כיצד פיתוח אסטרטגיה שיווקית מבוססת תוכן עוזרת לעבודת השיווק של החברה
בעלי עסק? פיתוח אסטרטגיה שיווקית משולבת עם תוכן מסייעת לרתום את הקהל לרכוש יותר מהמוצרים שלכם, והכול קורה בתהליך מובנה ופשוט
פיתוח אסטרטגיה שיווקית באמצעות התוכן הוא צעד חובה לחברות ועסקים שרוצים להגדיל את הקהל שלהם משום שאסטרטגיית תוכן שיווקית היא הדרך למתג עצמכם ולהגדיל עוד ועוד את הקהילה שעוקבת ורוכשת מכם.
פעמים רבות חברות משקיעות בפיתוח אסטרטגיות בתחום השיווק, המכירות ואף המיתוג, אך לא מקדישות מספיק זמן ותשומת לב לעובדה שאת כל אלה יש לעטוף גם באסטרטגיית תוכן תואמת.
התוכן הוא נושא חשוב וקריטי, משום שהוא מגדיל את החשיפה שלכם לקהלי היעד, מגדיל את האמון ונותן סיבה אמיתית לקשר מתמשך עם הלקוח. לאחרונה מדברים הרבה בעולם העסקים על הנושא של שיווק באמצעות תוכן. במאמר נסביר במה מדובר בעצם, ולמה פיתוח אסטרטגיה שיווקית לתוכן היא משמעותית להשגת הצלחה.
מהי אסטרטגיה שיווקית של תוכן וכיצד היא עוזרת לחברה להתקדם
לפני שניגשים לעבוד על פיתוח אסטרטגיה שיווקית בחברה עם התמקדות בתוכן, נבין מהי אסטרטגיה שיווקית הקשורה לתוכן ובמה חשיבותה.
אסטרטגיית שיווק באמצעות תוכן זוהי גישה שיווקית שמבוססת על כתיבה והפצה של תוכן עקבי, רלוונטי ובעל ערך לקהל מוגדר היטב, במטרה להביא אותו בסופו של תהליך לבצע פעולה בעלת ערך עבור החברה שלכם.
פעולה בעלת ערך יכולה להיות רכישה, אבל גם כל פעולה שמקרבת את הקהל אליכם ולעסק היא בעלת ערך – פעולה שגורמת לעקוב אחריכם ברשת, פעולה שגורמת לליד להשאיר פרטים, ואפילו פעולה שגורמת לקורא להזדהות עמכם וליצור עמכם קשר מהסיבה הזאת.
הבנה מהי אסטרטגיה שיווקית נכונה בתחום התוכן, והיישום שלה, יתרמו לגדילה של העסק. נקודה.
פיתוח אסטרטגיה שיווקית בתחום התוכן מורכבת ממספר שלבים עקרוניים:
- יצירת תוכן רלוונטי ובעל ערך לקהל הלקוחות שלכם.
- הפצת התוכן לאותו הקהל שעשוי להתעניין בו.
- הפיכת הקהל שצורך את התוכן ללקוחות, בתהליך הדרגתי בו הלקוח מבשיל וצובר אמון בכם לאורך זמן.
לשיווק באמצעות תוכן יש מספר יתרונות משמעותיים:
1.תוכן טוב מביא תנועה של לקוחות ל״נכסים הדיגיטליים״ שלכם למשך הרבה זמן.
2.ניתן לשתף תוכן טוב, ולכן יש לו פוטנציאל להגיע להרבה אנשים, להפוך לויראלי ובכך להגדיל עוד ועוד את מספר האנשים העוקבים אחריכם.
3.תוכן טוב מסייע ביצירת לידים, שכן לאחר שלקוח קרא או האזין לתוכן משמעותי הוא יפנה אליכם לקבלת הפתרון.
4.פיתוח אסטרטגיה שיווקית טובה של תוכן היא פעולה שעוזרת להגדיל את שווי ערך הלקוח – משום שתוכן עקבי שמעניין את הקהל מעלה את רמת האמינות של החברה המשווקת (או של המוכֵר) בצורה משמעותית, ומחזק את האמון ואת מערכת היחסים מוכר-קונה. לכן לקוח שרכש פעם אחת, יטה לרכוש שוב.
לאחר ההבנה מהי אסטרטגיה שיווקית של תוכן ובמה חשיבותה, אפשר להסיק מכך כי חברות ועסקים צריכים לשאוף לתהליך של שיווק באמצעות תוכן טוב, משום שהוא מסייע להפיק לידים, להביא את הקורא לביצוע פעולה, והדבר החשוב ביותר – להביא את הקהל לרכישה.
כעת, משהסברנו מהי אסטרטגיה שיווקית באמצעות תוכן וכיצד היא עובדת, הגיעה העת להבין כיצד מיישמים אותה הלכה למעשה ועובדים על פיתוח אסטרטגיה שיווקית טובה של תוכן החברה.
יישום אסטרטגיות שיווקיות – כך מייצרים תוכן שעובד בשבילכם
אחרי היכרות עם עולם אסטרטגיית התוכן והשיווק מגיע השלב של יישום אסטרטגיות שיווקיות של תוכן. זהו שלב מהנה במיוחד, כי מדובר בתהליך מתגמל.
לאחר פיתוח אסטרטגיה שיווקית ואסטרטגיית תוכן של החברה, בואו נסתכל על הסכימה של ״תוכן שבונה קהילה שקונה״. מדובר בתהליך מעגלי ומבריק הכולל 5 שלבים.
נבחן איך עובד מעגל ״תוכן שבונה קהילה שקונה״, כולל יישום אסטרטגיות שיווקיות של התוכן, וכיצד כל אלה באים לידי ביטוי באתר שלכם:
#1 תוכן בעל ערך – התוכן המשמעותי והאיכותי באתר שלכם צובר ערך לאורך זמן, להבדיל מתכנים בסושיאל שמתכלים אחרי פרק זמן קצר (תוכן בפייסבוק ‘מתכלה’ בממוצע תוך 6 שעות ובאינסטגרם תוך 48 שעות). ככל שעובר הזמן התוכן באתר צובר יותר ויותר קוראים וזוכה לקידום אורגני בגוגל.
סוגי תכנים כאלה באתר הם מאמרים, פודקאסטים וסרטונים. הדרך הנכונה להוביל מתוכן כזה לרכישה הוא להוסיף בתחתיתו תכנים רלוונטים.
לדוגמה: אם האתר שלכם מוכר ספרים למבוגרים, ספרי ילדים, ספרי פעולה וסדנאות לכתיבה, אז אם אתם מפרסמים מאמר תוכן שנושאו ‘איך לכתוב ספר’, אז בתחתית התוכן עליכם להציע מוצרים שקשורים למאמר עצמו, ושעונים על השאלה שבגללה הקונה הפוטנציאלי הגיע לצרוך את התוכן. אם הוא הגיע למאמר שמדבר על כתיבה, אז המוצר של סדנאות כתיבה שאתם מציעים הוא רלוונטי עבורו. זהו יישום אסטרטגיות שיווקיות של תוכן שהוא בגדר חובה מבחינת החברה אם היא רוצה להצליח ולגדול.
#2 מיקרו תוכן – מתוך התוכן הגדול מומלץ לגזור חתיכות קטנות של תוכן להפצה. הפצה משמעותה הגעה של התוכן לקהלים רחבים והדרך לעשות זאת היא בניוזלטר בסושיאל, בקבוצות וואטסאפ של הקהילה שלכם, ולצרף קישור לאתר שלכם, כשהמטרה היא להחזיר בחזרה את כל התנועה לאתר באמצעות פיסה קטנה של תוכן. זהו חלק חשוב בתהליך פיתוח אסטרטגיה שיווקית, משום שמדובר בשלב שבו קהל “מבחוץ” מופנה לאתר, ועושה צעד גדול של התקרבות לעמודי הרכישה.
#3 פופאפ – אחד מהדברים הנפלאים שפופאפ עושה הוא להגדיל את רשימת הדיוור ולגרום לקהל להפוך להיות צרכני תוכן קבועים שלכם. הפופאפ צריך להיות חכם שכן פופאפ ״מציק״ שקופץ ולא ניתן להסיר, או לחילופין כזה שמונע פעולות אחרות באתר, הוא אחת מהסיבות הראשונות לנטישות עגלה באתרי איקומרס. אז לפופאפ תפקיד חשוב ואחת מהדרכים להפוך אותו לבעל ערך, וככזה שיירשמו דרכו, היא באמצעות מתנה חינמית שמציעים בו.
#4 יצירת קהילה – הגולשים שקוראים את התכנים ונרשמים לרשימת התפוצה הופכים לקהילה שהולכת וגדלה. עם הקהילה הזו אתם שומרים על קשר ושולחים דיוורים אחת לשבוע. הדיוור הוא חלק עיקרי מאסטרטגיית התוכן ומומלץ מאוד להפוך אותו לכלי שעובד היטב, כאשר אתם תמיד שואלים את עצמכם – ‘האם אני הייתי שמח להיות צרכן תוכן של עצמי?’ כלומר – האם התוכן שנשלח הוא בעל ערך עבורי? הדרך הנכונה ליצור את הקהילה ולשמר אותה היא לשלוח תכנים שאכן יש בהם ערך ולא רק תכנים של מכירות. כשמתפתחת קהילה הנושא של יישום אסטרטגיות שיווקיות הופך לאפקטיבי יותר משום שקהל יותר גדול מגיב למהלכים השיווקיים שהחברה יוצרת.
#5 הגדלת סלי הקניה – כאן נסגר המעגל של פיתוח אסטרטגיה שיווקית חכמה של תוכן. כאשר חברה מפרסמת תוכן טוב שמביא גולשים ולקוחות לאתר, כאשר בתחתית כל תוכן מוצבים המוצרים שמעניקים את הפתרון לנושא שעליו נכתב התוכן, הגולשים נכנסים לדפי המוצר לאחר הקריאה, סלי הקניות באתר הולכים וגדלים, ובאופן הזה רואים צמיחה משמעותית של מספר הלקוחות. לאורך זמן מתקיימת גם צמיחה של שווי ערך הלקוח. זאת אומרת שאותו לקוח רוכש יותר ויותר מוצרים/ סלים לאורך זמן, בזכות העובדה שהחברה יצרה איתו מערכת יחסים משמעותית.
אחד מהאתרים שעושה יישום אסטרטגיות שיווקיות של תוכן בצורה נפלאה הוא ‘חד קרן’. אתר זה הוא בית השראה שהתחיל כבית הוצאה לאור. הוא מציע לא רק ספרים אלא גם צעצועים לילדים ומוצרי השראה נוספים. בקטגוריה של הילדים תוכלו למצוא מאמר מקסים שנושאו – ‘איך להמציא עם הילד סיפור’. בתחתית המאמר יהיו מוצרים המתאימים לקטגוריה הרלוונטית, כלומר לילדים.
פיתוח אסטרטגיה שיווקית מגיעה במגוון דרכים, גם בדרכים חכמות, כמו באתר של מוצרי נינג’ה החשמליים.
באתר של נינג’ה מפרסמים מגוון מתכונים לגולשים. כאשר גולש מחפש בגוגל מתכון מסוים ומוצא אותו, הוא יגיע לאתר נינג’ה. המתכונים באתר מבוססים על מוצרי נינג’ה שעוזרים לייעל את הכנת המתכונים. וכך, לצד המתכון יש הפנייה למכשיר חשמלי, של נינג’ה כמובן, שיעזור בהכנת המתכון. גולש שנכנס ומתעניין במתכון, בהחלט יכול לעשות עוד קליק, להיכנס לדף המכירה, ולהחליט ולרכוש את המוצר שיועיל לו עם ההכנות במטבח.
כך נראה תהליך מוצלח של פיתוח אסטרטגיה שיווקית : כאשר פריט תוכן מהווה בסיס עניין לקהל פוטנציאלי, ובתחתית של אותו פריט יש הפנייה למוצר/ים רלוונטי/ם שפותר/ים ללקוח בעיה, הקהל רוכש את המוצר/ים, הדבר מעיד הלכה למעשה על יישום אסטרטגיות שיווקיות יעיל ונכון של התוכן.
בדחיפה או במשיכה? קביעת אסטרטגיה שיווקית נכונה של תוכן עבור החברה
ההבנה כי פיתוח אסטרטגיה שיווקית של תוכן היא בגדר חובה יוצרת את הצורך לערוך קביעת אסטרטגיה שיווקית, כדי לגייס את התוכן להצלחה של החברה.
קיימות שתי גישות בעולמות השיווק והתוכן:
- גישה של שיווק במשיכה.
- גישה של שיווק בדחיפה.
חשוב להכיר את שתי הגישות, כי לאחר ההיכרות – חברה שנמצאת בשלבי פיתוח אסטרטגיה שיווקית יכולה לפנות לתהליך קביעת אסטרטגיה שיווקית תוך ניתוח המידע ובחירת הדרך המתאימה עבורה.
שיווק במשיכה
בשיווק מסוג זה הקהל משוטט ברחבי הרשת ומחפש פתרון לשאלה או לבעיה שיש לו. הוא מוצא, נכנס, קורא את התוכן שפורסם בנוגע למה שחיפש, ויכול להפוך ללקוח שרוכש מוצר.
בשיווק במשיכה החברה מפרסמת תכנים ברחבי הרשת, כמו למשל ביוטיוב ובגוגל באתר. התכנים הללו רלוונטיים ללקוח, וכאשר הוא יבצע חיפוש ברשת לבעיה שיש לו – הוא יוכל להגיע אליכם. ניתן לדמות זאת לאדם שמפזר פירורי לחם על גבי הקרקע, והציפורים מגיעות ומלקטות משם בעת הצורך בזמנן.
קביעת אסטרטגיה שיווקית של תוכן צריכה להיות מושפעת גם מהמידע הבא – ככל שהמוצר שהוא רוצה לרכוש יקר יותר, ככה הבדיקה תהיה יותר משמעותית ומעמיקה.
כשרוצים לרכוש קנקן מים, אפשר להסתפק בחיפוש קצר בגוגל, ולרכוש.
לעומת זאת, כאשר מחפשים מכשיר חשמלי, כגון שואב אבק, החיפוש מעמיק יותר וכולל כמה צעדים. לדוגמה: חיפוש ‘שואב אבק’ בגוגל, חיפוש דירוגי שואבי אבק בזאפ, חיפוש שואבים בעלי דירוג גבוה ברחבי הרשת, ועוד פעולות שונות לחקירת המוצר לרכישה.
החיפוש המעמיק מאפשר לאתר מידע שיכול לעזור בהחלטה אם לרכוש או לא לרכוש. למשל, אם בחיפוש אחר השואב יש תגובות ברשת על כך שזמן טעינת השואב ארוך מדי, אז זה יכול להוביל להחלטה שלא לרכוש את המוצר ולהמשיך ולחפש דגם אחר.
תהליך הלקוח נקרא למידה. קביעת אסטרטגיה שיווקית טובה צריכה להתחשב בכל המידע הזה.
ככל שמוצר יקר יותר, שלב הלמידה ארוך יותר. הוא נמשך יותר זמן משום שהלקוח בודק יותר את המוצר. הוא מחפש את המידע החיוני לו בגוגל, ברשתות החברתיות, באמזון וכד’.
ככל שהחברה שלכם תופיע במקומות הנכונים, במקומות בהם הלקוח שנמצא בתהליך הלמידה מחפש מידע, תוכלו להפוך ולהיות הבחירה המשמעותית עבורו לרכישה.
יש יתרונות חשובים לשיווק במשיכה:
- המסר נמצא במקום קבוע והלקוח יכול למצוא אותו.
- הלקוח נמשך אל המסר ולא מרגיש שנדחף אליו.
- מדובר בתוכן בעל ערך, שמעבר לעובדה שהוא מושך את הקורא הוא מקרב אותו לחברה שיצרה את הערך הזה.
פטריציו פאולטי, מרצה ומומחה בתחום המוטיבציה וההנעה, אמר משפט שחשוב להכיר בעת עבודה על פיתוח אסטרטגיה שיווקית: “תנו למה שאתם מחפשים למצוא אתכם״. כלומר – תעמדו במרכז, ומה שאת רוצים יגיע.
קביעת אסטרטגיה שיווקית של שיווק במשיכה עם תוכן איכותי שמותאם לקהל הפוטנציאלי היא הבחירה האידיאלית עבור מרבית החברות. החברה יוצרת את התוכן. התוכן קיים, נמצא, נוכח ברשת, והקהל מגיע אליו בטיימינג המתאים עבורו.
שיווק בדחיפה
מושג נוסף שחשוב להכיר בעת פיתוח אסטרטגיה שיווקית בתחום התוכן. שיווק בדחיפה מתייחס לכך שמופיעה לכם פרסומת. זה יכול להיות באמצעות פרסומת ברדיו, פרסומת שקופצת מול עיניכם באמצע פלייליסט ביוטיוב, או בכל צורה חודרנית אחרת שמפריעה לכם באמצע פעולה, כדי לגנוב את תשומת הלב שלכם.
בתהליך הזה השיווק “מפריע” ללקוח.
הבעיה המרכזית של שיווק בדחיפה הוא שהוא לא טבעי, הוא נעשה תוך הפרעה ללקוח במקום שבו הוא נמצא. זה כמו להתפרץ לתוך שיחה קיימת.
בעולם הפרסום והאינטרנט קיים רעש גדול מאוד שנועד להילחם על תשומת הלב של הלקוח. ככל שהטכנולוגיה מואצת עם הזמן, כך גדֵל הרעש, ועימו יותר פרסומות ושיווק בדחיפה.
המצב הזה יוצר תופעה של עיוורון לקוח – בשל ריבוי הגירויים האנשים לא מצליחים לשים לב ולהבחין במה שעומד מולם.
בעת קביעת אסטרטגיה שיווקית של התוכן חשוב להתחשב במידע הזה כדי להבין האם ומתי שיווק בדחיפה יוכל להתאים לחברה או לעסק שלכם.
התמונה המובאת כאן ממחישה את הרעש הגדול ועומס המידע המדובר. והיא יכולה מאוד לסייע עם קביעת אסטרטגיה שיווקית שמתאימה לחברה שלכם.
בתמונה נתונים המתארים מה מתרחש במשך דקה אחת ברשת האינטרנט ב-2022.
ראשית, רואים שיש גדילה משמעותית לעומת 2021. ושנית, הנתונים עצומים וכמעט בלתי נתפסים. לדוגמה: במשך דקה אחת נוצרים מעל לשני מיליון תכנים בפייסבוק, כמעט 4 מיליון תכנים ביוטיוב, ו-167 מיליון בטיקטוק.
ניתן להבין כי מדובר בעומס מידע רציני של תוכן.
החברה שלכם בשלבי פיתוח אסטרטגיה שיווקית? איזו אסטרטגיית תוכן שיווקית תקבעו לעצמכם? האם תעדיפו שיווק במשיכה או שיווק בדחיפה?
ככל שתבינו את תהליך החיפוש של הלקוחות ככה תוכלו לבנות טוב יותר את אסטרטגיית השיווק באמצעות תוכן ועם קביעת אסטרטגיה שיווקית מותאמת.
ריסטאטראפ לחברות ועסקים
אפיון אסטרטגיית שיווק עם עיקרון ההיזון החוזר שתורם להצלחת החברה
אחד השלבים הראשונים בתהליך פיתוח אסטרטגיה שיווקית באמצעות תוכן כולל אפיון אסטרטגיית שיווק.
כאשר חברה יוצרת תוכן יש שני סוגי פלטפורמות חשובות עבורה:
- פלטפורמת הפרסום
- פלטפורמת ההפצה
פלטפורמת הפרסום
המקומות שבהם ניתן לפרסם תוכן מעמיק על החברה והמוצרים, שהלקוח יכול לפגוש במהלך שלב הלמידה, ושיכול לסייע להעביר אותו תהליך שינוי. לרוב החברות מפרסמות תכנים בנכסים שלהן. כשמעמיקים בתהליך של אפיון אסטרטגיית שיווק תוכן, ניתן להבחין בין 2 סוגי נכסים:
- נכסים דיגיטליים שהם בשליטה של החברה – בלוגים, אתרים, רשימות תפוצה, פודקאסטים. אלו נכסים שהחברה מנהלת, שייכים לה, ונמצאים לרוב בפלטפורמות בבעלותה. הם לא שייכים לרשת גדולה שמשמשת כ”אח גדול” שיכול לסגור את החשבונות או למחוק את התכנים.
- נכסים דיגיטליים שאינם בשליטה של החברה – פייסבוק, אינסטגרם, ערוץ יוטיוב ואפילו וואטסאפ. אלו חשבונות שנמצאים בפלטפורמות גדולות. תיאורטית קיימת סכנת סגירה של החשבון, מה שעלול בבת אחת למחוק נכס שלם עבור החברה.
בעת פיתוח אסטרטגיה שיווקית שאפו לכך שיהיו לכם נכסים בשליטתכם, שאתם יכולים לפרסם בהם תכנים בחופש פעולה, ובכך להיות פחות תלויים באתרים גדולים שבהם אתם עלולים להימצא תחת זכוכית מגדלת וביקורות בנוסח “האח הגדול”, עם סכנת סגירה לחשבונות שלכם.
בשורה תחתונה, שחשוב לדעת בעת תהליך אפיון אסטרטגיית שיווק: פלטפורמה טובה לפרסום היא זאת שיש לה ״חיי מדף״ ארוכים והתוכן שבה צובר קוראים לאורך זמן. בנוסף, התוכן שקיים בה הוא תוכן שלם בפני עצמו ושאינו תלוי בתכנים אחרים.
דוגמאות: בלוג, פודקאסט, יוטיוב. יוטיוב אמנם נחשב לרשת חברתית, אך מצד שני יש בו פחות הגבלות. יתרון גדול שלו – שגם הוא מאפשר פרסום תוכן מעמיק.
פלטפורמת ההפצה
הפצה היא אמצעי לחשיפת תוכן לקהלים רחבים. בתהליך אפיון אסטרטגיית שיווק תוכן בוחרים בין היתר גם את את האמצעים להפצה. לדוגמה: רשימות דיוור, ניוזלטים, הודעות וואטסאפ ורשתות חברתיות.
כיצד יודעים שההפצה טובה?
- היא מגיעה לקהלי יעד מדויקים.
- היא יוצרת הנעה לפעולה.
- יש לה מסר ברור.
- יש לה קהל שהולך וגדל לאורך זמן.
כאשר משקללים את כל הפרמטרים הללו בחשבון בתהליך פיתוח אסטרטגיה שיווקית, אסטרטגיית שיווק תוכן טובה נראית כך:
אפיון אסטרטגיית שיווק באמצעות היזון חוזר מתרחשת באופן הבא:
# תוכן מרכזי – החברה בוחרת לפרסם תוכן מרכזי אחת לפרק זמן שקבעה מראש (שבוע, שבועיים, חודש) בפלטפורמה שלה – האתר שלה.
# הפצה – החברה מפרסמת פיסות מתוך התוכן הגדול ברשתות חברתיות, בוואטסאפ, ברשימות הדיוור, ועוד.
# תנועת קהל – באמצעות תהליך ההפצה החברה מפנה את הגולשים לתוכן המרכזי שפרסמה באתר.
# חנות – התוכן שנמצא באתר/ בבלוג מפנה את הקוראים למוצרים הרלוונטיים, לרכישת מוצרים בחנות.
כיצד יוצרים היזון חוזר הלכה למעשה בתהליך אפיון אסטרטגיית שיווק תוכן? בואו נסתכל על הדוגמה הבאה:
# העלאת תוכן מרכזי: ‘איך עושים מדיטציה’. פרסום מאמר מעמיק על המדיטציה – יתרונות, תנוחות תרגול, סוגי מדיטציה וכד’.
# מהמאמר המרכזי אפשר לגזור פיסות מעניינות לפלטפורמות ההפצה. זה חלק בלתי נפרד של פיתוח אסטרטגיה שיווקית בתוכן.
^ ניתן ליצור רילס הדגמה עם 3 תנוחות המדיטציה הפופולאריות, ומשם להפנות את הצופים למאמר השלם באתר.
^ אפשר לכתוב פוסט ברשת החברתית על אילו סוגי מדיטציה קיימים ומה תרומתו של כל אחד, ולהפנות את הגולשים לאתר.
^ אפשר לקחת ציטוט של גורו או הוגה דעות הנוגע לתחום המדיטציה והשלווה הפנימית ומשם להפנות למאמר.
# לא משנה מהי הדרך שנבחרה, מתבצעת הפניה למאמר השלם של המדיטציה באתר, והגולשים מגיעים אליו.
# בתוך המאמר יש הפניה/הזמנה לדף נחיתה/ מכירה של קורס בתחום המדיטציה.
העיקרון של תהליך של היזון חוזר שחשוב להבין כאשר עובדים על פיתוח אסטרטגיה שיווקית או על אפיון אסטרטגיית שיווק בתחום התוכן: השאיפה היא תמיד להחזיר לאתר מכל מערכת הפצה (ניוזלטר/ סושיאל) ומתחת לתוכן המרכזי להציע מוצרים רלוונטיים לאותו תוכן. כך בעצם סוגרים מעגל שלם.
כאמור – פריט התוכן המרכזי לא חייב להיות רק מאמר שעולה באתר. ניתן לראות בתמונה הבאה כי הפודקאסט שלנו מופיע באתר (אגב, הפודקאסט גם עולה ביוטיוב. כלומר אין הגבלה בפלטפורמות הפרסום).
וגם כאן, כמו עם המאמר, וכחלק מתהליך אפיון אסטרטגיית שיווק, אנו יוצרים פיסות מתוך הפרק ומשווקים בפלטפורמות הפצה: פיסה מהתוכן בניוזלטר עם לינק לפרק השלם, פיסה מהתוכן באינטסגרם עם לינק מתאים, וכד’.
וכמו במאמר, מי שמגיע לעמוד של הפודקאסט נחשף להצעות נוספות לתכנים רלוונטיים בריבועים למטה. בנוסף, בכניסה לפרקי הפודקאסט הגולש נחשף למוצרים רלוונטיים בתחום שבו עוסק הפרק.
לסיכום הנושא של פיתוח אסטרטגיה שיווקית, זה לא משנה מהו התוכן שמעלים. בתהליך אפיון אסטרטגיית שיווק תוכן שואפים להביא את הקהל לתוכן שנוצר בבמה שהיא בשליטת החברה, ושואפים ליצור מגוון אמצעי הפצה שיעזרו לקהל לדעת על התוכן של החברה.
הגדרת הקהל לצרכי אסטרטגיה שיווקית, מה זה שיווק מוצלח באמצעות תוכן, וכיצד מרקורי מסייעת לחברות להצליח באמצעות פיתוח אסטרטגיה שיווקית יעילה
פיתוח אסטרטגיה שיווקית אינה יכולה להתקיים בלי הכרת הקהל הרלוונטי של החברה. ועל כן כל השאלות סביב אסטרטגיה שיווקית: מה זה שיווק טוב, כיצד מגדילים את הקהל של החברה, איך גורמים לו לרכוש יותר – כל אלה ייעשו תוך לימוד ואפיון של הקהל הרלוונטי.
הכרות עם קהל היעד מסייעת לדעת למי כותבים את התכנים. ככל שמדייקים יותר מיהו הקהל כך ניתן לגבש בצורה מאוד טובה את הנושאים והתכנים עליהם החברה צריכה ורוצה לכתוב, וגם להגדיר את השפה שבה ייכתבו התכנים.
כיצד משרטטים את הקהל, וצוברים עוד מידע חשוב אודותיו?
הדרך הטובה ביותר היא באמצעות שאלות שמובילות לאפיון המלא של הקהל ושיעזור עם פיתוח אסטרטגיה שיווקית.
בואו נסתכל על דוגמה של מספר שאלות עם התשובות המתאימות של חברה שמציעה למכירה צעצועים לילדים.
#1 מה המוצרים שהחברה מציעה?
לדוגמה: צעצועים לילדים עבור ילדים עם צרכים מיוחדים
#2 מיהו קהל היעד של החברה?
לדוגמה: הורים לילדים בגילאי 3-10.
#3 איך החברה יכולה לעזור לקהל היעד?
לדוגמה: באמצעות המוצרים. למשל צעצוע שמחזק קשר עין יד.
#4 באיזה שלב נמצא הלקוח הפוטנציאלי של החברה?
לדוגמה: הורים לילדים מאובחנים עם צרכים מיוחדים.
#5 לאילו קטגוריות יש לחלק את המוצרים השונים של החברה?
לדוגמה: אם הקטגוריה הראשית היא צעצועים לילדים, ניתן לחלק אותה לקטגוריות משנה – צעצועים מעץ, ספרים, משחקי קופסה, ועוד.
החלוקה לקטגוריות נחוצה מכיוון שהיא עוזרת להגדיר את הנושאים עליהם החברה תכתוב.
מטרת החברה היא תמיד לסגור מעגל ולהפנות למוצרים רלוונטיים. לכן, אחת הדרכים שעוזרות להחליט על נושאי הקטגוריות היא להבין מה המוצרים שיש לחברה להציע. זה למעשה טריק טוב – שהקטגוריות תהיינה מחולקות לפי סוגי המוצרים שהחברה מציעה.
#6 מהו סוג התוכן הנבחר?
השלב האחרון בהנגשה לקהל הוא בחירת הדרך בה יועבר התוכן. למשל: באמצעות מדריך, סרטון וידאו, קובץ שמע, סיפור, מפגש פרונטלי, וובינר (פורמט נהדר להעברת תוכן), וכדומה.
לאחר אפיון הקהל ניתן להתפנות לפיתוח אסטרטגיית התוכן השיווקית של החברה.
צרו בסיס טוב של תוכן מותאם אסטרטגיה שיווקית. מה זה בסיס טוב של תוכן? כזה שלוקח בחשבון את מדיניות החברה, את המוצרים שלה, ואת הטיימינג. חשוב להתאים את התכנון השנתי של תוכנית התוכן עם אסטרטגית המכירות, עם אירועים שונים סביב השנה (חגים למשל), ולדאוג שהתכנים יסובו סביב המוצרים שהחברה מתכננת למכור.
איך מקבלים השראה לכתיבה ויצירת התוכן בתהליך פיתוח אסטרטגיה שיווקית? הנה כמה אפשרויות:
- אתר Ouora – אתר שחולק ידע אנושי בהתאם לשאלות הגולשים. מזינים שאלות והתשובות יכולות לספק רעיונות לתוכן.
- אתר Ask the public – מזינים תחום או נושא מסוים והאתר מציע “שמש” של רעיונות ואפשרויות לתכנים.
- פינטרסט – אתר שמעניק הרבה רעיונות והשראה לתוכן, באמצעות הקלדת מילות חיפוש רלוונטיות.
- האשטגים באינסטגרם – חיפוש האשטגים בנושאי התכנים שלכם יובילו אתכם לתכנים בנושא ויסייעו לפתוח את הראש לרעיונות נוספים.
- שאלות של הלקוחות – אחד המקורות הכי טובים לתוכן הם לקוחות החברה. השאלות שלהם מלמדות מה הם רוצים ללמוד ולדעת, ובהתאם לכך תוכלו ליצור עבורם תכנים.
חברת מרקורי מלווה חברות ועסקים בתחום אסטרטגיית שיווק התוכן ומתמחה באפיון, פיתוח אסטרטגיה שיווקית, וייצור תוכן מותאם.
איך עובד בפועל תהליך פיתוח אסטרטגיה שיווקית באמצעות תוכן? אנחנו במרקורי עוסקים באפיון התהליך כולו וביצירת התוכן אנחנו מסייעים לחברות לבחור את אמצעי המדיה הנכון ביותר עבורם ועבור הקהל הפוטנציאלי שלהם ולהתמקד בו. לאחר שיש בסיס טוב של פלטפורמה אחת יחד עם מערכת הפצה טובה, ניתן להתרחב.
לצד בחירת הפלטפורמות, אנחנו בונים ביחד עם החברות צעד אחרי צעד את התכנים – פודקאסטים, וובינרים, בלוג ועוד.
אנחנו מעניקים ליווי מלא גם ברמת הייעוץ וגם השירות.
וכאמור – מעניקים שירות עוטף בכל הקשור לפיתוח אסטרטגיה שיווקית.
האם יש לחברה שלכם אסטרטגיה שיווקית? מה זה בכלל אסטרטגייה שיווקית של תוכן? כיצד מגדילים את הקהל ורווחי החברה בעזרת התוכן? עם הידע הרב והניסיון שלנו עם חברות ועסקים נשמח לסייע לכם עם תוכן והשילוב המוצלח שלו עם פיתוח אסטרטגיה שיווקית.