איך ליצור תוכן מעולה לאינסטגרם בכל יום בעזרת צ׳אט GPT וטריק שאף אחד לא מספר עליו!
אחת השאלות הכי נפוצות שאנחנו מקבלים היא: כמה תוכן כדאי לייצר ברשתות החברתיות? ולמרות שאין תשובה אחת מוחלטת, תמיד נענה שחשוב למצוא את המינון הנכון עבורכם, זה שמפיק את התוצאות הרצויות עבור העסק שלכם. לכל מותג יש את הקצב שמתאים לו. ישנם בעלי עסקים שמפרסמים פוסטים 3 פעמים בשבוע, כאלה שמפרסמים פוסט בכל יום (כמוני), ויש אפילו כאלה שמפרסמים כמה פעמים ביום.
ככל שהאינטנסיביות גבוהה יותר, כך ניתן לראות גדילה אורגנית ומשמעותית יותר של החשבון. כשיש יותר פוסטים, החשיפה גדלה, והם מגיעים לקהלים חדשים בכל יום. גם אם פוסט אחד לא מקבל את התהודה שקיוויתם לה, תמיד מגיע התוכן של מחר, והתהליך הזה יוצר פריסה רחבה ומגוונת שמאפשרת לכם להתחבר לאנשים חדשים כל הזמן.
עם זאת, למרות ההבנה שהגברת האינטנסיביות יכולה להוביל לצמיחה אורגנית חזקה, אנחנו גם יודעים שזה לא פשוט לייצר תוכן לכל יום בשבוע. יצירתיות, זמן, והצורך להיות תמיד רלוונטיים יכולים להיות מאתגרים מאוד. כאן בדיוק נכנס הטריק שאני רוצה לחשוף בפניכם: שיטת מבנה התוכן הדינמי בעזרת GPT (במסמך שכאן תוכלו להוריד את התוכן שכאן כחוברת)
אם אתם רוצים לעלות שלב, להפוך את החשבון שלכם לפעיל באופן שוטף וליצור תוכן יומי שמדבר ישירות לקהל שלכם, הפיצ’ר הזה יאפשר לכם לכתוב פרומפטים חכמים שישתנו בכל יום בהתאמה למותג שלכם ולמסרים שאתם רוצים להעביר. במסמך שלפניכם, תמצאו את הכלים והשלבים ליצירת תוכן יומיומי בקלות, עם טבלה שתעזור לכם להגדיר את התוכן הדינמי בצורה מדויקת.
שלב 1: הגדרת מסגרת לתוכן משתנה יומי
במקום לכתוב פוסט חדש בכל יום, הגדירו שלד קבוע שיכלול שדה משתנה לתוכן היומי. לדוגמה, אפשר להכניס לפרומפט שלכם נושא מתחלף כך שהפוסט יותאם לנושא של היום, למשל: “כתוב פוסט לאינסטגרם בנושא [נושא יומי] תוך שמירה על טון [טון רצוי] וסיום בקריאה לפעולה.”
שלב 2: הוספת ערכים אישיים קבועים
הוסיפו לערכים שלכם דגשים כמו קיימות, חדשנות או ערכים אחרים שאתם רוצים שישתקפו בכל פוסט. כך, גם אם התוכן משתנה, הערכים שלכם נשארים קבועים ומובנים בצורה טבעית בתוך כל פוסט.
שלב 3: בניית לוח תוכן דינמי
תכננו מראש את הנושאים לכל יום בשבוע והשתמשו בפרומפטים חכמים שכוללים שדות משתנים. לדוגמה, בפרומפט תוכלו לבקש מ-GPT לייצר פוסטים יומיים מבוססי נושא שונה לכל יום בשבוע: “היום יום [שם היום] ואנחנו מדברים על [נושא יומי] – כתוב פוסט שמתאים לרוח היום הזה.”
שלב 4: התאמת פורמט לפי סוג התוכן
בקשו מ-GPT לבנות פורמטים שונים לתוכן – קרוסלות, פוסטים טקסטואליים, רילס, ועוד – כך שהתוכן שלכם יהיה מגוון, מרתק, ומתאים לכל יום בשבוע. דוגמא לפרומפט: “כתוב פוסט לאינסטגרם בנושא של היום – עיצוב הבית. הפוסט צריך להיות תמציתי, עם טיפים מעשיים, ולהסתיים בקריאה לפעולה שמעודדת את העוקבים לשתף תמונות של הבית שלהם.”
בונוס: יצירת סטוריז בנוסף לפוסטים
ניתן לבקש מ-GPT גם ליצור סטוריז תומכים לפוסט היומי, כך שהחשבון שלכם תמיד ישמור על נוכחות מתמדת ובעלת ערך לעוקבים. לדוגמה, בקשו מ-GPT לייצר 3 סטוריז עם טון אישי ומעורר שיח שיקדמו את הפוסט היומי. הנה דוגמא לטבלה של תוכן דינמי שניתן להשתמש בה בצורה מגוונת עם צ׳אט GPT
מה שנפלא בעבודה עם הצ׳אט בתוכן דינמי זו האפשרות למעשה לגוון בין סוג הטון, הנושא, ההנעה לפעולה וליצור מגוון רחב של אפשרויות לפוסטים שהצ׳אט כותב אותם בעצמו. ברגע שאתם מבצעים את ההגדרה הראשונית עבור הצ׳אט, הוא מכאן יכול ליצור עבורכם את התוכן הרלוונטי לפי יום ולפי התגיות הדינמיות (נושא, טון, יום והנעה לפעולה) אותם תוכלו לסמן בסוגרים מרובעים [ ]. כמובן שתוכלו להוסיף למערכת תגיות דינמיות נוספות, למשל: לשון נקבה או לשון זכר, תוכלו להגדיר את סגנונות הנושאים שרלוונטיים לעסק שלכם וגם, במצב שאנחנו נמצאים בו בישראל, אפשר להגדיר ימים כבדים / עצובים ולבקש מהצ׳אט לעזור לנו להפיק תוכן תואם יותר גם לרגעים האלה, לצערנו הרב הם חוזרים על עצמם שוב ושוב בתקופה האחרונה.
הגענו לסיום ולכן היינו רוצים לעבור שוב על כל השלבים המרכזיים ליצירת תוכן יומיומי באמצעות GPT. המטרה היא לייעל את תהליך יצירת התוכן שלכם ולהבטיח שהוא תמיד יהיה רלוונטי, יצירתי ומותאם אישית לקהל היעד שלכם. בואו נסכם את העיקר:
1. הגדרת שלד לתוכן משתנה יומי
בשלב הראשון, יצרתם שלד בסיסי שעל פיו נבנה התוכן בכל יום. כאן הכנסתם שדות משתנים, כמו נושא יומי או טון, כך שהתוכן יישאר דינמי ויתחדש כל הזמן. תשתמשו בשלד הזה כדי לכתוב פרומפטים חכמים שיכולים לשמש אתכם שוב ושוב.
2. הוספת ערכים אישיים קבועים
בשלב השני, התמקדתם בהוספת הערכים הקבועים שמלווים את התוכן שלכם בכל פוסט. זהו מרכיב קריטי שמחבר את התוכן לערכי המותג שלכם. זו הדרך להבטיח שכל פוסט ישדר את אותם המסרים החשובים, גם כאשר התוכן משתנה.
3. בניית לוח תוכן דינמי
בשלב השלישי, יצרתם לוח תוכן שמשתנה לפי ימות השבוע. הגדרת נושאים מראש לכל יום נותנת כיוון ברור וקל לביצוע. במקום לחפש רעיונות חדשים בכל פעם, אתם יודעים מראש מה הנושא והכיוון שלכם לכל יום.
4. התאמת פורמט לפי סוג התוכן
השלב האחרון התמקד בהתאמת הפורמטים השונים לתוכן שלכם – קרוסלות, רילס, סטוריז או פוסטים טקסטואליים. כך תוכלו לגוון ולהתאים את התוכן שלכם לפלטפורמה ולסוג הקהל, וליצור עניין וגיוון.