דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » אתרי מכירות באינטרנט – הדברים הקריטיים שעליכם לוודא בתהליך הקמת האתר
אתרי מכירות באינטרנט – הדברים הקריטיים שעליכם לוודא בתהליך הקמת האתר
לבנות אתרי מכירות באינטרנט עשוי להיות דבר מסובך הנה הדברים שעליכם לשים לב אליהם
איך תכל׳ס אתר מכירות באינטרנט מוכר?
אתר מכירות באינטרנט הוא אחד הכלים המשמעותיים ביותר בתחום השיווק והמכירות. אתרי מכירות באינטרנט הם כלי שמאפשרים לכל חברה או עסק להשיג מספר מטרות במקום אחד:
- ליצור תדמית מעולה, כלומר להראות מי המותג, מי האנשים הפועלים במותג ומה המותג עושה
- לתת ערך רב, כלומר לקחת את הגולשים שלנו כאנשים שמחפשים גם ידע, תוכן, ערך ולא רק כצרכן קצה שמשלם על מוצר.
- מכירות – שהן השורה התחתונה, מה שנרצה לראות כתוצאה מאתר מכירות שבנוי היטב.
המרכיבים של אתרי מכירות באינטרנט הם רבים, הם מתחילים מתכנון האתר, עד לבחירת הפלטפורמה, הדפים שירכיבו אותו, העלאת התכנים לאתר, מסלול הרכישה, מסלול נטישת העגלה ומסלול החזרה של הלקוח לרכוש שוב ושוב. כל אחד מאלה חשוב וכל אחד מאלה יכול לקבוע האם האתר ימיר ב-3% או 5% או 10%. כל אחד מאלה הוא הבדל עצום בשורה התחתונה של כל חברה או עסק ועל כן אנו רוצים להיות בטוחים שתהליך הקמת אתר מכירות באינטרנט מתנהל היטב ושאנו עוקבים אחרי כל הצעדים כדי לבנות אותו היטב.
כאשר מסתכלים על מסלול הלקוח שבא לרכוש את המוצרים בתוך אתרי מכירות באינטרנט, אנו יכולים למצוא את המסלול הבא: הלקוח פגש בנו, שמע עלינו, ראה מודעה שלנו או פרסום >> הלקוח הקליק / לא הקליק >> הלקוח נכנס לתוך האתר >> הלקוח רוכש / הלקוח אינו רוכש. המסלול הזה הוא מסלול יחסית פשוט. יש סיבות רבות לכך שלקוח יכנס וינטוש, אנו רוצים לוודא שאנו מתגברים על כל הטעויות האפשריות כשאנו באים להקים אתר מכירות באינטרנט.
במאמר הזה אנו נסקור 2 טעויות גדולות ומשמעותיות ולאחר מכן מספר טעויות קטנות ומשמעותיות גם כן כאשר אנו באים להקים אתרי מכירות באינטרנט.
נתחיל מלומר זאת כך: אין אתרי מכירות באינטרנט שהם מושלמים, אך אנו יכולים כל הזמן לשפר עוד ועוד רכיבים שיהפכו את חווית הרכישה לקלה, פשוטה ואינטואיטיבית יותר ובצורה הזו נוכל להפוך את המכירות באתר לטובות יותר ויותר ולשפר משמעותית את אחוזי ההמרה.
המטרה שלנו באתרים היא לא תמיד להגדיל מוצרים או להגדיל לקוחות, לפעמים רק שיפור של אחוז הרוכשים מבין הלקוחות שכבר מגיעים לאתר יכולה להגדיל משמעותית את התוצאות של אתר מכירות באינטרנט ולהביא אותו לכדי הכפלת המכירות.
מוכנים לצלול לת׳כלס? בואו נתחיל:
פלטפורמות מכירה באינטרנט הטעות הקריטית הראשונה
הטעות הראשונה שעשויה לקרות לכל בעל עסק היא בחירת הפלטפורמה. אנו פוגשים במרקורי לקוחות רבים מאוד שהקימו את האתרים שלהם על פלטפורמות שאינן תואמות את הצרכים שלהם או את האפשרות שלהם להתפתח.
לקוחה אחת שמוכרת מוצרי יופי – הגיעה אלינו כאשר האתר שלה על פלטפורמה שכמעט כבר לא נעשה בה שימוש היום. מעטים יודעים להשתמש בה ונדרש יכולת כתיבת קוד על מנת לערוך בה שינויים. מאחר וזו חברה גדולה, בכל פעם שנדרש לערוך שינוי באתר, להעלות מבצע, להוריד מחיר, להעלות באנר וכו׳ הם נדרשו לעבודה עם מתכנת חיצוני. זמני השירות שלו היו ארוכים מאוד וכך הם לא יכלו לשמור על הגמישות הנדרשת בעדכון האתר. קושי מהסוג הזה גרם להם להמנע מלצאת למבצעים, לאירועי מכירות כאלה ואחרים, דבר שהוא קריטי להצלחת המכירות של האתר.
לקוחה אחרת גם היא בתחום היופי עם מותגים שפיתחה בעצמה הגיעה אלינו אחרי שפיתחה את האתר שלה על גבי פלטפורמה ישראלית שכתובה גם היא בקוד. תכנון האתר שלה לא היה מיטבי, אך גרוע מכך, היא לא יכלה לבצע שום שינוי באתר. הדבר הזה גרר את חוסר היכולת שלה להוסיף בלוג של תוכן, או לבצע שינוי בנראות החנות על מנת להתאים אותה לכללי המכירה הנכונים.
אלה הן שתי דוגמאות קטנות לחסרונות העצומים כאשר בוחרים לא נכון את פלטפורמת המכירה באינטרנט לעסק שלכם.
הדרך לבחור מבין פלטפורמות מכירה באינטרנט את זו הנכונה עבורכם היא קודם להבין מהן הדרישות של האתר, מהם המאפיינים הנדרשים ומשם להבין מהי הפלטפורמה הנכונה ביותר, הן משיקולי תפעול והן משיקולי תקציב.
לא מזמן הגיע אלינו לקוח גדול שהקים את החנות שלו על גבי פלטפורמת שופיפיי, שהיא פלטפורמה נהדרת ומאפשרת יתרונות עצומים, אך יחד עם היתרונות הללו יש חסרונות עצומים – האתר שלנו לא ברשותנו אלא יושב על מערכת כמו שופיפיי שיש לה עלויות סליקה מעבר לעלויות הרגילות, של 3.4% יש לה עלות מנוי חודשית התלויה בגודל החנות ויכולה לנוע בין 29$ לחודש ועד אלפי דולרים.
האתר שהוא הקים היה מקסים ועבד טוב מאוד, אבל העלויות תפעול שלו היו עצומות, בעיקר כי הוא היה צריך להתממשק למערכות רבות, כלומר אפליקציות נוספות שמייקרות מאוד את השימוש בשופיפיי.
הוא הבין שנדרש לו שינוי ובחר מבין פלטפורמות מכירה באינטרנט את הפלטפורמה של וורדפרס שמאפשרת זאת דרך התוסף של הווקומרס.
לאחר שאנו מגדירים את הדרישות של האתר שאותו אנו רוצים להקים, לאחר שאנו יוצרים אפיון והבנה של אילו מערכות נדרשות להתממשק עם האתר שלנו, נוכל להחליט מה מבין פלטפורמות מכירה באינטרנט תהיה הטובה ביותר עבורנו.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
בניית אתר אינטרנט עם סליקה הטעות הקריטית השניה
בניית אתר אינטרנט עם סליקה הוא נושא חשוב מאוד שיכול להשפיע רבות על אתרי מכירות באינטרנט.
כאשר אנו מסתכלים על עולם התשלומים של השנים הבאות, הוא עולם מורכב, מגוון ודורש הרבה הבנה.
ככל שהשנים עוברות אנו רואים שנקודות המגע עם הלקוחות הולכים וגדולים, בתי עסק פוגשים את הלקוח בנקודות רבות, כמו למשל בוואטסאפ, אינסטגרם, תיקתוק, לא רק באתרים. כלומר, סליקה כיום היא לא רק כלי נקודתי לאתרי מכירות באינטרנט, אלא נדרש מאיתנו ליצר ראיה היקפית של ערוצי הסליקה הנכונים כמו גם הבנה של מהו ערוץ הסליקה הנכון והטוב ביותר עבור הלקוחות שלכם.
השינויים הגדולים שקורים בעולמות האיקומרס הביאו להתפתחות של אמצעי סליקה מרובים:
למשל באירופה כיום יש ירידה משמעותית בתשלום בכרטיסי אשראי ועליה משמעותית בתשלום בארנקים דיגיטליים. זאת אומרת שאפל פיי, גוגל פיי וארנקים דיגיטליים שיתפסו בשנים הבאות עוד ועוד מקום. כמוהם גם ביט, שכיום מביא לכדי 15-20% מסך הסליקות של אתרים רבים.
ההבנה שלכם את הלקוחות שלכם תאפשר לכם להביא את אמצעי התשלום המיטביים ללקוחותיכם כמו גם היכולת לקבל סליקה ממספר ערוצים.
אם כן בניית אתר אינטרנט עם סליקה דורשת הבנה גדולה שכן שתיים מהסיבות המשמעותיות ביותר לנטישת עגלת קניות קשורה למעמד התשלום של הלקוח:
נתון מדהים הוא שכיום 35% מהלקוחות נוטשים את עגלת הקניות בגלל נראות של דף התשלום.
נתון מדהים נוסף הוא ש24% מהלקוחות נוטשים בגלל הצורך לפתוח חשבון בזמן הרכישה.
ככל שההבנה שלכם של תהליך הרכישה של הלקוח שלכם יהיה טוב יותר, ככל שתתנסו בעצמכם בתהליך הרכישה שעובר הלקוח, כך תצליחו להקטין אחוזי נטישה.
נושא חשוב נוסף של אתרי מכירות באינטרנט או כאשר אנו באים לקראת בניית אתר אינטרנט עם סליקה הוא נראות דף התשלום. ככל שדף התשלום נראה כמו חלק המשכי של האתר ולא כחלק נפרד, כלומר הוא בצבעוניות ועם לוגו שתואמים את הנראות הכללית של האתר והמותג שלכם, כך אחוזי הנטישות יקטנו משמעותית.
נושא בניית אתר אינטרנט עם סליקה דורש בחירת חברת סליקה שמאפשרת לתת את הפתרונות הנכונים, שמבינה בתהליכי איקומרס ושיכולה לתמוך בהם.
אוסף הטעויות הקטנות שכדאי להמנע מהן בבנית אתר מכירה באינטרנט
1. מבנה אתר מכירה באינטרנט הוא נושא חשוב מאוד.
רוב אתרי מכירות באינטרנט בנויים בצורה מאוד פשוטה ותהליך הרכישה יחזור על עצמו כמעט תמיד באותו האופן עם שינויים קלים בלבד: ההיררכיה הבסיסית של כל אתר מסחר היא עמוד הבית -> קטגוריות -> (קטגוריות משנה אם ישנן) -> מוצרים. זאת מלבד עמודים כמו עמודי האודות ובלוג שאין להם קשר ישיר לתהליך המכירה, אבל חשובים מאוד מבחינות אחרות. ליד כל מוצר יש בדרך כלל שני כפתורים: הוסף לעגלה וקנה עכשיו / גש לקופה. כאשר משתמש נמצא בתוך דף העגלה שלו או לוחץ על “קנה עכשיו”, הוא מועבר לסיכום של כל המוצרים שיש לו בעגלה ולתשלום.
מה יכול לפגוע בתהליך וממש לא כדאי לעשות?
- ההכרח להרשם! אל תכריחו את המשתמש להירשם, כאשר אנו בונים אתר מכירות באינטרנט זו פשוט טעות. במקום זאת ניתן ליצור משתמש אוטומטי באמצעות כתובת הדואר האלקטרוני ויצירת סיסמה אקראית אותה תשלחו לאחר תהליך ההזמנה.
- אורך! הימנעו מטפסים ארוכים במיוחד כאשר אתם מקימים אתר מכירות באינטרנט. אם אין בררה, מוטב לחלק טופס אחד ארוך לכמה טפסים קטנים.
2. אל תפתיעו את הגולש שבא אל אתר מכירה באינטרנט
עוד תופעה שחוזרת ביותר בבנית אתר מכירות באינטרנט היא שימוש בבאנרים קופצים (Popups) בזמן לא מתאים. באנרים קופצים היא אחת מסיבות הנטישה המשמעותיות ביותר. לבאנר שמקפיץ קופון או מציע למשתמש להצטרף לרשימת תפוצה יש ללא ספק פוטנציאל להגדיל את הקהילה או את המכירות, אך באנר שקופץ ממש ברגע שנכנסים אל האתר דומה לאותו נציג מכירות מעצבן שקופץ עלינו ומציע חבילת סלולר או להצטרף למועדון הלקוחות של החנות עוד לפני שהספקנו להסתכל מסביב. טריגרים שכן יכולים לעבוד בקונטקסט הנכון: המשתמש גולל את העמוד עד לשליש האחרון, המשתמש שוהה באתר ליותר מכמה דקות, המשתמש הספיק לבקר בשלושה או ארבעה עמודים.
האזינו לפודקאסט המרתק עם נעמה מורן - מנכ״ל ומייסדת חברת צ׳יטה:
3. דעו מהי הנישה שלכם ואפיינו את קהל היעד בבנית אתר מכירות באינטרנט – מעט מאוד אתרי מכירות באינטרנט יכולים להציע הכול מהכול ולהצליח, והדבר בדרך כלל שמור לחברות ומותגים ידועים. לדוגמה, בארץ ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של מוצרים באתר של KSP ואפילו בזה של השופרסל למרות שזו לא הנישה הקלאסית שלהם. לכן חשבו מראש לאיזו נישה בדיוק אתם מכוונים ואל תתפזרו יותר מדי אל מוצרים בלתי קשורים.
4. גם לאתר מכירה באינטרנט צריך לעשות ניקיון פסח מדי פעם – מרבית אתרי מכירות באינטרנט היום נראים הרבה יותר טוב ואסתטיים מאשר פעם. רובם גם מתאימים לצפייה דרך הטלפון החכם. העניין הוא שגם האתר שנבנה באופן הכי מתקדם יש יסבול במשך הזמן מפינות מוזנחות שיעיבו על חווית הקנייה ויצרו רושם לא טוב (זכרו שהגולש יכול לנחות בעיקרון לכל דף באתר והוא לא בהכרח יתחיל מעמוד הבית). לדוגמה:
תמונות שבורות, מוצרים שאזלו מהמלאי והסיכוי שיחזרו אליו נמוך, אך עדיין מופיעים באתר, עמודים שמחזירים שגיאה או שאין בהם תוכן, טפסים ישנים או לא פעילים, מוצרים שאינם מתאימים לקטגוריה בה הם נמצאים או מוצרים “ריקים” (שעלו לצורך בדיקה) וכו’.
5. תמחור ועלויות “נסתרות” בתוך אתר מכירה באינטרנט – כאשר אתרים כמו “זאפ” נמצאים במרחק לחיצה ואפילו גוגל מציג השוואת מחירים בטאב “שופינג” וגם מודעות שופינג ממומנות, אין ספק שלגולשים קל יותר להשוות מחירים ולזהות מחירים גבוהים ולא אטרקטיביים. עם זאת, לא כל האתרים חושפים את המחיר הסופי של המוצר ולעיתים יש הבדל של עשרות אחוזים בין המחיר שמופיע ליד המוצר ובין המחיר בשורה התחתונה בקופה. שינוי המחיר ברגע האחרון גורם ללקוח לנטוש שכן הוא מרגיש חוסר אמון בהצגת הפרטים וסבירות גבוהה שלא ישוב שוב לרכוש. מומלץ שטרם ההגעה לסל הקניות – הלקוח ידע מהן כלל העלויות הנדרשות.
6. שימוש חכם בקופונים ומבצעים בתוך אתר מכירה באינטרנט יכול להחזיר אליכם לקוחות ולהגדיל את התוצאה של אתר מכירות באינטרנט – שימוש בקופונים ומבצעים יכולים להעלות את המכירות. אבל יש להבדיל בין מבצעים שמיועדים לכל הגולשים ובין קופונים אישיים או מבצעים שמיועדים לחברי מועדון. לדוגמה, הצעת קופון אישי לכל מי שנרשם לאתר לקנייה הבאה יכולה להעלות את מספר הקונים החוזרים באופן משמעותי. כנ”ל לגבי מי שנרשם לרשימות תפוצה או נכנס למועדון לקוחות. מבצעים שוטפים שמיועדים לכלל הלקוחות חייבים להיות מוצגים בצורה בולטת בעמוד הבית וגם ליד המוצרים הרלוונטיים. לדוגמה, אם מוצר מסוים משתתף במבצע “2+1 חינם”, הדבר חייב להיות רשום לידו באופן בולט. המטרה היא לגרום לקונים לחזור ולבקר שוב ושוב באתר ובכדי לעשות זאת צריך לתת להם סיבה טובה.
7. חיזוק האמון באתר מכירה באינטרנט – עדויות חברתיות ועמוד אודות ושאלות נפוצות כאשר אנחנו מדברים על אתרי מכירות באינטרנט, חיזוק האמון באתר יכול להגיע בשתי צורות עיקריות: המלצות ועמוד אודות. המלצות נקראות גם “הוכחות חברתיות” והן כוללות ציטוטים או סיפורים של לקוחות שהיו מרוצים משירותי החנות. כך למעשה הלקוח מקבל המלצה מגורם אובייקטיבי שכבר עבר את תהליך הרכישה. לא פחות חשוב לכלול גם עמוד אודות או “הסיפור שלנו” בו יינתן רקע על החנות ומי שעומד מאחוריה. העמוד לא חייב להיות סופר ארוך והחשיבות שלו היא להעלים את החשש שמה מדובר בחנות קיקיונית או הונאה (למרבה הצער יש גם כאלו). עוד עמוד שניתן להשתמש בו הוא עמוד השאלות הנפוצות (FAQ). עמוד זה יכול להיות שימושי בעיקר עבור אתרים כגון חנויות נעליים ובגדים (כל מה שקשור להמרה בין מידות), חנויות למוצרי תינוקות (התאמת המוצר לגילו של התינוק או הילד) או מוצרים בלעדיים (תוספי תזונה).
8. חוסר במידע באתר מכירות באינטרנט על המוצר והמלצות של אחרים – קל לחשוב שלגולש הממוצע מספיק להסתכל בכמה תמונות של המוצר על מנת שיחליט לקנות אותו או שהוא תמיד יודע איזה מוצר בדיוק הוא רוצה לקנות. בפועל הדבר כלל לא בטוח ולכן כדאי להוסיף לכל הפחות תיאור על אופן פעולת המוצר ופירוט טכני. לדוגמה, אנשים מסוימים רגישים לחומרים בבגדים ולכן הם יחפשו באופן ספציפי האם המוצר מכיל את החומרים האלו. התיאור הבסיסי חייב להיות כמה שיותר מקורי, גם אם זה אומר שצריך לשכתב את התיאור שמתקבל מהספק או היצרן. אפשר ורצוי להוסיף גם קריאות לפעולה או המלצה אישית. עוד מקדם מכירות מצוין שלא עושים בו מספיק שימוש הוא המלצות של גולשים אחרים על המוצר. לא סתם באמזון המוצרים הנחשקים ביותר הם אלו שדורגו בציון הכי גבוה על ידי הגולשים. למעשה, דירוג נמוך של מוצר יכול אפילו לעזור לנו להיפטר ממוצרים שאינם מספקים את הגולשים ובכך לצמצם את מספר המוצרים שמוחזרים אל החנות.
9. דרך החיפוש של לקוחות באתרי מכירות באינטרנט קחו בחשבון שלא כל הקונים שלכם מחפשים בדרך השגרתית ככל שהאתר שלכם יתרחב ומגוון המוצרים שבו יגדל, כך גם תאלצו להשתמש ביותר קטגוריות ותת קטגוריות. בעוד רוב הגולשים בבואם אל אתרי מכירות באינטרנט ינווטו באתר דרך הקטגוריות הללו וישתמשו לשם זאת בתפריטים הקבועים, עליכם לקחת בחשבון גם משתמשים מתקדמים יותר שעשויים יהיו לעשות שימוש בתיבת חיפוש או אולי ירצו לסנן את המוצרים בתוך קטגוריה או תת קטגוריה. אמזון היא דוגמה מצוינת לכך: החיפוש שלה מתחיל להציג את התוצאות גם אם המשתמש לא הקליד את השם המלא של המוצר או הקטגוריה ובכך עוזר לו לחסוך זמן. כמו כן, אין כמעט קטגוריה שבה אין אפשרות לצמצם את מספר המוצרים על פי פרמטרים כמו מחיר, יצרן, דירוג הגולשים, צבעים חומרים ומאפיינים טכניים.
לסיכום
במאמר זה הצגנו 9 דרכים בהן ניתן לשפר את המכירות באתר המסחרי שלכם. מכיוון תמיד אפשר למצוא באותם אתרי מכירות באינטרנט פגמים, גם יישום של חלק מהדברים יוביל להצלחה משמעותית ויעזור לתוצאות שלכם לגדול עם אתר מכירה באינטרנט.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה