“ניהול זמן יעיל בחברות ועסקים – כך מובילים להצלחה עסקים שמרגישים ש”אין זמן”
אימוץ שיטות מוכחות של ניהול זמן יעיל עוזר לניצול מקסימלי של הזמן בעבודה ומוביל לגדילת חברות ועסקים
ניהול זמן יעיל הוא אלמנט חשוב להצלחתם של חברות ועסקים. ניתן לבחון את טיבו של ניהול הזמן בחברה ועסק באמצעות פרמטרים שונים. אז כיצד יודעים שניהול הזמן מתבצע ביעילות?
עסק או חברה מוגדרים ככאלה שניהול הזמן שלהם יעיל כאשר ארבע הרמות המרכזיות הבאות פועלות:
- משימות – מבוצעות.
- שקט – אין לחץ, ויש מרחב.
- עיתוי – הכל קורה בזמן שלו, ללא צורך בדחיית משימות.
- תוצאות – מצליחים להפיק ולהשיג תוצאות גבוהות יותר.
במאמר זה נסביר כיצד יוצרים ניהול זמן יעיל בעסק או בחברה ולמה ניהול זמן אפקטיבי הוא כל כך חשוב.
כך תכנון זמן יעיל בחברה יעזור לה להתנהל בצורה ספירית וחזקה
חברה שמתקיים בה תכנון זמן יעיל, או ניהול זמן יעיל, כלומר שהיא מנוהלת היטב מבחינת הזמן, היא חברה שיש בה ספֵיריות, מהמילה ספירה. ספירה היא מילה שאנחנו מכירים מכדור הארץ, מהמונח אטמוספירה. ספירה זה מונח שמסמל את מהות הכדור, שבו יש עקרון פיזיקלי ברור – המרכז ממוקם במרחק שווה מכל הקצוות והמעטפת החיצונית של אותו הכדור.
חברה או עסק ספירי הם כאלה שבכל התהליכים שמתהווים בהם מושקעת אנרגיה בצורה שווה, והתהליכים קורים בו זמנית. זה בדרך כלל קורה כאשר יש תכנון זמן יעיל של העסק והחברה.
אם תעמדו על כדור של משחק כדורסל הוא יכול להחזיק משקל חזק ולא להימעך, הודות לספיריות שבו, כלומר הלחץ מתפזר באופן שווה מהקצוות, ואין לחץ בנקודה ספציפית. זוכרים שכשהיינו ילדים שיחקנו בפינג פונג ואז פתאום כדור הפינג פונג נמעך, התקמט ואיבד את האיכות הספירית שלו, כלומר אי אפשר היה לשחק איתו יותר, והוא כבר לא היה מתגלגל היטב? כאשר הכדור של הפינג פונג מתקמט, ואי אפשר לשחק איתו יותר, הוא כבר לא ספירי.
לספירה יש תכונות מיוחדות ואיכותיות, שחשובות לכל חברה ועסק:
- היכולת להכיל לחץ בכמות גבוהה יחסית.
- היכולת להתגלגל בקלות.
אנו רוצים ליצור מצב של ניהול זמן יעיל: חברה או עסק שניהול הזמן בהם יעיל עמידים ללחצים חיצוניים, יכולים ״להתגלגל היטב״ ולהכיל שינויים ואירועים שונים המתרחשים ומגיעים.
בעסק מאוזן, שפועל תחת החוק של ה״ספירה״, ושקיים בו תכנון זמן יעיל, אנחנו יכולים לדמיין את הכדור מחולק לארבעה חלקים, כמו ארבעה רבעי כדור:
- שיווק ומכירות
- ניהול
- פיתוח עסקי
- כספים
כשהשקעת האנרגיה היא קבועה בכולם, יווצר איזון והעסק יתגלגל קדימה בצורה יציבה.
אחת הבעיות המרכזיות עם תכנון זמן יעיל של בעלי עסקים וחברות היא שהעולם עמוס בגירויים ובטכנולוגיה שגורמים ל”רעש” להיכנס לתוך היום יום של כל אדם כמעט: האי מייל שמתריע, הטלפון שמצפצף, הנוטיפיקציות מאינסטגרם ופייסבוק.
כל הדברים הללו, שכולנו כבני אדם פוגשים, גורמים לכך שבמקום שהכדור עם הספירה יישאר מאוזן, הוא נמחץ. אנו פוגשים מנכ״לים ובעלי עסקים רבים שמצויים בעצמם תחת עומס עצום, לחץ וסטרס. הלחץ הרב המופעל, כאשר העסק או החברה לא בנויים נכון, יוצרים פגיעה בנושא ניהול זמן יעיל, מונעים תכנון זמן יעיל, ומשם פוגעים בעסק.
כדי להחזיר כדור פינג פונג בחזרה לצורתו המקורית צריך לשים אותו במים רותחים, והוא חוזר לצורתו המעוגלת בעלת הספירה.
אבל מה עושים כאשר חברה ש”מתקמטת”? איך אפשר ליצור חזרה את האיזון עם ניהול זמן יעיל? מיד נלמד עוד על כך ועל תכנון זמן יעיל.
כיצד ניהול זמן אפקטיבי ויעיל עוזר לחברה לצמוח מעל התקרה שלה
יש מגוון בעיות שנוגעות לנושא של ניהול זמן אפקטיבי ויעיל בחברות ועסקים. נבין כיצד הן מתהוות, לאן הן מובילות, ומדוע הן מונעות מחברה להגיע לשיא היכולות שלה. בהמשך נבין כיצד ניהול זמן יעיל עוזר לחברות לצמוח הרבה מעבר לתקרה המוכרת שלהן.
4 בעיות מרכזיות שמונעות ניהול זמן יעיל ואפקטיבי בחברות הן:
- לחץ
- פרפקציוניזם ודחיינות
- אמונה מגבילה
- נטייה לבצע פעולות קלות
בואו נבין לגבי כל בעיה מדוע היא פוגמת בניהול הזמן היעיל ואפקטיבי.
1. לחץ – כשגורמים בחברה חיים תחת לחץ, סטרס, ויש להם עומס גירויים ועודף משימות על השולחן (הלקוח שרוצה החזר, הצורך לפתח קורסים, מיילים, אינספור המשימות היומיומיות שנוצרות, וכו׳), הלחץ גורם להם לנסות ולפעול בו זמנית, מה שנקרא גם: מולטי טסקינג – ריבוי משימות במקביל. נושא זה פוגע ישירות בנושא ניהול זמן אפקטיבי ויעיל.
לכאורה מולטי טסקינג, ביצוע מספר פעולות במקביל, נשמע כמו פתרון. בפועל, מולטי טסקינג הוא דבר שלא באמת קיים. מחקר מאוניברסיטת סטנפורד הוכיח שהנושא של ריבוי משימות הוא מיתוס.
מדוע? המוח לא יודע לבצע משימות בו זמנית, אלא בצורה טורית בלבד. כלומר – אנו עוברים במהירות ממשימה אחת לאחרת. המעבר הזה בכל פעם גורם לתשומת הלב להיות מוסחת, ואז לוקח כמה דקות כדי לחזור לריכוז מלא בחילוף בין המשימות.
זאת אומרת שבפועל אנשים לא עושים מולטי טסקינג, אלא עוברים ממשימה אחת לשניה, תוך שהם חיים בהסחת דעת מתמשכת. התוצאה היא ירידה בביצועים.
הרברט סימון, חוקר בתחום הפסיכולוגיה ופילוסופיה של המדע, אמר בהקשר לנושא הרחב של ניהול זמן יעיל: “מידע מצריך תשומת לב. שפע של מידע פירושו עוני של תשומת הלב”.
אם לקשר את מה שאמר סימון לנושא שלנו, הרי שאי אפשר לערוך ניהול זמן אפקטיבי ויעיל כאשר מוסחים על ידי שפע מידע.
כששואפים למטרה – ניהול זמן יעיל, הדרך הנכונה להשיג אותו היא לא בביצוע משימות בו זמנית, אלא על ידי סידור טוב יותר של הזמן, כמו שנלמד עוד מעט.
2. פרפקציוניזם ודחיינות – שניהם מוּנָעים מאותו המקור – הפחד. פרפקציוניזם זה הצורך שדבר יהיה מושלם, לפעמים עד כדי פגיעה בלבצע וליישם אותו. יש משפט ידוע שאומר שהאויב של הטוב הוא הטוב מאוד. וזה מה שקורה עם פרפקציוניזם.
גם דחיינות מבטאת משהו דומה – זוהי הנטיה לדחות קדימה משימות מתוך פחד לבצע את המשימה שנראית מסובכת, גדולה, או סתם מעיקה. למשל: להתקשר לבנק, לביטוח לאומי, לסדר חשבונות, לעבור לנותן שירות אחר. אגב, שני המצבים הם צדדים שונים של אותו המטבע ומשפיעים רבות על ניהול זמן אפקטיבי ויעיל.
3. אמונות מגבילות – לא מעט אנשים נוהגים לומר את המשפט “אין לי זמן”, או “אני מבוגר/ת מדי לצאת להרפתקה הזאת”, או: “לוקח יותר מדי זמן”. אלו אמונות מגבילות שקשורות לזמן ומשאירות אנשים תקועים במקום. למה האמונות מגבילות? כי אם ניכנס לעומק נראה שתמיד יש זמן לדברים החשובים באמת.
אין לאנשים זמן למשימה שהיא בסדר עדיפות נמוך אצלם, אבל אם אדם נמצא בשיא העומס בעבודה ויש מצב רפואי דחוף לטפל בו, עבורו או עבור בן משפחה, הוא ימצא את הזמן לקפוץ למוקד הרפואי. למשל.
זאת אומרת שאפשר “למצוא זמן”. פשוט יש להקפיד על סדר עדיפות נכון שקשור לניהול זמן בעסק. נדבר עוד מעט כיצד מארגנים זאת ומשיגים ניהול זמן יעיל.
4. נטיה לביצוע פעולות קלות – כאשר יש מגוון פעולות לבצע, בכמה דרגות קושי, נמצא שאנשים רבים נוטים לפעולות הקלות, ועושים הרבה מהן. אם אנשים בעבודה בוחרים בביצוע הפעולות הקלות הללו פעם אחר פעם, אז בעצם מגיעים לתקרה מסוימת של תוצאות שמתקבלות מסט הפעולות שבוצעו. ולכן גם התוצאה מוגבלת. זאת אומרת – הנטיה למלא את הזמן בפעולות קלות משאירה את החברה באותו מקום, לא מאפשרת לגדול. לשואפי ניהול זמן יעיל וצמיחה – ניהול הזמן כאן אינו אפקטיבי ויעיל.
כדי להפיק תוצאה חדשה יש לעבור לניהול אסטרטגי – הסתכלות מגבוה על הדברים תוך הפסקת הנטיה האוטומטית האנושית לביצוע הפעולות השוטפות – עוד פוסט, ניוזלטר, או שיחת טלפון. יש לחפש אחר הפעולות שעושות את ההבדל, ואחד הרעיונות המעניינים בנושא הוא של חוק פארטו שאומר שעלינו לעבוד על פי חוק ה-20/80:
למשל: 20 אחוז מהפעולות היומיות מפיקות 80 אחוז מהפרנסה וההצלחה. זה מצב שמייצג ניהול זמן אפקטיבי ויעיל בחברה.
חשוב לשים לב: כשמבצעים רק פעולות קלות, לא מתקבל יחס של 80-20 שהוא רצוי בחברה, שבמסגרתו 20 אחוז מהפעולות מובילות ל-80 אחוז תפוקה ותוצאה בעסק, אין ניהול זמן יעיל וההפך קורה. בדרך כלל אנשים נוטים לפעולות שהן עוד מאותו הדבר, ועושים חלק מ-80 האחוז שיש לו רק 20 אחוז אפקט.
נשאף להסתכל על עצמנו כעל האנשים המצליחים באמת, שניכר שיש להם הערכה גבוהה לזמן שלהם. לשם יש לשאוף, כדי להגיע למצב של ניהול זמן אפקטיבי ויעיל בחברה ובעסק.
משפט שאנחנו בחברה נוהגים לומר על ניהול זמן יעיל: “זמן הוא המשאב היקר ביותר שאינו בבעלותכם, ושלא ניתן לקנות עוד ממנו, אבל שאתם תמיד צריכים עוד ממנו, לכן אין ברירה אלא לנהל אותו בחוכמה. האופן שבו תשתמשו בזמן שלכם יהיה האינדיקציה לאן תקחו את העסק שלכם”.
כאשר מבינים זאת, מכירים בכך שהפתרון טמון בלימוד של ניהול זמן אפקטיבי ויעיל בחברה ובעסק.
מודלים שפותחו כדי להשיג ניהול זמן אפקטיבי להצלחה, במיוחד בעולם העבודה
במהלך חיפוש מתמיד של מיטב החוקרים אחר פתרונות ממשיים שיסייעו עם ניהול זמן אפקטיבי, פותחו לא מעט מודלים שמטרתם לעזור עם ניהול זמן יעיל יותר בשעות העבודה.
יש מגוון מודלים שעוזרים להציג דרכים שונות בניהול זמן בצורה אפקטיבית ויעילה, והם עוזרים באופן ממוקד להגיע לניהול זמן יעיל בעבודה.
המודל הראשון שמתייחס לנושא ניהול זמן יעיל הוא מודל ניהול תעדוף משימות של סטיבן קובי, שהיה מנטור בולט בתחום של ניהול הזמן והגדלת האפקטיביות.
המודל של קובי, שעוזר עם ניהול זמן אפקטיבי, נראה כמו מטריצה ומדבר על ארבעה אזורים:
דחוף, לא דחוף, חשוב, לא חשוב.
# דחוף וחשוב – כל הדברים שהכרחי לעשות, ותוך זמן קצר: טיפול במשברים, בעיות דוחקות, מיזמים מיידיים, תאריך יעד להגשה. אלו דברים שהם גם חשובים וגם דחופים לעכשיו.
# דחוף אבל לא חשוב – דוגמאות: הפרעות של שיחת טלפון, בקשה לקבל תשובה ממשהו לא משמעותי. זה נחשב לדחוף, כי זה עושה הרבה רעש במהלך היום ומפריע לתפקוד.
# לא חשוב ולא דחוף – כל מה שנוגע לבזבוז זמן ועלול להפריע עם ניהול זמן יעיל: “סתם” שיחות, גלישה בפייסבוק, אינסטגרם, מיילים לא חשובים.
# חשוב אבל לא דחוף – אזור ההתפתחות. כולל בתוכו: לימודים, יצירת דברים משמעותיים, שיתופי פעולה משמעותיים, בניית מערכות יחסים, תכנון אסטרטגי. תכנית אסטרטגית לרבעון ולשנה.
המודל של סטיבן קובי מאפשר לאנשים לזהות בצורה טובה איפה הם נמצאים. ואז להבין האם הפעולות שהם מבצעים מופנות למקומות הנכונים והאם מתקיים ניהול זמן אפקטיבי במהלך העבודה. ביומיום אנשים צריכים לשאוף לזהות את אזורי הבזבוז, את אזורי ההפרעות, את האזור של הדברים ההכרחיים לביצוע, וגם להבין היכן אזורי ההתפתחות.
יש לציין שאף אזור לא מיותר, לכל אחד מהם יש את החשיבות שלו, ויש להכניס את כולם ליומיום. כן, יש חשיבות גם ל”אזורי הבזבוז”, שיכולים לתת הפוגה מדברים אחרים שלעיתים דורשים מאיתנו מיקוד ומאמץ גבוה.
כיצד מיישמים את המודל הזה לשם השגת ניהול זמן אפקטיבי?
מזהים את אזורי הזמן, מבינים מתי נמצאים בכל אחד מהאזורים, ומכוונים את היום בצורה אופטימלית למצב הרצוי, תוך שדואגים שתהיה שליטה מתי מפעילים כל אחד מהאזורים. שמים לב לכך שהשבוע יהיה מורכב גם מהתפתחות, גם מדברים הכרחיים, וגם לתת למקום לשיחת טלפון והפרעות.
לסיכום המודל הזה בנושא ניהול זמן יעיל: צריך לפָנות זמן לכל דבר, ולתכנן את הזמן הכי טוב עבור כל האזורים במטריצה, תוך שמבינים שעדיף לתת יותר מקום לדברים החשובים לעומת הלא חשובים.
ריסטאטראפ לחברות ועסקים
המודל השני ומאוד מעניין לניהול זמן יעיל בחברה ועסק הוא של פטריציו פאולטי – כוכב הניהול (כוכב הזרימה). פאולטי הוא מהמאמנים המובילים בעולם בפיתוח פוטנציאלים, שמוביל את החברות הגדולות בעולם. הוא פיתח את המודל הספירי של המודעות, המודל המקובל היום בעולם המדעי בתחום פיתוח המודעות.
דרך כוכב הניהול הוא מדגים איך ניתן ליצור תהליך ניהולי שלם בעסק ולייצר גדילה, בעזרת ניהול זמן אפקטיבי הן למנהלים והן לשאר העובדים.
כוכב הניהול במודל הזה מורכב מחמישה קודקודים שכל אחד מייצג חלק אחר בחברה או בעסק שהוא נקודה הכרחית בתהליך הניהולי השלם. יש להתייחס לכל החלקים על פי הסדר הבא: תפקיד, אחריות, סדרי עדיפויות, האצלת סמכויות, בקרה. על ארגון בריא לעבור את כל אחד מהקודקודים, בסדר הזה, נגד כיוון השעון, לשם ניהול זמן יעיל.
נגדיר את החשיבות של כל אחד מהקודקדים בכוכב:
תפקיד – כששואפים לניהול זמן יעיל, צריך להגדיר תפקיד – “אני מנכ”ל, סמנכ”ל, מנהל שיווק”. לפי התפקיד אדם יכול להבין מה מתבקש ממנו מבחינת פעולות וכישורים. פעמים רבות חלק מאי הצלחה בחברה קורה כאשר לא מגדירים מה התפקיד, ואז קיים קושי לדייק את המשימות לביצוע.
אחריות – מגיעה מהמילה Responseability ומשמעה – יכולת לתת תשובה. Respons – תשובה, Ability – יכולת. כלומר היכולת לקחת אחריות על רשימת המשימות שנמצאת תחת התפקיד שלך (שהוגדר בסעיף הקודם). אם אדם מוגדר כמנהל שיווק, אזי יש לו רשימת פעילויות לבצע – לנהל, לדבר עם הצוות, לדאוג לחומרים לרשתות החברתיות, לבנות מטריצת ניהול שיווק לחודשים הבאים. כשמגדירים אחריות, אז קל יותר להבין מה כל אחד בחברה צריך לעשות, וכך לייצר ניהול זמן אפקטיבי.
סדרי עדיפויות – נוגע ליכולת להגדיר מה בא קודם ומה אחר כך. מה חשוב ומה לא דחוף. אם יש הודעה שמגיעה בזמן שמנהלת נמצאת בפגישה, אז התשובה תינתן לאחר הפגישה, כשהיא יכולה להשיב בפחות לחץ.
האצלת סמכויות – נוגע ליכולת להעביר סמכות לאחרים. המנהל יודע להגדיר מה הדברים שחשובים יותר או פחות, והוא יודע מה הוא יעביר לאחרים, תוך שיש לו אמון שמי שעובד מתחתיו או לצידו ישלים אותו. חלוקת התפקידים לאחרים מסייעת למנהל עם ניהול זמן אפקטיבי.
בקרה – ביצוע בקרה היא פעילות חשובה ביותר, שאינה מתבצעת כראוי בארגונים רבים. בקרה היא יכולת לבקר תהליך ולא תוצאה. באם התהליך עבד היטב, התוצאה כבר תגיע. לדוגמה: באם חברה נקלעה לתזרים מזומנים שלילי, היא צריכה לבחון מה הוביל לכך בסדרת הפעולות לאורך הדרך. זוהי הבקרה הנכונה. בקרת המינוס בבנק היא התוצאה של חוסר הבקרה של התהליך.
אחד מהדברים שקורים כשישנו ניהול לא נכון של זמן, זו עבודה בסדר הפוך בכוכב. כשקופצים בכוכב מקודקוד התפקיד מיד לקודקוד הבקרה, הרבה דברים נופלים בין הכיסאות. חוץ מזה, כשעושים תהליך בכיוון הלא נכון אז אין מה לבקר, כי מדלגים על התהליכים שהיו בדרך, ואז מבקרים רק תוצאה ומשמיטים את כל השאר. וזה מה שלא רצוי לעשות. כי המטרה לבקר תהליכים שהובילו לתוצאות.
הצגנו שני מודלים שעוזרים להבין בצורה טובה גם את הנושא של ניהול זמן יעיל בחברה ובעסק, וגם לעשות ניהול תהליכִי שעוזר לדברים להצליח יותר.
חשוב להגיד, ניהול זמן אפקטיבי היא עבודה בלתי נגמרת שיש לעשות אותה כל הזמן ולהשתפר ללא הרף. זה כמו שריר. כי בניהול זמן תמיד יהיה אתגר – צפצוף שדורש תשומת לב או ריבוי משימות, כל דבר שמפריע ליכולת לנהל זמן היטב.
המטרה שהמודלים עוזרים לה היא להבין מה התמונה הגדולה. ולפי זה לפעול. ניהול זמן יעיל יותר מסייע לראות את התמונה הגדולה.
אז איך לימוד המודלים עוזר עם ניהול זמן אפקטיבי ביומיום?
כשיש משהו לא חשוב, גם אם הוא דחוף, אפשר לעצור ולחזור אליו מאוחר יותר. זה לא פשוט, כי יש דברים שלוחצים. לכן ככל שאנשים מתנסים בניהול זמן הם מגדילים את היכולת שלהם להבין איפה אזורי הבזבוז, למשל. הם עושים בקרה כמו שצריך של תהליך, ואז פוחת הצורך בריבוי משימות בו זמנית. ככה רואים יותר רכיבים בתמונה השלמה ולכן הניהול טוב יותר.
וכשזה קורה, ויש ניהול זמן יעיל, אנשים מגיעים מוכנים גם לרגע הדחוף שהגיע, ויודעים כיצד לנהל הכול. זה עוזר להגיע למצב של שקט פנימי ולהפחית את תחושת הלחץ.
ואז… זה מרחיב את הספירה והעסק חוזר להתנהל בצורה נינוחה בזכות ניהול זמן אפקטיבי.
השיטה שלנו במרקורי להשגת ניהול זמן בצורה אפקטיבית בחברות וארגונים
ניהול זמן יעיל זוהי המטרה של הרבה חברות וארגונים כדי להצליח, ולשם כך אנו בחברת מרקורי עובדים עם חברות בשיטת ה-רי סטארט אפ שעוזרת להשגת המטרה – ניהול זמן בצורה אפקטיבית.
באמצעות מתודולוגיה וכלים לאבחון עסקי החברה שלנו מקיימת אבחון לחברות וארגונים ויוצרת תוכנית ביצוע אפקטיבית לצמיחה וגדילה עסקית.
מדובר בתהליך רה ארגון של מבנה ותהליכים בחברות ועסקים, שמאפשר ליצור ניהול זמן בצורה חכמה. התהליך כולל התאמת תוכנית אסטרטגית שעוזרת מאוד בהבנת סדר ופעולות בחברה ובארגון.
הפעילות עוזרת למנהלי החברה להבין מה נכון עבורם בכל שלב – האם להשקיע בפיתוח, להרחיב פעילות ברשתות החברתיות או להזמין סחורה חדשה, ועוד.
ההליך, שמטרתו להשיג ניהול זמן בצורה אפקטיבית, מתחיל מהתבוננות רחבה על החברה, תוך הבנת המצב, היעדים והחזון, ולאחריה יצירת תכנית עבודה להשגת המטרות קדימה.
המיקוד כולל הרבה כיוונים עסקיים ובודק שהעובדים בחברה מסייעים לפיתוח בכיוונים הרצויים, שכל אחד יודע לבצע את המשימות, ושיש בקרה מתמדת.
כיצד זה קורה? נמחיש כיצד סייענו לחברה לצמוח, לגדול ולעבוד ביעילות בזכות ניהול זמן בצורה אפקטיבית. זוהי חברה בתחום המסחר הקוסמטי שנמצאת בימים אלו בתהליכים של גדילה עסקית מאוד משמעותית.
בחברה הקימו אתר, ובפרק זמן יחסית קצר העלו בו מאות מוצרים. הדבר יצר פיזור גבוה במוצרים ובמיקוד העסקי, והחברה הפסידה כסף.
בשלב פנו אלינו אנשי החברה. ערכנו אבחון וביררנו כיצד מתנהלת הקצאת משאבי החברה. ביקשנו להבין על מה מוציאים אנשי החברה חלק נכבד מהזמן שלהם, ומצאנו שזה מתבצע על העלאה של מוצרים חדשים לאתר, ושירות לקוחות למוצרים לא רווחיים. במצב כזה, יצא שגם הרבה משאבים וכספים של הקמפיינר שלהם מתבזבזים, משום שהוא נדרש לקדם בו זמנית מגוון עצום של מוצרים בתקציב מוגבל.
מרקורי הובילה את החברה לתהליך של ניהול זמן יעיל וסייעה לחברה להצליח, תוך נקיטת הצעדים הבאים:
- ויתור על המוצרים הלא רווחיים באתר שגוזלים זמן יקר מהחברה.
- מיקוד עסקי לניהול זמן אפקטיבי של העובדים והמנהלים.
- מיקוד במטרות ויעדים רווחיים לחברה.
- תהליכי בקרה תקציבית ותזרימית, להבין שכל אחד בחברה יודע מה תפקידו ומה המשימות שלו.
בשורה תחתונה, כל צעד כזה עוזר עם ניהול זמן בצורה אפקטיבית.
העבודה של מרקורי כוללת עבודה צמודה עם ההנהלה לייעול תהליכים, תוך התבוננות מעמיקה בעבודת ההנהלה והעובדים ופיצוח תהליכים ומרכיבים של העסק עד דק.
יש לנו ניסיון רב והצלחות עם חברות בכל סדר גודל שמציעות הן מוצרים והן שירותים, ביניהן כמובן גם חברות אי קומרס גדולות.
כיצד מתרחש ניהול הזמן בחברה או בעסק שלכם? מרגישים שהעבודה אצלכם יעילה ואפקטיבית, או שניתן לנצל טוב יותר את הזמן בעבודה? אנחנו יכולים לבחון האם החברה שלכם עובדת ביעילות, ולסייע בתהליך המוביל למטרה – ניהול זמן בצורה אפקטיבית. כך נוכל לעזור לכם להגדיל את התפוקה ולהצליח יותר. עם הידע הרב והניסיון שלנו עם חברות ועסקים נשמח לסייע לכם עם ניהול זמן יעיל.