דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » אחסון אתרים מהיר – איך לבחור אחסון מהיר וזול לאתר שלך?
אחסון אתרים מהיר – איך לבחור אחסון מהיר וזול לאתר שלך?
מה זה אומר בכלל לאחסן, איך מוצאים את הידיים והרגליים ואיך למצוא אחסון אתרים מהיר וזול?
קניית דומיין ואחסון – מתחילים מבחירת דומיין (כתובת אתר)
הקמתם אתר וכעת הגיע הזמן לצאת לדרך אל קניית דומיין ואחסון. כשכאן יש לנו שתי מטרות: אחסון אתרים מהיר, אחסון אתרים זול.
ככל שרשת האינטרנט ממשיכה להתפתח ואתרים נעשים גדולים ומורכבים יותר, כך גם מוצעים פתרונות רבים יותר של אחסון אתרים מהיר. אבל אם קניית דומיין ואחסון אתרים נשמע לכם כמו דבר מפחיד וטכני מאוד, בוודאי תשמחו לדעת שאחרי שמבצעים את הבחירה הנכונה, כל השאר הוא די פשוט.
התהליך של אחסון אתר הוא תהליך משמעותי וחשוב, יש לו כמה דברים שנרצה להקפיד עליהם כמו למשל – מהירות, כמו למשל אבטחה, כמו למשל היכולת לגמישות במידה ומדובר במספר דומיינים תחת אותו המותג.
על כן אנו רוצים להבין את התהליך המלא מהרגע שהאתר שלנו מוכן ועד העליה שלו לאויר, להחליט על מערכת האחסון הנכונה ביותר ולראות שהיא אכן תומכת בכל הצרכים שלנו.
בדרך כלל אתרים קטנים הם פחות בעייתים מבחינת מהירות האחסון אך יחד עם זאת ככל שהאתר יגדל נושא זה יהיה יותר ויותר רלוונטי שכן הגולשים עשויים להתלונן על כך שהאתר לא עולה מספיק מהר. אנו ממליצים בחום לעשות אפילו עכשיו בדיקה מהירה ולראות האם האתר שלכם עולה ומגיב במהירות.
יש דברים שונים באתר עצמו שעשויים להשפיע על הנושא של מהירות האתר כמו למשל סרטונים בדף הבית. אך אנו לא ניגע בכל אלה כעת, אלא נבחן יותר את הצדדים הטכניים של מהירות האתר עצמו, האבטחה והשלבים שיעזרו לנו לבחור אחסון אתרים מהיר. יש לשים לב שככל שהביצועים של האתר נדרשים להיות גבוהים יותר, כך עלינו לספק לבחור אחסון אתרים מהיר יותר.
מתחילים מבחירת דומיין (כתובת האתר)
הצעד הראשון אותו תצטרכו לעשות זה לבחור דומיין לפני קניית דומיין ואחסון בואו נבין מה זה אומר דומיין. הדומיין הוא למעשה הכתובת דרכה מגיעים אל האתר שלכם.
דומיינים עם שמות קצרים או קליטים מאוד עשויים כבר להיות תפוסים. לדוגמה, topshop.com.
במקרה הזה רצוי לא לשלם הון תועפות למי שהדומיין כבר שייך לו, אלא לחשוב על שם אחר ולשלם את המחיר הממוצע של דומיין (בערך 70 שקל לדומיין ישראלי).
כמה רעיונות לשמות דומיינים כשאנו באים לתהליך של קניית דומיין ואחסון:
- ראשי התיבות של העסק שלכם
- תעתיק לועזי של מילה שמייצגת את העסק שלכם בעברית (לדוגמה, co.il)
- מי שממתג את עצמו באמצעות השם שלו עצמו (לדוגמה, “אבי סופר”) יכול פשוט להשתמש בשם או השם + קטגוריה שהיא גם מילת מפתח בתעתיק לועזי.
*בעתיד יהיה ניתן להשתמש בדומיינים ישראלים בעברית מלאה עם הסיומת “ישראל” כמו “תכשיטים. ישראל”, אך אנחנו ממליצים להישאר עם דומיין באנגלית מכיוון שבפועל כתובת הדומיין בעברית הופכת למחרוזת חסרת משמעות באנגלית.
אם אתם פותחים את העסק או ממתגים אותו בזמן בנית האתר, יש לכם חופש פעולה הרבה יותר גדול, למרות שגם במקרה זה רצוי לבחור בשם דומיין קצר יחסית שבנוי ממילה אחת או שתיים. זהו החלק הראשון בתהליך של קניית דומיין ואחסון
מושגים בסיסים – אחסון ובניית אתרים
קיימים מושגים בסיסיים בתחום אחסון ובניית אתרים. אמנם הם מאוד טכניים ולא תמיד מרתקים, אבל ההכרות איתם יכולה לעזור לנו לקבל את ההחלטה הנכונה כאשר אנו יוצאים לבחור אחסון אתרים מהיר
הנה כמה מהמושגים הנפוצים ביותר שעוסקים בתחום אחסון ובניית אתרים:
שטח אחסון – שטח אחסון ובניית אתרים שמוקצה לאתר, הנפח הכולל של הקבצים שיכולים להיות עליו (המערכת שמריצה אותו + תמונות, קבצי עיצוב וכו’). בדרך כלל מתחיל בכמה מאות מגה ביטים או GB בודדים (בכונן הקשיח הממוצע היום יש 500GB)
נפח תעבורה – הנפח הכולל של המידע שהאתר יכול להעביר בחודש, בדרך כלל מתחיל במאות GB. ככל שנפח התעבורה גבוה יותר כך הגלישה בו נעשית קלה יותר. יש לזה משמעות גדולה בתהליך כולו של אחסון ובניית אתרים והשפעה משמעותית על המחיר והמהירות של האתר.
מספר דומיינים – המושג הזה מתייחס לכמה דומיינים אפשר לאחסון בחבילת האחסון. אם אתם מנהלים רק אתר אחד, הסעיף הזה לא רלוונטי. אבל במידה ואתם מאחסנים מספר דומיינים זה משמעותי להחלטה בבחירת אחסון אתרים מהיר.
תעודת אבטחה – תעודת אבטחה מהווה בתהליך אחסון ובניית אתרים שכבת הגנה נוספת המצפינה את המידע שעובר בין השרת לאתר. יש לשים לב שהאבטחה של הטרנזקציות באתרי מסחר עשויה להיות נפרדת מזו של שאר האתר (תלוי במערכת הסליקה). חלק מהחברות מספקות תעודת אבטחה, אך יש גם תעודת אבטחה בסיסיות בחינם (כמו let’s encrypt). בנוסף לכך, באחסון שאינו שיתופי (ראו בהמשך) לכל שרת יש גם כוח חישוב שונה כמו כמות זיכרון וסוג מעבד המשפיעים על היכולת שלו לארח אתרים מורכבים או פופולאריים מאוד.
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
סוגים שונים של חבילות אחסון בתהליך בניית אתרים ואחסון
בואו נדבר כעת על הסוגים השונים של חבילות האחסון שהם חלק חשוב מאוד בתהליך בניית אתרים ואחסון. מרבית האתרים כיום עדיין דורשים אחסון עצמאי.
המשמעות היא שהאתר מתארח על חבילת אחסון שנקנתה עבורו בחברת אחסון.
כאשר מדובר באחסון עצמאי, את החיבור לדומיין מבצעים דרך מחרוזת מיוחדת בשם DNS אותה רושמים בפאנל ניהול הדומיין אצל הרשם. מחרוזת ה-DNS למעשה מפנה את הדומיין לשרת של חברת האחסון ברגע שמקישים אותו בדפדפן.
באופן עקרוני כמעט כל חברות האחסון היום מאפשרות לרכוש דומיינים באופן ישיר או עקיף מרשם אחר (לא כל חברת אחסון מורשית לרשום דומיינים בעצמה), ואז בדרך כלל אין צורך כלל להתעסק עם ההגדרות האלו. חלק מהחברות אפילו יעניקו לכם דומיין לתקופה מסוימת בחינם אם תבחרו בחבילות היקרות יותר.
לעומת אחסון עצמאי, ישנן חברות אשר מציעות פלטפורמות בתהליך בניית אתרים ואחסון שהינו מובנה ולמעשה כל האתרים מתארחים על השרתים שלהן באופן שקוף לגולש. לדוגמה, Wix או Shopify.
במקרים כאלו בדרך כלל תקבלו הוראות כיצד להכניס לחבר אותו לאתר ולהזין את כתובת ה-DNS של הפלטפורמה אל תוך הגדרות ניהול הדומיין שלכם.
כמו כן, ישנן חברות לבניית אתרים שמספקות אחסון ללקוחות שלהן מטעמי נוחות ומגלמים את העלות של האחסון בדמי הניהול החודשיים. יש למחיר משמעות גדולה בבחירת אחסון אתרים מהיר ועלינו להיות ערים לכך.
סוגים שונים של חבילות אחסון באחסון עצמאי:
כאמור, כיום יש היצע רחב למדי של חבילות אחסון מה שאומר שלעיתים זה לא פשוט להגיע להחלטה איך לבחור אחסון אתרים מהיר וזול לאתר שלך.
ניתן לחלק את חבילות האחסון לשלושה סוגים עיקריים:
אחסון שיתופי (Shared Hosting), אחסון על שרת פרטי וירטואלי (VPS) ואחסון על שרת ייעודי (Dedicated Server). לאחרונה נכנסה גם קטגוריה של “אחסון ענן” שדומה לאחסון VPS, אבל מציע מספר יתרונות משלו.
אחסון שיתופי – באחסון שיתופי שהוא גם הזול ביותר כל האתרים מתארחים על גבי אותו השרת והם מתחלקים במשאבים. המשמעות היא שאם אתר מסוים עושה שימוש במשאבים רבים, אתרים אחרים על גבי השרת עשויים לחוות איטיות מסוימת. ייתכן אפילו שאם האתר שלכם “ישתה” יותר מדי משאבים מהשרת, חברת האחסון בעצמה תבקש מכם בנימוס לעבור לאחד מסוגי האחסון האחרים.
אחסון פרטי שיתופי VPS – גם באחסון VPS ישנו מספר גדול של אתרים אשר מתאחסן על גבי שרת אחד, אך ההבדל הוא שהשרת מחולק לכמה שרתים וירטואליים ולכל אחד מהם מוקצים משאבים שלא מתחלקים עם השרתים הווירטואליים האחרים שעליו. באופן זה האתר שלכם לא צריך לחלוק את המשאבים שלו עם אתרים אחרים.
לאחרונה קיימים גם שירותים של “אחסון ענן”. מבחינה טכנית הם דומים מאוד לאחסון VPS וכל אתר מקבל כמות מסוימת של משאבים. ההבדל הוא שאם שרת מסוים נופל לחלוטין (דבר שלא קורה הרבה), האתר פשוט ייטען משרת אחר.
יתרון אחר וכנראה הסיבה העיקרית לפופולארית של אחסון ענן הוא שקל מאוד להקצות לכל אתר משאבים באופן דינאמי או לעבור בין חברות אחסון שונות באמצעות חברת אחסון אחרת שמשמשת כמתווך והופכות את כל העניין לפשוט יותר (אחת החברות הידועות בתחום היא Cloudways).
שרת ייעודי שרתים ייעודים בתהליך בניית אתרים ואחסון הם הטופ של הטופ ולמעשה מדובר כאן על שרת שלם שאתם שוכרים, מה שבדרך כלל יתבטא בכמות משאבים גדולה יותר שתהיה זמינה לכם. מנגד, הניהול של השרת עשוי להיות מסובך יותר ולכן שרת ייעודי מתאים בעיקר לאתרים שיש להם צוות טכני צמוד (למרות שיש חברות אחסון שמספקות שירות דומה) וכל שנייה שבה הוא לא באוויר יכולה לגרום להפסד של הרבה מאוד כסף.
הסרטון הבא מסכם את סוגי האחסון הנפוצים:
אז באיזה סוג אחסון לבחור כשאנו באים לבחור אחסון אתרים מהיר?
ההמלצה שלנו לאתרים בינונים וגם קטנים היא לעבוד עם מערכת השרת הפרטי השיתופי, כך נהנים גם מהיתרונות של המחיר המוזל וגם מהגלישה המהירה ללא תלות באתרים אחרים. במידה והאתר עולה על נפח כניסות של 100,000 אנשים בחודש, אנו ממליצים מעבר לעבור לשרת ייעודי / שרת בענן. עשו מחקר טוב וודאו את הנתונים לפני שאתם מקבלים החלטה על אחסון בתהליך בניית אתרים ואחסון.
כמה עולה אחסון חנות וירטואלית
שאלת המחיר של אחסון חנות וירטואלית היא נושא שקשה לסכם בכמה משפטים מכיוון שטווח המחירים בשוק הוא רחב מאוד. אחסון שיתופי תמיד יהיה הזול ביותר.
בארץ הוא מתחיל מכמה עשרות שקלים בחודש, אך בחו”ל יש גם אחסון שיתופי במחיר של דולרים בודדים. אחסון חנות וירטואלית שהינו שיתופי פרטי עשוי להגיע למחיר של כ100-150 ₪ / חודש, לגודל אתר של כ-2 GB.
בכל אופן, רצוי שלא להתרשם ממחירים זולים ולבדוק ביקורות אובייקטיביות על חברות אחסון שונות. יש לוודא שמתבצעת תחזוקה לשרת ושתוכלו לקבל תשובות במהירות במקרים שונים שבהם יש האטה או כאשר השרת נפל.
יתרון נוסף בחברות אחסון טובות הוא שהן יבצעו את העברת האחסון עבורכם, כך שאין צורך ללמוד או לדעת שום דבר מראש.
כמו כן, שימו לב שאותם פרמטרים (או פרמטרים דומים) עליהם דיברנו בתחילה יכולים להשתנות גם בפלטפורמה עם אחסון מובנה שמספקת כמה רמות של מנויים / חבילות.
לדוגמה, אם תסתכלו בטבלה שמשווה בין חבילות האי-קומרס של Wix, תוכלו לראות שאמנם בכל החבילות יש נפח תעבורה בלתי מוגבל ודומיין לשנה בחינם, אך יש הבדל במקום האחסון ושעות הווידאו שניתן לארח (כל שנייה נוספת של צפייה בווידאו גוזלת גם נפח תעבורה וגם נפח אחסון חנות וירטואלית).
אחסון אתרים מאובטח – מה מקבלים מחברת האחסון?
אחסון אתרים מאובטח הוא נושא שיש להתיחס אליו ברצינות גדולה.
בטח שמעתם לא אחת על כך שפריצות של האקרים אירניים / רוסים או כל האקרים אחרים נכנסו לאתר, שמו את דגל הלאום שלהם וכל האתר השתבש. כשזה קורה- זה מבאס. ועלינו לדעת שככל שהשנים עוברות הנושא של פריצה לאתרים הופך להיות יותר ויותר נפוץ ועל כן אנחנו צריכים לדאוג לאחסון אתרים מאובטח. לוודא שהאתר שלנו מוגן מכל הכיוונים. אחת מהדרכים למשל היא שם המשתמש והסיסמה לפאנל הניהול.
ברוב חברות האחסון תקבלו בחבילות האחסון השיתופיות שם משתמש וסיסמה לפאנל הניהול ושם משתמש והסיסמה לשרת של האתר בפרוטוקול FTP (פרוטוקול המאפשר לכם להעביר קבצים מהמחשב ישירות אל השרת). לרוב שתי הסיסמאות יהיו זהות וכדאי לכם לשנות אותן בהמשך.
לאחר שמערכת ניהול התוכן הותקנה, מומלץ להתקין תעודת אבטחה מסוג SSL. רצוי לשאול את חברת האחסון כיצד לעשות זאת, לחפש תיעוד ברשת עבור פאנל הניהול הספציפי שלכם, או אפילו לשכור תמיכה על בסיס שעתי על מנת שיעשו זאת עבורכם בתהליך אחסון חנות וירטואלית.
פעולות נוספות שרצוי לבצע עבור אחסון אתרים מאובטח
לאחר שהאתר עלה לאוויר, יש מספר פעולות נפוצות שרצוי לבצע:
- בדקו כיצד להגדיר גיבוי אוטומטי ברמת השרת. לרוב יהיה ניתן להגדיר זאת דרך פאנל הניהול דרך כמה לחיצות פשוטות. תוכלו להיכנס לפאנל הניהול ולהתחיל ולבצע את הגדרות הגיבוי האוטומטי.
- אם הסיסמה לפאנל הניהול ולשרת ה-FTP הן זהות, רצוי לשנות לפחות את הסיסמה של פאנל הניהול. מאוד מאוד חשוב שהסיסמאות לא יהיו זהות. אנו יודעים שקל יותר לזכור כך את הסיסמאות, יחד עם זאת זה חושף אתכם בצורה משמעותית לפריצות. יש כיום תוכנות שונות שמאפשרות לנו לשמור סיסמאות ולזכור את פרטי הכניסה כמו למשל התוכנה LastPass
- בדקו את תיבות המייל שנפתחו עבורכם (גם כן דרך פאנל הניהול). כתובת מייל רשמית של האתר כגון admin@mydomain.co.il נראית טוב יותר ומקצועית יותר. שימו לב – זה בונה את המותג וגורם ללקוחות להבין שלא מדובר באדם פרטי. ככל שהלקוחות מרגישים בטחון גדול יותר בכם כך קל לכם לקנות. היום נכנסנו לאתר לבקש פרטים על רכישת נעליים מסוג מסויים. מאחר ולא ניתן היה להזין קופון כפי שרצינו פנינו לתמיכה. השם של מייל התמיכה היה wehelp4you@gmail.com – סוג כזה של מייל מרגיש מאוד לא רציני וגרם לנו לרגע אחת להיות מופתעים. עלינו להקפיד שהנראות והפרטים הקטנים סגורים גם מבחינת תפיסת המותג. אנו יודעים שלרגע אחד יצאנו מנושא אחסון אתרים מהיר, אך חשוב להפנות את תשומת הלב גם לחלק הזה.
מכיוון שתוכנת הדואר של השרתים אינן נוחות במיוחד (בטח שלא בעברית), ייתכן שתאלצו להגדיר כמה הגדרות נוספות על מנת לקבל ולשלוח דואר אלקטרוני דרך Outlook או Gmail תחת הכתובות (לפעמים הדבר מוסבר בעמודי התמיכה של חברת האחסון ויש לא מעט מדריכים בגוגל) כל אלה חשובים מאוד עבור אחסון אתרים מאובטח ויסייע לכם לשמור על האתר שלכם מפני פריצות.
אם כן כאשר אנו ניגשים להתחיל ללמוד ולהבין את נושא אחסון אתרים מהיר, את נושא אחסון אתרים מאובטח, את התהליך השלם של עליית האתר לאויר, עלינו לשים לב שאנו מקפידים על כל הפרטים ודואגים שהכל נעשה היטב. מהניסיון שלנו, מחקר קטן של בחינת נפח הגלישה הדרוש לכם, נפח האחסון הדרוש לכם והבנה קלה באבטחה ללא ניסיון להקל על עצמנו עם סיסמאות ושמות משתמש זהות – אלה יכולים לעזור לכם להיכנס לתוך התהליך בפשטות ובקלות. כמו שאמר אברהם לינקולן:
״לו היו לי 8 שעות לכרות עץ, הייתי מקדיש 6 שעות מהן להשחיז את הגרזן״
אברהם לינקולן
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה