פרק 85 – איך הופכים בעיות חברתיות למנועי צמיחה עם אפרת שטרן

אפרת שטרן, יזמת ומנהיגה חברתית עם למעלה מ-25 שנות ניסיון, לוקחת אותנו למסע בעולם שבו אתגרים חברתיים פוגשים חשיבה עסקית חדשנית.

הנה 3 דברים שלמדנו:

1. הבעיה היא לא תמיד חברתית. לפעמים היא פשוט בעיה עסקית שלא זוהתה נכון. דוגמא מדהימה לכך היא אפליקציית מוביט שפיתחה רכיב לאנשים עם מוגבלויות, היא לא רק עשתה מהלך ערכי, אלא פנתה לשוק של 20% מהאוכלוסיה ובתוך חודשיים היא הכפילה את מספר המשתמשים שלה. זה רגע שמזכיר: “השפעה חברתית” יכולה להיות הזדמנות עסקית שלא הסתכלנו עליה נכון.

2. כסף חברתי שלא מייצר תשואה – נעלם. אחד הדברים שהכי טלטלו אותנו בשיחה:
העולם החברתי עדיין חושב במונחים של תרומות, אבל אפרת מדברת על משהו אחר לגמרי: השקעות. מודלים שבהם כסף שנכנס לפרויקט חברתי – חוזר, מתגלגל, ומייצר עוד השפעה. וזה קריטי. כי בלי מנגנון כלכלי – גם הרעיונות הכי טובים נשארים זמניים.

3. שיתוף פעולה בין מגזרים הוא לא “Nice to have” – הוא מנוע צמיחה.
ממשלה. עסקים. פילנתרופיה. שלושתם מדברים הרבה על עבודה משותפת.
מעטים באמת עושים אותה. אבל כשזה כן קורה – נוצרים פתרונות שאף מגזר לא היה מצליח לבנות לבד. זה לא רק טוב לעולם. זה פשוט יותר אפקטיבי.

מה שהכי נשאר איתנו מהשיחה הזו זה שינוי זווית: לא כל בעיה חברתית צריכה פתרון פילנתרופי, חלק מהן צריכות מודל עסקי טוב יותר וזה אולי המקום שבו קורה הקסם האמיתי – כשכסף לא רק פוגש אנשים, אלא פוגש מציאות… ומשנה אותה.

בואו לבקר באתר של מרקורי – https://mercur-e.com/
בואו לבקר אותנו בלינקדאין – https://www.linkedin.com/company/mercur-ecom 

מוזמנים ליצור איתנו קשר
052-3917880

הייפ בעסקים
כשכסף פוגש אנשים
מיומנויות עסקיות
פסיכולוגית מכירות
איקומרס