דף הבית » בלוג » בניית אתרים » כך נדאג לשיפור כמות הרכישות באתר שלנו תוך כדי הקמת חנות וירטואלית
כך נדאג לשיפור כמות הרכישות באתר שלנו תוך כדי הקמת חנות וירטואלית
בעל עסק, הקמת חנות וירטואלית באתר שלך? על מיקוד מבט הקוראים שמעת? כך נכוון את מבט הקוראים לאזורים הכי חשובים לנו באתר
עובדים על יצירת אתר וירטואלי? על מה חשוב לנו שהגולשים יסתכלו
הקמת חנות וירטואלית – בשלב הזה (ולמעשה בכל שלב שבו פועל האתר שלנו) חשוב לנו מאוד להבין מה קורה בעיניים של הגולשים.
נושאי המחקרים שהם אולי החשובים ביותר עבור מי שעובדים על הקמת ועל יצירת אתר וירטואלי, על העוסקים בבניית אתרים, כותבים שיווקיים, ועוד – הם מחקרים אודות תנועת העיניים של הגולשים על המסך כאשר הם מבקרים באתר שלנו.
למה זה חשוב כל כך?
כי אחרי שעבדנו על הקמת חנות וירטואלית אנחנו צריכים לדעת לאן מסתכל הקורא, לאן מסתכל הלקוח שנכנס לאתר שלנו, והאם הוא בכלל שם לב למטרה שלשמה רצינו שהוא ייכנס לאתר, ובעיקר – לקריאה לפעולה שלנו. כי כאשר זה יקרה, הוא ירכוש יותר. נרוויח יותר.
המחקרים הללו עליהם אנחנו מדברים, שנעשים אחת לתקופה, מגלים למעשה לאן הולך מבטם של הקוראים כאשר הם מביטים בדפים מסוימים באתר החנות הוירטואלית.
עבודה על יצירת אתר וירטואלי מחייבת להכיר את המחקרים הללו. הם נותנים לנו מידע בו כדאי לנו להשתמש כדי להביא את הקורא לבצע את הפעולה שלשמה בכלל הקמנו אתר וחנות וירטואלית. בהתאם למה שעלה במחקרים אנו יוצרים עיצובים ודפוסים באתר עצמו ובחנות.
נעסוק בממצאים של המחקרים הללו, שמסבירים מה באתר שלנו מושך את עיני הקהל.
עם המידע הכל כך חשוב הזה נוכל למשוך את הקוראים לקרוא את מה שאנחנו רוצים, ובכך גם לקנות יותר בחנות שלנו. זו המטרה שרצינו עם יצירת אתר וירטואלי שיש בו חנות.
אז נתחיל. נתמקד בנקודות החשובות.
בהקמת חנות וירטואלית באתר, נשאף שהכפתורים של הקריאה לפעולה יהיו בולטים. אם זה בערך הדבר השלישי או הרביעי שאנחנו נתקלים בו בעת מיקוד המבט שלנו בעמוד באתר, אז יש כאן בעיה. וכל זה עוד מבלי שהצגנו את העמוד כולו, שם סביר שזה ייבלע לחלוטין.
מחקרים הוכיחו שמה שבולט בצבע אחר, או מקבל צורה שונה משאר הפריטים בדף, ימשוך יותר תשומת לב. ואם עבדנו על יצירת אתר וירטואלי אנחנו רוצים שתשומת הלב של הלקוחות או הקוראים שלנו תימשך דווקא לקריאה לפעולה. אז נדאג לצבוע בצבע שונה, או לחילופין לדאוג לנראות שונה – פונט יותר גדול, פונט שונה, וכדומה.
אפקט הסרטון
עבדנו על יצירת אתר וירטואלי? טוב לדעת דבר נוסף. מחקרים אחרים בדקו לאן הולכות העיניים של הקוראים בתוצאות החיפוש. במקרה זה, בין המנצחים הגדולים היו הסרטונים. המחקרים הראו כי בתוצאות החיפוש של גוגל, כאשר מופיע סרטון בתחילת שם האתר, העיניים פשוט נמשכו לשם באופן כמעט מיידי.
זה לא מבטיח שהמחפשים ילחצו על האתר שלנו, אבל זה בהחלט מעלה את הסיכויים לכך. כדי שהם באמת ילחצו על האתר עצמו, נקפיד על כותרת ברורה ומושכת מספיק.
נא לזכור זאת בעת הקמת חנות וירטואלית.
הקמת אתר וירטואלי – עוד כמה דברים שמשפיעים על מיקוד המבט שלנו באתר
כבעלי חנות משלנו, לאחר הקמת אתר וירטואלי, אנחנו רוצים לדעת כמה שיותר על מה שיכול לעזור למכירות בה להצליח.
אז קדימה, לאחר הקמת חנות וירטואלית, עוד כמה דברים שמסבירים לאן נמשכות והולכות העיניים של הלקוח הגולש.
כוחו של המבט
יש בעמוד שלנו דמות שמביטה למקום כלשהו בדף? זה מצוין – כי לשם גם הקוראים שלנו מסתכלים.
חשוב לדעת בעת בחירת תמונות לאחר הקמת חנות וירטואלית באתר שלנו – מחקרים אלו הוכיחו כי הנטייה האנושית היא קודם כל להסתכל על האנשים שבעמוד, ואחר כך על המקום אליו הם מסתכלים.
במקרה הזה, העיניים משמשות בתפקיד של חץ. יש להן השפעה דומה של חצים שמראים לנו לאן עלינו להסתכל.
אז לאחר הקמת אתר וירטואלי ולשם קידום ההצלחה שלו נזכור – דוגמנים הם תמיד כוח פרסום טוב. עכשיו נדאג שהמבט שלהם גם יכוון למקום אליו אנו רוצים שהגולשים יסתכלו.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
הנטייה של גלילה מטה
מסתבר שיש לנו, הקוראים, את הנטייה לגלול מטה דפים אליהם אנחנו נכנסים. נחשוב על זה לרגע – לכמה עמודים אנחנו נכנסים, שיש בהם תוכן וטקסט ארוך, ואנחנו ממהרים לגלול מטה, כדי להבין את הנקודה? להרבה דפים הרבה פעמים.
האם הקמת אתר וירטואלי עם חנות לחברה או לעסק שלך? אם אנחנו כבר מבינים שהקוראים מגיעים למטה, אז זה מבהיר לנו שבהרבה מקרים נכון למקם את הקריאה לפעולה דווקא בתחתית העמוד, אפילו בתחתית עמוד ארוך – ולאו דווקא במקום גבוה או לצד הטקסט.
לרוב, אגב, אפשר לשלב את הקריאה לפעולה בכמה מקומות בעמוד. ובכל אופן – לא לשכוח למקמה גם בתחתית.
אנשים נוטים לפעמים פשוט “לרפרף” על התוכן של האתר, על התוכן של העמוד הארוך, לפעמים להפנים משהו ולפעמים לא, ופשוט להגיע מהר לתחתית.
כאשר הקריאה לפעולה נמצאת בתחתית – אנו דווקא מעלים את הסיכויים שהקוראים ילחצו עליה. נזכור למקם בתחתית את הקריאה בעת הקמת חנות וירטואלית.
אך כמובן שזה תלוי בסוג האתר. באתרים שהראנו למעלה, למשל של The North Face ושל Apple, זה לא רעיון חכם, כי שם מראים בעיקר מוצרים או פרסומים.
אך עם הקמת אתר וירטואלי רגיל, בעמוד שלנו הוא ברובו יש טקסט שמיועד לקריאה, ושיוצר תהליך שמוביל את הקורא לנקודה כלשהי כצרכן וכקונה.
הנטייה הזו לגלול מהר למטה תבוא לידי ביטוי בעמוד שלנו, והסיכויים ללחיצה יעלו ככול שהקריאה לפעולה תרד לתחתית הדף. חשוב לדעת זאת כאשר הקמת חנות וירטואלית.
אמנות משיכת עיני הלקוחות למקומות החשובים בחנות שלנו לאחר בניית אתר וירטואלי
בניית אתר וירטואלי מלווה בצעדים שיווקיים שונים. בין היתר, בשליחת מיילים לרשימת תפוצה על מנת לעדכן את הלקוחות והלקוחות בפוטנציה בדברים שונים הקשורים לאתר שלנו.
ובמצב זה, גם ניסוח מייל הוא דבר חשוב שצריך לדעת ולהכיר כיצד לעשות אותו. וגם במייל שמדבר על האתר שלנו, על החנות הוירטואלית שהקמנו – כל התורה של מיקוד מבטי הקוראים היא תקפה, שרירה וקיימת. אז מה חשוב לדעת בניסוח מייל לשם קידום האתר שלנו לאחר הקמת חנות וירטואלית?
מיילים כדאי לקצר
פחות מדקה, זה הזמן שיש לנו להגיע לפואנטה במיילים.
למה? כי מתברר שאנשים שפתחו מיילים השקיעו לא יותר מדקה כדי לבדוק מה יש בהם ולבצע פעולה מסוימת. אם לקח להם דקה או פחות לקרוא את המייל, זה אומר שהם פשוט יצאו ממנו לפני שסיימו, או שהם לא עומדים לבצע את הפעולה שהמייל ציפה מהם לעשות, הפעולה שאנחנו ייחלנו שיעשו לאחר בניית אתר וירטואלי.
אם כבר שלחנו מסר אל תיבת המייל של הלקוח, והוא כבר פתח את המייל ששלחנו לו, נקפיד להיות תכליתיים ויעילים. תוך זמן קצר מאוד עלינו להביא את הלקוח לקריאה לפעולה שתכננו, ולמעשה להפוך את האימייל לאפקטיבי – כך גם נרוויח את הזכות להופיע אצלו בתיבת הדואר הנכנס גם בפעם הבאה.
אם לסכם, אנחנו כבר מבינים היום – עלינו להקפיד לחשוב על עיני הקוראים.
לאן הולכות העיניים של הקוראים שלנו? מה הם מחפשים? ואיך נצליח להביא אותם, מהר ככל האפשר, אל הפעולה אותה אנחנו רוצים שיבצעו?
כמו שמכירה היא אמנות, כך גם כתיבה ובניית אתרי אינטרנט לעסקים הם מקצועות שמלווים בהרבה יצירתיות שחייבת להתקיים כדי שתהיה הצלחה שיווקית.
לא משנה במה אנו עוסקים, בין אם אנו מעניקים שירותי הקמת חנות וירטואלית או בניית אתר וירטואלי, בין אם אנו כותבים, או אם בעלי עסקים וחברות שיש להם אתרים וחנויות וירטואליות שעבדנו על ההכנה שלהם, אנחנו נרצה לדעת שאת האמנות הזו, העסק שלנו יודע לבצע.
שלב יצירת חנות וירטואלית הוא זמן טוב ל”ניסוי עיניים” של הגולשים
הבנו כי יצירת חנות וירטואלית מלווה בהרבה מהלכים שיווקיים שמטרתם להוביל להצלחתה. אחד התחומים בתוך כל אלה עוסק במיקוד מבטי הקוראים, מתוך מטרה לכוון את עיני הלקוחות לכפתורי ההנעה לפעולה, בעצם למה שיוביל לרכישה עצמה, ורצוי כמה שיותר מהר.
זאת אומרת שאם יש לנו לקוחות שכרגע נכנסים וגולשים באתר שלנו, אז בעיניים של הלקוחות שלנו יש הרבה מידע נחוץ. אנחנו רוצים להבין מה קורה שם. איזה מידע מסתירות העיניים? מה הן מחביאות שאנחנו רוצים לדעת? ומה הן יכולות לגלות לנו כדי לסייע לנו בשיווק? את זה אנחנו רוצים ויכולים לגלות.
אז נתחיל מהתשובה לשאלה “למה זה חשוב בכלל בעת הקמת חנות וירטואלית?”. באינטרנט, כולנו כבר יודעים, לקוחות קונים עם העיניים. אין ללקוח אפשרות לחוש, להריח, לשמוע ובטח לא לטעום את המוצרים אותם אנחנו מוכרים. תכלס גם אין בכך צורך.
הכלי החשוב ביותר באמצעותו הם מקבלים החלטות במהלך הקנייה, הוא העיניים. חשוב לזכור את זה לאורך כל תהליך יצירת חנות וירטואלית.
נכון, תמיד אפשר להוסיף סרטונים, או קטעי שמע. אך עדיין חוש הראיה הוא הבולט והדומיננטי בדרך לקניה. לכן, חשוב שנדע לאן עיניי הקוראים שלנו הולכות.
כאשר אנחנו נכנסים לאתר כלשהו, העיניים שלנו מיד מתמקדות למקום מסוים. כמו כן, ישנם גורמים לא מעטים אשר משפיעים על המקום אליו העיניים שלנו הולכות.
כבר למדנו והבנו באילו דרכים ושיטות אפשר לכוון את עיני הקוראים שלנו למקום שאותו נרצה שהם יראו, כשבדרך כלל מדובר בכפתור כלשהו שמוביל לפעולה, שאותו מאוד נרצה שהם יראו.
וככה, כבעלי חברות ועסקים, או כמי שעוסקים בתחום יצירת חנות וירטואלית או הקמת חנות וירטואלית, חשוב שאנחנו נדע לבנות ולעצב את האתרים שלנו כך שהלקוחות יראו את מה שבאמת חשוב לנו.
ישנן כמה דרכים לדעת לאן מסתכלים הגולשים שלנו כשהם נמצאים באתר. נתחיל דווקא מלדבר על מחקר אישי. נוכל לתכנן מחקר מסחרי קטן שנערוך בעצמנו ויעזור לנו לבנות את האתר שלנו בצורה הטובה ביותר.
עלינו תחילה לבנות את האתר שלנו ולחשוב בדיוק לאן אנו רוצים שהקונים שלנו יסתכלו. למשל לכפתור “קנו עכשיו”. נבנה את כל האתר, את דף הבית והדפים שאחריו, ולאחר כל תהליך יצירת חנות וירטואלית נתחיל במחקר.
עלינו לבקש בכל פעם מקבוצה גדולה ככול האפשר של אנשים לבחון את האתר שלנו. חשוב שתהיה להם נגישות לתוכנה או למכשיר שלנו שמשמשים למעקב עיניים, או לחלופין שאנחנו סומכים עליהם שבאמת יספרו לנו בדיוק לאן הסתכלו קודם וגם יידעו כיצד לבדוק את זה בעצמם.
קבוצה כזו צריכה לכלול לפחות שלושה אנשים, אבל אנחנו נצטרך כ-5 קבוצות שונות ביניהן. למה? כי בכל פעם, אחרי כל קבוצה, נרצה לערוך תיקונים באתר ולעצב אותו מחדש. אבל לא נוכל לבחון בכל פעם את אותה הקבוצה מפני שהם כבר מוכנים למה שהם עומדים לראות ועלולים להיות מושפעים מכך.
כיוון שהלקוחות שלנו לרוב יגיעו אל האתר שלנו בפעם הראשונה, בטח בשלבים הראשונים קצת אחרי הקמת חנות וירטואלית, אנחנו צריכים לבחון בכל פעם אנשים שונים, שגם הם יגיעו לאתר לראשונה. רק אחרי שהגענו לתוצאות אליהן כיוונו להגיע נוכל לבחון את האתר עם אנשים שכבר ראו אותו בעבר ולבדוק האם התוצאות אמיתיות.
כל השלבים הללו יעזרו לנו מאוד אם נקיים אותם כבר בשלב יצירת חנות וירטואלית. אם אין לנו תוכנות ומכשור מיוחד – עלינו להיות עם הנסיינים שלנו באותו החדר על מנת לדעת מה הם רואים. כדי לדעת לאן הם מסתכלים, לא נסמוך על דיווח מאוחר בו הם מספרים לנו בדיעבד לאן הסתכלו. נעשה הכל באותו רגע.
בתחילת הניסוי נבקש מהם לתאר לנו כל דבר שהם רואים. כדי שזה יצליח נסביר להם בדיוק את מטרת הניסוי תחילה – שיספרו לנו מה הם רואים במהלך השוטטות באתר הוירטואלי בחנות. נספר להם מה הם הולכים לראות (נספר שמדובר באתר, אבל לא מה יש בדיוק באתר) ורק אז נושיב אותם מול המחשב.
חשוב מאוד – נדגיש להם שיידעו שאין כאן נכון או לא נכון, או תוצאות טובות יותר או פחות. חשוב גם שלא ידעו מה אנחנו מגדירים כהצלחה, ומה קיווינו שיהיו התשובות שלהם, מפני שזה ישפיע על תוצאות הבדיקה. עדיף שאת הקישור לאתר יפתחו הלקוחות האלו מהמקום בו יפתחו אותו הלקוחות האמיתיים שלנו, על מנת לדמות כמה שיותר מצב אמת.
אמנם זהו אולי עדיין שלב יצירת חנות וירטואלית, אבל מבחינתנו זה כבר הדבר האמיתי, האתר שלנו שנמצא באוויר או תיכף עולה לאוויר.
תוכנות מיוחדות שמצביעות על האזורים החמים באתר ושחייבים לדעת עליהן בשלב עיצוב חנות וירטואלית
לאחר הקמת חנות וירטואלית איך נדע להיכן העיניים של הגולשים מטיילות על גבי המסך? ובעצם מהם האזורים הכי מעניינים?
ישנם שלושה פתרונות עיקריים שעוזרים לנו לדעת זאת
תוכנה – ישנן תוכנות רבות שאם נתקין על המחשב שלנו, הן יוכלו לנתח נתוני גלישה, ולמפות לנו את האזורים היותר “חמים” באתר, בין היתר בזכות ניתוח מבטי העיניים של הלקוחות. אזורים שבהם מבטי העיניים השתהו יותר, הם מן הסתם אזורים מאוד מעניינים ובולטים. אזורים שהעיניים לא הגיעו אליהם בכלל הם פחות בולטים. אזורים שמבטי הגולשים שהו בהם לזמן קצר מאוד, ניתן להבין שאינם מעניינים מספיק. יחד עם עיצוב חנות וירטואלית חובה להכיר אמצעי עזר כמו זה שמנתח נתוני גולשים.
מכשור – ישנם פתרונות שאינם בתחום התוכנה, אלא מכשור. ישנם מכשירים, לא מעטים, שמגלים לנו לאן המבט של הלקוח הולך. את המכשיר הזה לובש הלקוח, וכשהוא מסתכל על המחשב, ניתן להבין בעזרת המכשיר בדיוק לאן עיניו הלכו גם הן. כך בודקים במה צפה יותר, במה צפה פחות, ומה כלל לא ראה.
מחקר שטח בלתי אמצעי – האפשרות השלישית היא אולי העתיקה מכולן, ואפשר אפילו לומר שהייתה בשימוש כבר בתחילת המאה ה-20. זו האפשרות שהלקוחות שלנו פשוט מספרים לנו מה הם רואים.
לאחר שפירטנו על המחקר בסעיף הקודם, נתמקד כעת באחד הפתרונות הטכנולוגיים המתקדמים העומדים לרשותנו עם תוכנה מיוחדת לדוגמה, שכל מי שעוסק בתחום הקמת חנות וירטואלית צריך להכיר. זהו פתרון שמומלץ מאוד לשלב אותו כבר בשלב עיצוב חנות וירטואלית.
איך נחקור את מעקב העיניים של הלקוחות שלנו? איך נדע היכן נמצאים המבטים ואיך ננתח את מה שנמצא בבדיקה הזאת?
בתחום הזה יש פתרון מתקדם – מפת חום (Heat Map). זהו שירות של תוכנה שניתן להזמין אותה למחשבים שלנו
הקמת חנות וירטואלית באתר שלך? אז חשוב שתדע – מדובר במפה שמציגה את האזורים באתר שבהם התעניין הלקוח הגולש. האזורים המעניינים עבור הגולש הם האזורים החמים, שיסומנו בצבעים חמים. והאזורים שבהם מסתמן פחות עניין של הקוראים הם האזורים הקרים, שמיוצגים בצבעים קרים.
מפות החום שחושפות את האזורים המעניינים יותר והמעניינים פחות מתבססות על נתונים שונים ורבים.
אילו פרמטרים יכולים להעיד האם אזור הוא חם או קר? למשל: האזורים שבהם היתה הכי הרבה תזוזת עכבר. זה מעיד שמדובר באזור חם.
וכעת אם נתמקד בנושא שלנו – מפת החום מתבססת גם על תנועות העין של הגולש. כיצד היא יודעת מה הוא עשה? באמצעות מכשור מיוחד שמותקן עליו היא יכולה לדעת לאן זזו עיניו בעת הגלישה באתר. האם למעלה, למטה, האם לתמונה הימנית או לכיתוב השמאלי. הכול מגלה המכשיר!
וכך בעת בנייה, הקמת חנות וירטואלית באתר, בשלב עיצוב חנות וירטואלית, או לאחר בניה, תוכנות של מפות חום עוזרות לנו להבין האם השגנו את המטרה. האם באמת הנקודות הכי חמות ומעוררות עניין באתר הן אלו שאנחנו רצינו שיהיו. האם אזורי המכירה בחנות, ההנעה לפעולה, האם אלו האזורים שאליהם הגיעו הרבה מבטי גולשים.
במהלך עיצוב חנות וירטואלית באתר, מפות החום עוזרות לנו מאוד לתכנן את האתר ולפי התוצאות אנחנו יודעים כיצד לעצב את האתר, היכן למקם כפתורים ומידע, מה לשים איפה כדי שהמשתמש יעשה מה שאנחנו רוצים – שהעין שלו תתמקד באזורים הכי חשובים לנו באתר.
הנושא של מחקר תנועת העין של הגולשים זהו תהליך שלא נגמר לאחר עיצוב האתר. הוא ממשיך וממשיך לאורך כל הדרך של תפעול האתר. בעצם המטרה שלנו להמשיך ולבחון ולבדוק לאורך זמן את העניין של הגולשים, ולדעת לאן העין שלהם רצה במהלך השיטוט באתר. זה נתון שיכול להשתנות ולכן יש לבחון אותו אחת לתקופה. לא רק בעת עיצוב חנות וירטואלית, זאת כדי שנהיה בעניינים ונדע תמיד מהם האזורים שמושכים הכי הרבה עיניי קוראים בחנות הוירטואלית שהקמנו.
אם כך, זה חשוב להמשיך לבדוק כדי לדעת אם השגנו את המטרה שלנו. לדעת תמיד אם גם לאחר תקופת זמן ובמבחן הזמן הגולשים שלנו מסתכלים למקומות שאנחנו רוצים. לפעמים התנהגות הגולשים יכולה להשתנות.
כפי שלמדנו, פרמטר חשוב שיצביע על העניין של הגולשים זה תנועות העיניים שלהם. לכן נמשיך ונבחן כל הזמן את הנושא הזה שחשוב בעת הקמת חנות וירטואלית.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה