דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » אתר מכירות משלי – כך הסירוב בעולם העסקים מקדם אותנו לעבר יזמות מצליחה
אתר מכירות משלי – כך הסירוב בעולם העסקים מקדם אותנו לעבר יזמות מצליחה
כל מה שצריך לדעת על שלבי הקמת חנות אינטרנטית שמשלבת נקיטת עמדה שעוזרת למכירות ולהצלחה
כך נתעלה מעל לרעשי הרקע שפוגעים בהצלחה ונקים אתר מכירות אונליין משלנו
אתר מכירות אונליין עם חנות וירטואלית משל עצמנו יכול להיות הדבר הכי טוב שקורה לנו בעולם העסקים, כי שם נמצאת העצמאות שלנו.
זה קרה אולי ללא מעט מאיתנו. חשבנו על רעיון מסוים, ואמרו לנו שהוא לא טוב ואפילו גרוע.
אולי יותר מכך – ייתכן כי כבר ראינו בראשנו אתר מכירות אונליין שיוציא לפועל את המחשבות שלנו. כתבנו את הרעיון ופנינו למשקיעים על מנת לקדם את הרעיון, ואלו מצידם סרבו להשקיע בנו. מי שטרם התנסה בזה, או מי שבעצם נמצא בתחילת דרכו, חייב להיות מוכן לכך – סירובים הם חלק מהתהליך שיהפוך אותנו לעסק מצליח.
אפשר לומר שזה קורה לרבים כשהם מתחילים לשקול נושא של אתר מכירות באינטרנט. זהו תחום שלא מוכר לכולם. לאנשים מהצד זה נשמע כמו משהו גדול כזה, שרק טייקונים יכולים להצליח בו. וככה מי שנמצא סביבנו ולא מבין בתחום יחשוב מראש שאין לנו סיכוי בו.
אז אם מתגנב לנו בראש רעיון להיות מוכרים באתרי מכירות אונליין, או אם כבר יש לנו חנות וירטואלית שלנו שבנינו במסגרת אתר מכירות אונליין, כדאי שנכיר בעובדות – יש לנו המון פוטנציאל להצליח.
כדי להצליח עם אתר המכירות שלנו צריך רק לדעת איך לעשות את זה טוב
לבנות אתר מכירות שתוכנן היטב למוצרים שלנו, אתר מכירות אונליין איכותי עם תוכן ועיצוב טובים, עם חווית משתמש מעולה ללקוחות, ושיווק שעושה לנו עבודה מצוינת.
זאת אומרת שפחות כדאי להקשיב לקולות מהצד, פחות כדאי לנו להתרגש מסירובים, כי ההצלחה שלנו תלויה רק בנו. ומתוך הבנה שברור שאנחנו רוצים להצליח באתר המכירות שלנו או בכל רעיון עסקי אחר, כדאי שנשמע מה שיש למייקל פרי וסטפן קינג להגיד בנושא.
לפניכם מוצג תרגום ותמצות של ראיון שנערך על ידי האתר שופיפיי עם מייקל פרי (ממציא הקיט) וסטפן קינג, הסופר המצליח. הראיון המקורי כמובן נכתב באנגלית אך אנחנו מצאנו לנכון להעלות אותו לכאן, על מנת שקהילת המוכרים שיש להם חנויות אונליין בתוך אתר מכירות יזכו להכיר אותו גם.
לדעתנו זה מאמר שיעזור מאוד לבעלי חנויות בתוך אתר מכירות אונליין בגלל שהרבה בעלי חנויות כאלה הם יזמים שיש להם הרבה פוטנציאל להצליח. הם רוצים לשווק מוצרים לקהל הרחב ואין סיבה שאם יקימו אתר מכירות מתוכנן היטב ובנוי טוב זה לא יצליח.
כבעלי חנויות שמציעות מוצרים בשלל אתרי מכירות אנחנו יזמים ומגשימי חלומות, שיכולים להגיע רחוק. החנות שלנו באתר המכירות היא עסק שלנו והיא יכולה להיות ההצלחה הכי גדולה שלנו.
אולי אנחנו רוצים לפתוח אתר מכירות אונליין עם חנות וירטואלית לבגדי ספורט למבוגרים ואומרים לנו שזה מיותר כי יש הרבה מתחרים.
אולי אנחנו רוצים לפתוח באתר המכירות חנות אונליין לעטים מיוחדים ואומרים לנו שאין לזה שוק.
אולי אנחנו רוצים לפתוח חנות וירטואלית למכונות קפה ואומרים שאין לאנשים כסף לקנות מוצרי מותרות.
יכול להיות שיש לנו הרבה תוכניות טובות, אנחנו משתפים את הקרובים או פונים למשקיעים, חושבים על אתר מכירות אונליין שיעבוד טוב, אבל אנחנו זוכים לסירובים שמוציאים לנו את האוויר מהמפרשים ומאיימים להוריד לנו את המוטיבציה.
חשוב שנשמע מה יש לשני המצליחנים לומר על סירובים. מה הם מספרים? למה בעצם סירוב זאת המקפצה שלנו, ולא המכשול שלנו, במיוחד אם הקמנו אתר מכירות? וכן – איך זה יעזור לנו כאשר נהיה הבעלים של אתר מכירות אונליין?
ניהול אתר מכירות משלנו – הדרך להתגבר על כל סירוב כשההגה בידינו
כעת נבין למה ניהול אתר מכירות אונליין טוב עם חנויות וירטואליות שבנינו והקמנו יעזור לנו להצליח, למרות רעשי רקע שעלולים לפגוע בהצלחה שלנו.
אז דיברנו על ההשפעה של סירוב על סטפן קינג ומייקל פרי – זה מה שהשניים מספרים:
מייקל פרי רשם כל סירוב ששמע בטוש שאינו מחיק על הקיר בביתו. סטפן קינג שמר מעל למכונת הכתיבה שלו כל מכתב של מוציא לאור שסירב להוציא את ספרו. למה? הם עשו זאת כדי שיוכלו לראות אותם יום ביומו.
מייקל פרי המציא בסופו של דבר את Kit, עובד וירטואלי שהיום אתר מכירות גדול משווק אותו. וסטפן קינג, למי שלא מכיר, כתב את “קארי”, רומן שמכר מיליון עותקים בשנתו הראשונה באוויר.
אז איך זה מתקשר לנו לנושא של בניית אתרי מכירות, חנויות וירטואליות, ניהול אתר מכירות, ושיווק באינטרנט?
שניהם קיבלו עשרות סירובים, ושניהם לקחו את הסירובים האלה כחיזוק ומקפצה ולבסוף הצליחו מאוד בתחומם. הם שמרו את הסירובים אל מול עיניהם על מנת שיזכרו אותם, ויעזרו להם לדבוק במטרתם ולעבוד קשה יותר.
כבעלי ניסיון, הם מסבירים כי הסירובים הללו מלמדים אותנו הרבה. הם עוזרים לנו להבין איזו גישה אולי כדאי לנקוט, מה כדאי לנסות אחרת ומדוע עלינו להמשיך ולנסות. כמו כן, הסירובים הללו מזכירים לנו שהיינו חזקים בעבר, ולכן נהיה חזקים מולם גם בעתיד. ובנוסף לכך, כל סירוב שכבר קיבלנו, הוא סירוב אחד פחות בעתיד.
הטיפים שהמומחים הגדולים ריכזו עבורנו ויעזור לנו מאוד לפרוץ לעצמנו את הדרך ולחשוב על ניהול אתר מכירות משלנו:
- הסירוב מחזק – האם המטרות שלנו טובות לנו? הסירובים שאנו מקבלים עוזרים לנו להבין האם המטרות שלנו באמת מתאימות לנו. אם אחרי שקיבלנו סירוב אנחנו עדיין מאמינים בעסק שלנו וביוזמה שלנו, אם אנחנו עדיין מאמינים שהרעיון שלנו הוא טוב, למרות שקיבלנו סירוב, סביר להניח שהיעד שהצבנו לעצמנו הוא טוב, נכון ובאמת מתאים לנו. לכן, הסירוב הזה רק מחזק אותנו ועוזר לנו להמשיך ללכת בעקבות המטרות שהצבנו לעצמנו. א לא מקבלים את מה שאנחנו רוציםלמכור – נקים לעצמנו אתר מכירות אונליין עם חנויות ונמכור שם.
- הסירוב גורם להעריך הצלחות – נעריך את הניצחונות הקטנים. ככל שירבו הסירובים, כך נלמד להעריך את הניצחונות הקטנים ביותר, כאילו היו הגדולים ביותר. כשאנחנו כבר מתרגלים לסירובים, או לחילופין חווים אותם רבות, אנחנו למדים להעריך את הרגעים בהם מישהו מעריך את הרעיון שלנו וגורמים גם לו להרגיש את ההערכה הזו. ביום יום קשה לנו להעריך את הרגעים הטובים. מה שמלמד אותנו להעריך אותם אלו הרגעים הטובים פחות – וכאלו הם גם הסירובים. אם נקים אתר מכירות אונליין משלנו עם חנות מצליחה, נעריך זאת יותר.
- הסירוב משאיר אותנו עירניים – נשמור על נחישות. שאננות מולידה בינוניות. היום בו הפסקנו לנסות להשתפר וללמוד הוא היום בו הקריירה שלנו נגמרה. הסירובים הללו מראים לנו שיש לנו עוד הרבה מה ללמוד והרבה מה לשפר, לכן נשמור אותם וניעזר בהם. נשתמש בסירובים כאילו קיבלנו זריקת מוטיבציה. אם החלטנו על ניהול אתר מכירות משל עצמנו, זוהי עצמאות שהגענו אליה בזכות סירוב.
- הסירוב חושף את האמת – הדחייה מסננת חברים מזויפים. כשאנחנו מצליחים, כולם רוצים להיות החברים שלנו. פתאום כולם מחפשים את קרבתנו, מראים לנו את הערכתם ורק רוצים שנראה אותם כמו חברים שלנו. אבל החברים האמיתיים שלנו רוצים להיות איתנו ולא עם ההצלחה שלנו, כי הם היו שם גם כשעוד לא הצלחנו. הסירובים שנקבל יסננו לנו את מי שלא באמת עומד לצידנו כדי שנצליח. כך נשאר עם מי שרוצה שנצליח, ולא מי שרוצה אותנו רק כשאנחנו בשיא ההצלחה שלנו.
אם אנחנו בעלי חברה, בעלי עסק, או רוצים להיות כאלה, אנחנו יכולים לנסות לעבוד עם שותפים ומשקיעים או לעשות את זה בעצמנו לבד על ידי ניהול אתר מכירות.
ולפעמים עוברים דרך כדי להגיע למצב בו יש לנו אתר מכירות אונליין. כאשר נצטרך שותפים לדרך, העניין יהיה לגייס אנשים שיסכימו עם הדרך שלנו. לא תמיד זה יקרה. לפעמים נקבל סירובים. וכאן יש לא מעט סיפורים של אנשים שמתחילים במפחי נפש מסירוב ונגמרים בהפי אנד עם אתר מכירות פעיל ושוקק.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
יש הרבה סופרים שכותבים ספרים. הרבה פעמים הוצאות לאור יכולות לדחות את הסיפור שלהם, או לדרוש המון כסף. אם אדם מרגיש שזה החלום שלו, הוא יכול להתקדם הלאה, וללכת על החלום שהוא מאמין בו. למצוא דרך להדפיס ולהוציא את הספר במחיר מוזל.
אחר כך מכירת הספרים גם היא עסק סבוך. הרשתות הגדולות של חנויות הספרים גובות לעיתים עמלות גבוהות על מכירות הספרים, מה שמותיר ליוצרים רווחים מוקטנים, וגורם למחיר הספר להיות יקר במיוחד לצרכן.
מה יכול הסופר היוצר שאולי קיבל סירוב לעשות? להקים ולנהל אתר מכירות עבור הספר שכתב. ניהול אתר מכירות מאפשר לו להיות המוכר הישיר של הספר שלו. למכור במחיר שיבחר ויעניק לו רווחיות טובה. הוא יכול לשווק אותו ולנהל את כל תפעול השיווק כפי שהוא רוצה, ללא הניות מגבוה. כי זה הוא שעושה הכול – החל מתפעול ועד ניהול אתר מכירות.
זה נכון אגב גם לגבי משחקים, לדוגמה. יש לא מעט בעלי מקצוע בתחום החינוך ששוקדים על פיתוח משחקים חינוכיים. למשל משחקי קלפים שיוצרים קירבה בין הילדים להורים. לפעמים פניה לחנויות ורשתות הגדולות לפעמים מולידה מפחי נפש. לא תמיד מקבלים מהם תשובה חיובית ומתאפשר למכור דרכם. וגם אם כן, הדבר מייקר את המוצר ומקטין מאוד את הרווח של היוצרים. כאן הפתרון – בניית אתר מכירות שלנו.
גם כאן, למפתחי המשחקים יש אפשרות פתוחה להיות במגרש של עצמם. להשיק אתר מכירות עם חנות וירטואלית שבה ימכרו את המוצרים שלהם.
בין אם מדובר בספרים, משחקים או כל מוצר אחר, הניהול של אתר מכירות משל עצמנו מותיר אותנו כשאנחנו שולטים בכל מה שנוגע לעסק שלנו. אנו מחליטים וקובעים איך יראה המוצר שלנו, אנחנו מחליטים על מהלכי השיווק, אנחנו לא צריכים לחלק את הרווחים שלנו עם ענקיות שירמסו אותנו. אנחנו המחליטים והקובעים. זה היתרון שיש בעת ניהול אתר מכירות, ובטח אחרי שקיבלנו סירוב.
אתר מכירות און ליין הוא גם פתרון לדחיה וגם עוזר להימנע מדחיה ישירה
איך נתמודד עם הדחייה והסירוב, נתעלה מעליהם, ואפילו נקים אתר מכירות און ליין כעסק מצליח שלנו. ראשית נזכור, ובמיוחד כבעלי עסק שיש לו פוטנציאל להתפתח בתוך אתר מכירות: אין כאב, אין הישגים (no pain no gain) כפי שאמר סילבסטר סטאלון – עוד סיפור הצלחה גדול – בסרטו “רוקי”.
הדחייה החברתית גורמת לנו לחוש כאב דומה מאוד לכאב פיזי, ולא סתם. כמו שבאימונים אנחנו חשים כאב בשרירים, אך לאחר האימון אנחנו רואים כמה התוצאה הייתה משתלמת, כך גם עם סירובים. נשנן זאת ונזכור זאת בכל פעם שיביעו בנו חוסר אמון. שריר ההתמודדות עם סירובים יעזור לנו להגיע להחלטות מכריעות ואמיצות עבור עצמנו כמו להקים אתר מכירות און ליין שלנו.
עם זאת, חשוב לזכור, שכפי שלפעמים עלינו לטפל בעצמנו בעקבות פציעה ספורטיבית, כך גם בפציעה חברתית שכזו. לא נהסס לבקש עזרה וטיפול מקצועי כאשר הסירובים מגיעים. נבקש גם חיזוקים מהמשפחה, מחברים, וממי שבאמת מאמין בנו ויודע כמה אנחנו שווים. ננסה גם מדיטציה, או תרגילים מחשבתיים שיעזרו לנו להתגבר על ההשפעה שהסירוב משאיר.
נשתמש גם בסירוב על מנת ללמוד איפה יכולנו להשתפר. אולי משהו ברעיון שלנו שקשור לעסק דורש תיקון? אולי הדרך בה אנחנו מציגים את הרעיון למשקיעים? לא נעצור ולא נהסס, ניקח את הסירובים שקיבלנו ונשתמש בהם ככלים לבניית ההצלחה שלנו. הרבה בעלי אתר מכירות הגיעו לכך שהם מנהלים עסק משם עצמם אחרי שקיבלו דחיה.
ואולי גם יותר חשוב. לא נתעלל בעצמנו לאחר שקיבלנו סירוב, לא נרד על עצמנו כשאנחנו גם ככה מרגישים רע. אם קיבלנו סירוב וקשה לנו להתמודד איתו ניעזר בסביבתנו כדי ללמוד איך להשתפר ממנו, ולא נרשה לעצמנו לשקוע בגללו.
רצינו למכור תכשיטים שיצרנו ולא מצאנו היכן? קיבלנו תשובות מערערות מהסביבה? נקים אתר מכירות און ליין שם נמכור את המוצרים בחנות וירטואלית.
על מנת לדעת להתמודד עם הסירובים הללו חשוב גם שנדע לפתח עור של פיל. לא ניתן לכל דבר לפגוע בנו. נתרגל לקבל “לא” כתשובה, אך לא כמכה. הסירובים שנקבל צריכים להחליק מעלינו, ולא לחדור לנו מתחת לעור ולהכניע אותנו.
אולי יעזור לנו גם להזכיר לעצמנו באותם הרגעים את מי שכן תומך בנו וכן מכיר אותנו. נזכור שמי שסירב לנו כנראה לא מכיר אותנו מספיק טוב, ונחפש את התמיכה מאלו הקרובים אלינו על מנת למנוע מהדחייה לקבל משמעות שלילית.
מכירת המוצרים שלנו במסגרת אתר מכירות און ליין משלנו, כזה שהקמנו כעסק עבור עצמנו, עוזרת לנו להשיג כל כך הרבה דברים יחד:
- אנחנו מחליטים מהם המוצרים שנמכור וכיצד ייראו ויעוצבו המוצרים ואריזתם.
- אנחנו מחליטים על מחיר המוצר וכתוצאה מכך כמה רווח נגזור ממכירה של יחידה בודדת.
- נחליט שלל החלטות שיווקיות – כיצד יראו הפרסומים, אילו מהלכי שיווק נעשה, האם אנחנו נהיה בפרונט או שהמוצר ימכור את עצמו. זה אתר מכירות שלנו ולכן היד חופשית.
- נהיה אחראים לכל התכנים על המוצר. החל מפרסום ועד פירוט על המוצר באתר המכירות. נדאג לפירוט קולע ככל הניתן, כזה שעונה על מירב התשובות על מנת שלגולשים שיכנסו לאתר המכירות שלנו יישאר רק ללחוץ אנטר ו”לרכישה”.
עם אתר מכירות און ליין משלנו הדחייה כבר לא רלוונטית. גם אם יש גולש שנכנס לאתר וקורא את מה שכתבנו ומחליט שלא לרכוש – זה בסדר. כנראה שקרא והחליט שאין לו צורך במוצר. או שהוא פחות מתאים לו. מה היופי כשיש אתר מכירות אונליין? שאין כאן דחיה אישית מול הפנים. הכול נעשה באופן ממוחשב כשאנחנו לא נוכחים וצריכים לקבל דחיה ישירה.
חוששים שאולי נפספס קונים בעקבות העובדה שהמוצר באתר מכירות? זה לא חייב להיות כך. נשאיר מקום ופתח לשאלות וליצירת קשר. זה חלק אינטגרלי שקיים בכל אתר מכירות און ליין.
אל דאגה! לקוח שמתעניין במוצר ומתלבט לגבי דברים מסוימים הקשורים לקניה ייצור קשר, וכך נוכל להיות מולו ולהפיג לו את החששות לגבי המוצר. זה הליך מוכר שמתבצע במסגרת אתר מכירות. בסופו של תהליך הוא ירכוש, או שלהיפך, אולי הוא יחליט שזה פחות מתאים עבורו. זה בסדר גמור, כי אנחנו בהחלט לא רוצים למכור מוצרים “סתם” למי שלא זקוק למוצר שלנו. ומלבד זאת אין פה דחיה אישית אלא דחיה עניינית ומכבדת. זה מתנהל כל כך בקלות בגלל שמדובר בחנות שנמצאת בתוך אתר מכירות און ליין.
דחיה יכולה להפוך ביום מן הימים להגשמת חלום בענק, אפילו בניית אתר מכירות בינלאומי באה בחשבון
הכי חשוב שלא נפחד לחלום, לחשוב בגדול, ואולי אפשר להגיע אפילו עד בניית אתר מכירות בינלאומי.
התחלנו עם ההבנה שהדחיה מחזקת אותנו כי היא מלמדת אותנו להתמודד.
המשכנו להבין שלפעמים דחיה עוזרת לנו לפתח יוזמה, למשל להקים אתר מכירות בו נמכור את המוצרים שלנו. זה יהיה עסק שלנו שננהל, ואולי נצליח כל כך עד שנעבוד בעתיד על בניית אתר מכירות בינלאומי.
עכשיו נכין את עצמנו, נשנן את הטיפים האלו ואת דרכי ההתמודדות ונצא עם הרעיון שלנו לחפש משקיעים או שותפים, או שנלמד שאפשר להצליח לבד עם אתר מכירות משלנו עם חנות אונליין עובדת ומצליחה.
נהיה מוכנים לסירובים, נשמור אותם ונשתמש בהם לטובתנו.
גם אם קשה לנו אנחנו נחזור וניזכר במה שסטפן קינג ומייקל פרי, מי שכבר התגברו על המון סירובים מייעצים לנו. אצלם זה התחיל ב”לא” ונגמר עם הצלחה מטורפת – בניית אתר מכירות בינלאומי.
אז ספרו לנו, כמה סירובים קיבלתם? איך אתם מתמודדים איתם? איך אתם לוקחים את המושכות כדי להגיע ליעד – שיהיה לכם אתר מכירות?
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה