דף הבית » בלוג » הקמת אתרים » איך לגבש ולבנות אסטרטגיה נכונה במעבר למסחר אלקטרוני עם בניית חנות וירטואלית באינטרנט
איך לגבש ולבנות אסטרטגיה נכונה במעבר למסחר אלקטרוני עם בניית חנות וירטואלית באינטרנט
איך לגבש ולבנות אסטרטגיה נכונה במעבר למסחר אלקטרוני עם בניית חנות וירטואלית באינטרנט
מטרות בתהליך המעבר לאיקומרס אל בניית אתר חנות וירטואלית
בניית חנות וירטואלית באינטרנט זה מהלך חשוב בתוך מעבר למסחר אלקטרוני. כאשר אנו פונים אל עבר בניית אתר חנות וירטואלית, אנו רוצים לעשות את זה נכון. היום, יותר מתמיד, מרכיב מרכזי ומוביל בתהליך הצמיחה של עסקים מתבסס על טרנספורמציה דיגיטלית שזה אומר מעבר לעולם האיקומרס והפיכת העסקים הפיזיים לעסקים שמוכרים היטב אונליין עם בניית אתר חנות וירטואלית. זה ידוע היום שמרבית האנשים רוצים להצליח ליצור תהליך רכישה מלא ללא מגע יד אדם, כלומר לנהל את כל התהליך מא׳ ועד ת׳ באופן עצמאי. זה נכון למוצרים קטנים וזה נכון למוצרים גדולים ויקרים כמו במקרה של קניית רכבים. המעבר לדיגיטל מאפשר לארגונים לנצל את יתרונות הטכנולוגיה המתקדמת לצורך הרחבת הנוכחות העסקית שלהם ברשת, שימוש בפלטפורמות מגוונות לשיווק ומכירת המוצרים והשירותים המוצעים גם באונליין (איקומרס), ובכך לאפשר נגישות טובה יותר לקהל היעד ושיפור כולל בחווית הלקוח.
מאמר זה מתמקד בתהליך המעבר למסחר אלקטרוני ושיווק דיגיטלי כשלב מוביל ומרכזי בהתפתחות העסק בפרט בימים אלו ובראייה לעתיד של התפתחות השוק והצורך העולה של עסקים לגשת אל בניית אתר חנות וירטואלית.
כדי להוביל את העסק שלכם לשלב הצמיחה הבא באמצעות מעבר אל בניית חנות וירטואלית או בניית אתר חנות וירטואלית באינטרנט ובעולם האיקומרס בכלל אתם חייבים לגבש ולבנות אסטרטגיה, עוד לפני שאתם יוצאים לדרך. הנה מספר שלבים שכדאי לבצע בעת תכנון אסטרטגיית המעבר לאיקומרס אל עבר בניית אתר חנות וירטואלית.
כל השלבים חשובים בתהליך ויתנו לכם יתרון עצום אם תעקבו אחריהם. בניית חנות וירטואלית באינטרנט ומעבר לאיקומרס, בואו נצא לדרך!
ניתוח ואבחון העסק לפני הקמת חנות וירטואלית בניית אתרים
צעד ראשון – אל עבר הקמת חנות וירטואלית בניית אתרים ומעבר למסחר אלקטרוני צעד ראשון ועקרוני הוא הגדרת יעדים ומטרות.
לפני שאתם משקיעים מחשבה, זמן לימוד ומשאבים אחרים, חשוב להגדיר מה בדיוק אתם רוצים להשיג בתהליך המעבר למסחר דיגיטלי. הגדירו יעדים ברורים ומטרות פיננסיות ומדידות על מנת שבכל שלב תוכלו לבדוק את רמת הכדאיות של הכניסה לתחום וגם המעבר אל עבר הקמת חנות וירטואלית בנית אתרים, רמת ההשקעה הנדרשת מכם, יעדי החזר ההשקעה ומידת הרווח המצופה. שימו לב – היעדים והמטרות צריכים להיות קשורים ביחס ישיר ליעדי הרווח שלכם ולתוצאות העסקיות הרצויות, כגון: הגדלת מכירות, הקטנת עלויות המכר, שיפור בשורת הרווח, שיפורים ברמת שימור לקוחות, חווית משתמש, פרודוקטיביות ועוד. כל אלה מועילים מאוד וחשובים ביותר כאשר אנו פונים אל איקומרס ואל בניית חנות וירטואלית באינטרנט.
צעד שני – סקירה עסקית – בשלב הזה יש חשיבות עצומה בביצוע סקירה עסקית של מעבר לאיקומרס ואל בניית חנות וירטואלית באינטרנט– העלו על הכתב ופרטו את המצב הקיים בכל הנוגע לתהליכים העסקיים שנעשו עד כה בארגון שלכם – ברמת מוצר/שירות ושל הנכסים הדיגיטליים שכבר קיימים ופועלים בעסק. (מבוסס על המתודולוגיה של הספר שיווק בעידן דיגיטלי):
- מה – אנחנו רוצים להבין בצורה טובה מהו המוצר או לחילופין השירות – כלומר מהי ליבת הפעילות העסקית של העסק, מהו המיצוב הקיים, מה ההבטחה שהעסק / החברה מספקים, מה ההבטחה שהמוצר נותן. החלק הזה חשוב ביותר ומאפשר לעבור למענה על השאלות הבאות. ה
- למה – כלומר מה המטרות או המהות של הפעילות הקיימת והחלק הזה כולל את המטרות או היעדים ומדדי ההצלחה במעבר לאיקומרס ואל חנות וירטואלית בניית אתרים.
- מי – החלק הזה מתייחס לקהלי היעד, אנו רוצים לדעת לאן הפעילות פונה ואיך לדבר את השפה בצורה הנכונה ביותר. לכן אנו רוצים להיכנס לעומק של מאפייניי קהל היעד: מדידה והצגת התנהגות דיגיטלית, דרכי הגעה, חשיפה לתוכן דיגיטלי ופרמטרים נוספים שמאפשרים לנו לקבל תשובה מי הקהל, מה השפה שלו, מה הוא מחפש ואיך החנות שלנו יכולה לתת לו את הפתרון.
- אֵילוּ – מתיחס לכל אולם כלים שנמצאים בשימוש כיום באתר ובכלל, לדוגמא – באנר, מודעה, פרסומות, פרטי תוכן, דיוור וכד’.
- איך – החלק הזה מתייחס לשיטות השונות לקידום מכירות : נוכחות דיגיטלית, מודעה פרסומית, שיחות ברשת, ניהול קהילות, אירועים שיווקיים, שת”פ דיגיטלי וכד’..
- היכן – איפה נמצא העסק כיום, מהן הפלטפורמות ומערכות המידע: סקירה פונקציונלית של נכסים דיגיטליים, אתרי תדמית, אתרי סחר, בלוג, פודקאסט, ערוצי מדיה חברתית, תכניות שותפים, אפליקציות, רשימות תפוצה, מועדון לקוחות, מערכת לניהול רשימות תפוצה, דפי נחיתה וכד’.
- אינטגרציה – סקירה ותיעוד של ממשקי אתרי הסחר למערכות מידע תומכות, כגון רשימת לקוחות, קטלוג מוצרים, מערכת לניהול מלאי, רכישות וכד’.
- עלויות –פירוט עלויות ניהול האתר (במידה וקיים) והשיווק הדיגיטלי – כ”א פנימי, ספקים חיצוניים, עלויות מדיה ופרסום ממומן.
צעד שלישי – ניתוח ואבחון במעבר לאיקומרס ואל בניית חנות וירטואלית באינטרנט. בשלב זה נבצע ניתוח ואבחון הממצאים של הסקירה העסקית. תוצאות הניתוח יסייעו לנו בגיבוש מסקנות והמלצות לכיוונים האסטרטגיים הנחוצים במעבר למסחר אלקטרוני ואל חנות וירטואלית בניית אתרים, ואלו יהוו בסיס לבניית תוכנית אסטרטגית להמשך צמיחה:
- בחירה והמלצה על מוצרים/שירותים קיימים וחדשים שיכולים לעבור התאמה לאיקומרס ולבניית חנות וירטואלית באינטרנט
- הגדרה מדויקת של קהל היעד והגדרת “פרסונה” מדויקת עבור כל מוצר/שירות שיימכר באתר הסחר.
- תמחור והמחרה (תמחור- כמה המוצר עולה לנו, המחרה – קביעת המחיר ללקוח) של המוצרים שירותים שישווקו ב- ONLINE באתר הסחר.
- בחירה והמלצה על פלטפורמת מסחר להקמת חנות וירטואלית בניית אתרים – הקמת אתר ממותג מהי הפלטפורמה המתאימה – שופיפיי, וורדפרס, וויקס, מג׳נטו? או/ו הקמת חנות באחד מה-“קניונים” הגדולים בעולם – אמזון, איביי, אטסי?
- איתור אתרי סחר/בניית חנות וירטואלית באינטרנט שיהוו השראה לאתר המסחרי החדש שלכם.
- איפיון פונקציונלי ועיצוב של האתר המסחרי החדש שיוקם.
- בחירת תוכנות סליקה באתר לצורך מתן אפשרויות תשלום מתקדמות ומגוונות, כולל תמיכה עתידית במטבעות דיגיטליים.
- הגדרת תקציב ולו”ז להקמה והשקת האתר/חנות החדשים.
- בחירת ספק שיקים ויפתח את אתר הסחר/חנות אינטרנטית שלכם
- אינטגרציה וממשקים למערכות מידע/דיגיטליות קיימות והשלמת חסרות (כפי שנפרט מיד)
שירות בניית אתרים בוורדפרס
שירות בניית אתרים בוורדפרס
צעד רביעי – מערכות מידע דיגיטליות במעבר לאיקומרס ואל בניית חנות וירטואלית באינטרנט
האתר המסחרי וחנות וירטואלית בנית אתרים הם המרכיבים העיקריים במעבר למסחר אלקטרוני. יחד עם זאת לא ניתן להגיע לרמת אפקטיביות מסחרית גבוהה ללא שילוב וקישור של האתר עם מערכות מידע ורכיבי תוכנה תומכים ומשלימים. לכן, לפני היציאה לדרך וודאו שיש לכם את המערכות הבאות:
- מערכת המלאי – קישור למערכת לצורך ניהול מלאי אופטימלי וסינכרון במלאי המוצרים בהתאם להיקף המכירות באתר ובחנויות. החלק הזה חשוב ביותר שכן אנו רוצים שבזמן אמת החנות תוכל לעדכן על חוסרים במידה ויש ולא למכור מעבר למלאי הקיים.
- מערכת סליקה – רכיב תוכנה שצריך להיות מותקן באתר המסחרי לצורך ביצוע התשלום באינטרנט באמצעות כרטיסי אשראי של מגוון רחב של ספקים, כולל אמצעי תשלום מתקדמים אחרים. החלק הזה חשוב ביותר שכן ככל שהאתר שלנו יודע לתת מענה לריבוי ערוצי סליקה, כך ללקוח יהיה קל יותר לשלם. יש לקוחות שיעדיפו תשלום בארנקים דיגיטליים או בביט, אחרים בפייפאל וסוג שלישי בכרטיסי אשראי. הגדלת אפשרויות הסליקה מאפשרת פחות נטישות.
- מערכת הנהלת חשבונות – חשוב שרכיב הסליקה באתר הסחר יהיה מחובר למערכת הנהלת חשבונות לצורך הפקת קבלה או חשבונית מס באופן אוטומטי ללקוח.
- מערכת דיוור – מיועדת לעסקים שרוצים לנהל את רשימת התפוצה ולשלוח דיוורים ממקום אחד מסודר ונוח ובינהם, שליחת דיוורים חד פעמיים לכמויות גדולות של אנשיםהכנת סדרות מסרים שנשלחים אוטומטית,
ניהול מסודר של רשימות (גם של עשרות אלפי אנשים), סטטיסטיקות של שליחות, פילוחים מתקדמים וכו’. - תוכנת אוטומציה – דגש מיוחד על שימוש בתוכנות אוטומציה של תהליכים עסקיים (למשל חזרה אוטומטית ללקוח שנטש מוצרים בעגלת הקניות), לצורך הגדלת היעילות האופרטיבית לאורך כל מחזור המכירה של המוצרים במערכת אינטגרטיבית אל חנות וירטואלית בניית אתרים
חנויות וירטואליות באינטרנט – שיווק נכון
צעד חמישי – הקמת חנויות וירטואליות באינטרנט ומעבר לאיקומרס הוא השיווק הדיגיטלי
בשלב הזה אתם כבר אמורים להכיר את הסביבה הדיגיטלית, להבין מה נדרש לעשות על מנת לצאת לדרך או אפילו להאיץ ולהרחיב את המעבר למסחר אלקטרוני ובניית חנות וירטואלית באינטרנט
שלב הקמת אתר הסחר או חנויות וירטואליות באינטרנט וקישורו למערכות המידע בעסק הוא שלב הכרחי אך לא מספק. האתגר הבא הוא להזרים טראפיק/לקוחות פוטנציאליים לאתר ולגרום למבקרים לשהות בו זמן ממושך על מנת לעיין בתכנים בעלי ערך שיסייעו בחשיפה למותג והגברת האמון בעסק, במוצרים או בשירותים שאתם מציעים להם, וירכשו בו באופן ישיר ומיידי או/ו ישאירו פרטים להמשך התייעצות עם המומחים שלכם.
עולם השיווק עבר מהפכה של ממש בעידן הדיגיטלי. התהליכים, הכלים וערוצי השיווק השתנו באופן משמעותי כך שכיום ניתן לומר שהשיווק הדיגיטלי הפך להיות דומיננטי, ולא ניתן להגיע לרמת אפקטיביות מסחרית של מכירה באונליין ללא שילוב כלים ותהליכי שיווק דיגיטלי מתקדמים.
השאלה – היכן מתחילים?
לעסקים הקטנים ולארגונים אשר נמצאים בתחילת הדרך של תהליך הכניסה לעולם האיקומרס, מומלץ לאמץ וליישם תחילה את שיטת השיווק באמצעות תוכן כי זו הדרך הנכונה כאשר מקימים חנויות וירטואליות באינטרנט.
שיווק באמצעות תוכן מתמקד בכתיבה, פרסום והפצה של תוכן לקהלי יעד שונים ורלוונטיים לעסק שלכם. השימוש בתוכן משיג מספר מטרות:
- הגברת המודעות למותג
- הגדלת האמינות והאמון של קהל היעד במותג
- יצירת תנועת קוראים לאתר לעיון בתוכן בעל ערך ללקוחות פוטנציאליים
- הגדלת בסיס הלקוחות של העסק
- יצירה או הגדלה של מכירות מקוונות
אחד היתרונות הבולטים של השיווק באמצעות תוכן הינו בעלות הפרסום הנמוכה מאוד ובעלות המכירה של מוצרי החברה.
לסיכום, שיווק באמצעות תוכן הוא אמצעי למשיכת גולשים והפיכתם ללקוחות על ידי הנגשה ושיתוף מידע וידע בעל ערך, המסייע לעסק ליצור נאמנות מתמשכת למותג ונכונות לרכישה עתידית של מוצרי החברה. זו צורה חדשה יחסית של שיווק שאינה כרוכה במכירות באופן ישיר אלא בונה אמון וקרבה עם הקהל וזאת בעלות הנמוכה ביותר בהשוואה לכל פעילות שיווק ופרסום אחרת.
לעסקים אשר עשו כברת דרך בשיווק באמצעות תוכן, בנו תהליכי הפצה ללקוחות קיימים, הרחיבו את מעגל הלקוחות הפוטנציאליים והגיעו לרמה מסחרית שמאפשרת להם להשקיע בתהליכי שיווק מתקדמים – מומלץ להרחיב את פעילות השיווק הדיגיטלי באופן מבוקר ותוך עמידה במבחני עלות תועלת – SEO –קידום אורגני, קמפיינים ממומנים במדיות החברתיות, גיוס מנהל דיגיטל שיוביל את הפעילות הדיגילית באירגון.
האזינו לפודקאסט כשכסף פוגש אנשים – מחנות ספרים און ליין לבית השראה מצליח:
צעד שישי – חידושים ומגמות טכנולוגיות במרחב הדיגיטלי
העולם משתנה בקצב מסחרר. החידושים בעולמות הדיגיטל, כמו גם המעבר המואץ לעולם האיקומרס, מחייבים לימוד והבנה של מה צופן לנו העתיד, על מנת בבחירת שנדע לבחור בתשתית טכנולוגית מתאימה, כזו שתהיה מתקדמת מספיק ותוכל לתמוך בשילוב פתרונות חדשים שישוחררו לשוק בעתיד מבלי להקים את הכל מבראשית.
דוגמה טובה יכולה להיות שילוב טכנולוגיה של מציאות רבודה במסע הלקוח ושיפור דרמטי בחווית הקניה – כמו פעולה של “מדידת נעליים” באמצעות אפליקציה של חברת סינקרס רק ע”י כיוונון הסלולרי שלכם לכיוון הרגל וצפייה בתמונה ברורה של דגם שבחרתם על המסך כפי שיראה על הרגל שלכם, כולל מבט צידי או אולי אף קבלת סרטון של מראה הנעל בעת תנועה. כל זאת על מנת שתוכלו לקבל החלטה טובה יותר בנוגע לרכישה ללא מאמץ מיוחד למעט כיוונון זוית הצילום או הסריקה של מכשיר הסלולר שלכם.. וכן, זוהי רק ההתחלה – בעתיד זו תהיה הדרך למדוד בגדים ולרכוש אותם מבלי לצאת מהבית שזה היופי שמאפשרות חנויות וירטואליות באינטרנט.
חנות וירטואלית באינטרנט – איך ליישם את התהליך כולו
צעד שביעי – חנות וירטואלית באינטרנט – בניית אסטרטגיית מעבר לאיקומרס
תוכנית אסטרטגית היא הדרך לעזור לכם להגשים את היעדים והמטרות שהוגדרו לצורך המעבר למסחר אלקטרוני. היא לא חייבת להיות ארוכה ומורכבת, אתם יכולים לעצב אותה על פי הדרך הייחודית שלכם.
- תאור העסק– תאור העסק כפי שמופיע בתוכנית האסטרטגית ובחזון שמתאר מהו הייעוד של העסק.
- למה אתם רוצים לעבור למסחר אלקטרוני – הוא צריך להיות מחובר לערכי הליבה של העסק שלכם, למה שהמעבר למסחר אלקטרוני ישפר את הערך המותגי של המוצרים/שירותים שלכם?
- יעדים ומטרות מוצהרות – לדוגמא: הכפלת ההכנסות/רווח תוך שנה/ שנתיים/תקופה מוגדרת, רצוי להציב יעדים ברמת תוכנית רב שנתית.
- תקציב– בפורמט של רווח והפסד שכולל את כל שלבי הביצוע של התוכנית ברמה רב שנתית ופרוט חודשי/רבעוני – יעדים, משימות לביצוע, הוצאות.
צעד שמיני – תוכנית עבודה ולו”ז – בנית חנות וירטואלית באינטרנט ומעבר לאיקומרס
תוכנית שתבנה ברמה של משימות ותתי משימות בכל אחד מתחומי העשייה במעבר למסחר אלקטרוני – מחקר שוק לפלטפורמת סחר מתאימה לצרכי הארגון, בחירת הפלטפורמה, איפיון, עיצוב והקמת האתר, כתיבה ועדכון תכנים באתר, אוטומציה למערכות דיגיטל נוספות, בדיקות קבלה, בחירת מודל השיווק וכד’
צעד תשיעי – יישום התוכנית
אם הגעתם לכאן – מצבכם מעולה! כל מה שנותר הוא ליישם את התוכנית תוך כדי הקפדה על עמידה בלו”ז ובתקציב ועם יכולת וכושר התמדה ללא פשרה.
צעד עשירי – ניהול ותחזוקה שוטפת
בשעה טובה, אתר הסחר הוקם ופועל, נכסים דיגיטליים הוקמו ו/או שודרגו לטובת המסחר האלקטרוני, תוכנית שיווקית מופעלת עם תוצאות ראשונות של גידול במכירות אונליין// כדי שהפעילות החדשה תעמוד ביעדים העסקיים שהצבתם לעצמכם, חייבים לבצע בקרת ביצועים שוטפת באמצעות כלים קיימים, כמו גוגל אנליטיקס, לצורך שיפור תנועת המבקרים לאתר ובתוך האתר, להתקין תוכנות מעקב לצורך אופטימיזציה ביחס ההמרה (CRO) ועל מנת לתמוך בגידול במכירות, להאיץ את החזר ההשקעה, לשפר את חוויית הלקוח כולל תהליך התשלום ועוד.
הטיפים במאמר זה יעזרו לכם להיכנס לתחום המסחר האלקטרוני ולשפר את העסק שלכם במונחים של יעילות, חווית לקוח, כניסה לערוצים שיווקיים חדשים, גידול בהכנסות וברווח. אבל זכרו: הטיפים בפוסט זה אינם סטטיים, מכיוון שאנו חיים בעולם משתנה ללא הרף יהיה זה נבון עבורכם ועבור הצוות שלכם להתעדכן לבכל עת במגמות ושיטות עבודה מומלצות.
נשמח שתשתפו היכן העסק שלכם נמצא בתהליך בניית חנות וירטואלית באינטרנט או הקמת חנות וירטואלית באינטרנט והמעבר למסחר אלקטרוני.
מתמחים באפיון, עיצוב והקמה של אתרי סחר עם נסיון של למעלה מ-12 שנה