללים להבעת עמדה, ואחרי שבחנו אם העמדה שלנו עוברת כראוי, ממש עוד שני דגשים אחרונים שיעזרו לנו להביע עמדה חברתית מועילה שגם מגדילה את המודעות לחברה או עסק שלנו.
- נזכור להציג את המומחיות שלנו
העמדה אותה בחרנו לנקוט צריכה להיות, מן הסתם, קשורה לעסק שלנו. אם המטרה שלנו היא לעזור לאנשים לחיות חיים בריאים, כנראה שהחברה שלנו מספקת שירותי בריאות כלשהם שאנו משווקים בעת הקמת חנות אינטרנטית, או מייצרת מוצר שיש לו השפעה ישירה על בריאות הלקוח – לדוגמה נעלי ריצה, ציוד ספורט באופן כללי, קייטרינג בריא וכדומה.
כשאנחנו מביעים את העמדה הזו, נציין גם את המומחיות שלנו. הצגת המומחיות שלנו היא חלק בלתי נפרד מהמכלול של איך להקים חנות אינטרנטית פעילה ומצליחה. המומחיות בעצם מסבירה לקורא – למה דווקא אנחנו החלטנו לנקוט בעמדה כזאת, מה אנחנו עושים טוב כל כך, שיקדם את העמדה הזו.
כאשר אנחנו עוסקים בתזונה או בכושר יש לנו אוטוריטה בתחומים הללו של בריאות. אז בוודאי שנוכל לדבר על העולמות הללו באתר שלנו לאחר הקמת חנות אינטרנטית. אם אנחנו מנהלים קונדיטוריה שמוכרת עוגות עתירות בסוכר פחות נוכל להטיף לחיים בריאים. נוכל לקדם עמדות אחרות, למשל שמחה וחגיגה. קונדיטור מומחה אולי פחות יכול להטיף לבריאות והימנעות מסוכר, אבל הוא יכול להעניק עצות שנוגעות לאפיה.
לאחר הקמת חנות אינטרנטית אפשר לשלב את כל אלה בחנות עצמה באתר האינטרנט.
וכמובן, בואו לא נשכח קריאה לפעולה
כי תכלס? אנחנו לא מצליחים לחשוב איך להקים חנות אינטרנטית בלי שתהיה בה קריאה שמניעה את הקורא לעשות משהו שיעזור לעסק או לחברה. כבר הבענו עמדה. כבר דיברנו על ערכים חשובים. זה הזמן לשיתוף פעולה ולשיתופיות. נבקש מהלקוח לחוות את דעתו, לשתף אם הוא מסכים, להציע דרכים להשתפר וכדומה.
כמובן שלא נדחוף אותו לקנות או להצטרף אלינו מיד, כי אז העמדה כבר לא תהיה “חביבה”.
המטרה בעת הקמת חנות אינטרנטית היא שהלקוח הקורא קודם כל ירגיש חיבור אלינו, וזה יתבטא במכירות. ודבר שני, אנו נרצה שהלקוח יביא לקוחות נוספים לקרוא את העמדה שלנו. ככול שהעמדה תתפשט יותר, יש סיכוי רב יותר שנצליח להפוך אותה למשותפת – לנו וללקוחות שהגיעו בעקבות זאת. כך החנות באתר האינטרנט שלנו תצליח יותר ויותר.
אז מה עוד נותר? פשוט לחשוב
נשב, נכתוב את עמדתנו, נוודא שהיא עומדת בתנאים שהוצגו כאן במאמר, ונדאג לפרסם אותה. הלקוחות שלנו מחכים לקבל מאיתנו קצת תחושת שליחות. הבעת עמדה חברתית וערכית היא חלק בלתי נפרד מתהליך של איך להקים חנות אינטרנטית – זה גם יעזור ללקוחות להרגיש טוב עם עצמם, וגם יעזור לנו במכירות.
עשיתם זאת? שתפו אותנו בתגובות. עד אז, ספרו לנו. מהי עמדתכם? מה החברה שלכם באה לעשות בעולם? מחכים לשמוע מכם בתגובות ושיעזור בנושא של הקמת חנות אינטרנטית.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה