הסוד לבנית קטגוריות חכמות בחנות האינטרנטית שלך
לא משנה איזו חנות יש לכם או איזו באיזו פלטפורמה אתם משתמשים, אחד הדברים החשובים ביותר בדרך להצלחה הוא קטלוג נכון של המוצרים שלכם ויצירת עמודי קטגוריה טובים. תארו לעצמכם שאתם מגיעים לסופר ובטעות, במדף מוצרי החלב אתם פוגשים שמפו ובמדף השמפו אתם פוגשים ממתקים. מוזר ומבלבל לא ככה?
אז קטגוריות נכונות בחנות הן כלי חשוב ביותר שמשפר משמעותית המרה.
מהם היתרונות של קטלוג נכון לאורך זמן?
- לגולשים קל יותר למצוא את המוצרים ולכן הם מבזבזים פחות זמן באתר -> יותר מכירות ופחות עגלות נטושות
- לגוגל קל יותר לסרוק את האתר ולסדר את הדפים השונים בתוצאות החיפוש
- לכם קל יותר להוסיף מוצרים חדשים
- ניתן לקדם מגוון גדול יותר של מילות מפתח
1.הקפידו על קטגוריות וקטגוריות משנה באיזון נכון
ככל שיש יותר מוצרים כך הקטלוג של הופך חשוב יותר, אז למעט מקרים בהם החנות שלכם פונה לקהל יעד מאוד מצומצם, כדאי מאוד להשתמש הן בקטגוריות ראשיות והן בקטגוריות משנה.
לדוגמה, אם יש לכם חנות לכלי נגינה, קטגוריה ראשית יכולה להיות גיטרות וקטגוריה משנית יכולה להיות מיתרים לגיטרות.
מצד שני, מומלץ מאוד שלא לייצר קטגוריות מדי מפורטות שיש בהן פחות מחמישה מוצרים לפחות. למשל, אם יש לכם חנות למוצרי ספורט ואתם מוכרים רק שני סוגים של סיכות לניפוח אוויר, אין טעם לפתוח קטגוריה שלמה לסיכות. במקום זאת, הגיוני יותר לשים את הסיכות ישירות בתוך קטגוריה כמו “אביזרים” או “שונות” בתוך קטגוריה של “כדורי ספורט”.
באופן כללי, אנחנו ממליצים מאוד, טרם העלאת המוצרים לחנות, לשייך כל מוצר לקטגוריה המתאימה כבר בקובץ האקסל עוד לפני ההעלאה שלו לחנות. הדבר יעזור לכם רבות גם בניהול המשכי של החנות האינטרנטית ככל שזו תגדל.
2.שמרו על סדר הגיוני והימנעו משכפול קטגוריות
יש ליצור סדר הגיוני בתוך הקטגוריות ולהימנע מקטגוריות כפולות. לדוגמה, אם יש לכם חנות לבעלי חיים עם קטגוריה ספציפית לאילוף כלבים בתוך קטגוריה של כלבים, אין טעם לשים בדיוק את אותם מוצרים בתוך קטגוריה של אקססוריז.
תנו קרדיט לגולשים שלכם: אם הם מחפשים מוצרי אילוף, הם כבר יגיעו אליהם. באופן כללי האלגוריתם של גוגל לא מתייחס היטב לכפילות ועשוי להוריד את הדירוג של דפים כפולים.
עם זאת, ישנם מצבים שבהם אין לנו ממש בררה, אלא ליצור כפילות חלקית בקטגוריות. למשל, אם יש לנו קטגוריה של “מוצרי טיפוח לכלבים” וקטגוריה נוספת של “בריאות הכלב”, ייתכן מאוד שכל המוצרים של בריאות הכלב כבר יהיו בתוך קטגורית “מוצרי טיפוח לכלבים”.
במקרה הזה, ישנו תג מיוחד בשם “קנוניקל” (Canonical) שמאפשר לנו להגדיר עבור גוגל דף משני לעומת דף ראשי. בחלק מהחנויות ניתן להגדיר אותו בנפרד בכל עמוד, וכך נוכל להפנות מקטגוריה “בריאות הכלב” ל”טיפוח לכלבים”. שימו לב שהדבר אומר שגוגל כנראה לא יציג את עמוד “בריאות הכלב” בתוצאות.
3.תמיד בדקו שתגי המטא לגוגל מוגדרים נכון
לכל דף בחנות שלכם, כולל דפי הקטגוריה, יש מספר אלמנטים קבועים שחשובים במיוחד עבור קידום אתרים (SEO). אלו מכונים תגי Meta.
Title – שם הקטגוריה כפי שתופיע במנועי החיפוש (שורה אחת)
Meta Description – תיאור קצר של הקטגוריה כפי שתופיע במנועי החיפוש (בערך שתי שורות)
H1 – הכותרת הפנימית הראשית של הדף – בדרך כלל זהה לשם הקטגוריה
רבים משאירים את ה-Title כפי שהוא. בדרך כלל ברירת המחדל היא שם הקטגוריה ולאחר מכן שם האתר. עם זאת, רצוי ליצור כותרת מעט יותר מושכת עם איזה טוויסט שיווקי ואולי גם מילת מפתח נוספת.
לדוגמה, במקום לכתוב “משקפי שמש – Skyline אופטיקה”, אפשר לכתוב משהו כמו “משקפי שמש ממותגות שכולם יסתנוורו מהן – Skyline”. שימו לב שלא שיננו את הצירוף “משקפי שמש” מכיוון שזו עדיין שם הקטגוריה ומילת המפתח שהכי חשובה לנו עבור גוגל.
ה-Meta Description פחות חשוב מבחינת הדירוג, אבל זוהי בדיוק ההזדמנות שלכם לכתוב משפט עם טוויסט שיווקי שיזמין את הגולשים פנימה. גם עמוד שמופיע במקום הראשון או השני בגוגל לא בהכרח יקבל את כל הכניסות שהוא יכול אם התגים שלו לא כתובים היטב.
לכן הגדירו לכל עמוד Meta Description ייחודי משלו! אל תשאירו את השדה הזה ריק. אם נחזור לדוגמה של משקפי השמש, אפשר לכתוב משהו כמו “משקפי שמש אופנתיות מהחברות המובילות פראדה, אוקלי, רייבן ועוד! מחירים ללא תחרות ישירות מהיבואן לצרכן.”
הנה דוגמה נוספת לקטגוריה בשם “בושם לנשים”:
4.הוסיפו טקסט גם לעמוד הקטגוריה עצמן
בוודאי יצא לכם לראות חנויות שבהן יש טקסט קצר של כמה שורות בעמודי הקטגוריה עצמם, ויכול להיות ששאלתם את עצמכם למה בכלל צריך אותו. התשובה היא שוב, בשביל גוגל: גם אם יש לכם בעמוד עשרות מוצרים שונים, השמות שלהם בלבד לא מספיקים ליצור רצף של משפטים שיסמנו לגוגל שמדובר בעמוד רלוונטי.
לכן עדיף תמיד להוסיף פסקה קטנה של לפחות 100 או 150 מילים מעל המוצרים. אם זה ממש מפריע לעיצוב, אפשר גם מתחת למוצרים.
במידה והפלטפורמה שלכם לא מאפשרת זאת, צרו דף קטגוריה מעט שונה בבלוג של החנות. לדוגמה “עשרת הטלווזיות המומלצות בשוק 2022”. מהדף הזה קשרו אל מוצרים שונים בתוך הקטגוריה וגם אל הקטגוריה עצמה.
5.שמרו על אחידות ויזואלית
כבר דיברנו על לוגיקה מבחינת הסדר של הקטגוריות, אבל גם לאופן בו נראות הקטגוריות מהבחינה הוויזואלית יש השפעה מכרעת על החוויה של הגולש. זאת בהנחה שיש עמוד שער לכל הקטגוריות או קטגוריות משנה, והניווט לא נעשה רק באמצעות תפריטים.
למשל, אם לכל קטגוריה יש תמונת שער גדולה, דאגו לכך שהן יהיו באותו גודל ושהתמונות עצמן יהיו באותו סגנון.
הדבר נכון גם לגבי המוצרים עצמם. למשל, אל תערבבו בין תמונות של דוגמנים ודוגמניות לבין תמונות שבהם הבגד עצמו מצולם ב-Close Up.
במידה ואתם בוחרים טקסט בקטגוריות, וודאו כי הפונט אחיד.
כך למשל זה נראה בעמוד הבית של “מגה ספורט”:
6.סמנו לגולש איפה הוא נמצא באמצעות פירורי לחם
פירורי לחם הם תיאור קצר של המקום בו נמצא הגולש בתוך האתר אשר בדרך כלל תופיע ישירות מעל הכותרת של העמוד הנוכחי. לדוגמה, אם גולש נכנס לקטגורית “רהיטים לבית”, השורה של פירורי הלחם תיראה פחות או יותר כך:
עמוד הבית > רהיטים לבית
פירורי הלחם לא רק עוזרים לגולשים שנוחתים לדף מסוים ישר מגוגל להבין איפה הם נמצאים, אלא גם מוצגים בתוצאות החיפוש עצמן בתנאי שהם מוגדרים כמו שצריך בקוד. רוב הפלטפורמות המודרניות תומכות בהצגה של פירורי לחם למרות שלעיתים יש להפעיל את הפונקציה הזו.
כך זה נראה באתר של KSP בתוצאות החיפוש של גוגל:
לסיכום
- אזנו בין מספר הקטגוריות הראשיות לאלו של קטגוריות המשנה ואל תפתחו קטגוריות עם מספר מצומצם של מוצרים
- שמרו על סדר לוגי בתוך הקטגוריות והימנעו משכפול של קטגוריות (למעט מקרים שבהם הגולשים לא בהכרח ימצאו את מה שהם צריכים)
- הקפידו על שילוב תגי מטא ייחודים בכל עמוד קטגוריה
- שלבו טקסט בעמוד הקטגוריה או צרו פוסט בבלוג שמפנה אליה
- שימו לב שכל הקטגוריות שלכם מעוצבות באותו אופן (תמונות, פונטים)
- וודאו שהפונקציה של פירורי הלחם פועלת
אנחנו במרקורי מאפיינים ובונים חנויות אינטרנטיות חכמות, שמתאימות הן למוצרים והן לשירותים, גם אם יש לכם יותר מקהל יעד אחד. יחד איתכם אנחנו דואגים להפוך את החנות לכלי שיווק ומכירה עוצמתי דרך תוכן מעולה וקהל שחוזר לקנות שוב ושוב.
לתיאום פגישת יעוץ להקמת חנות אינטרנטית צרו עימנו קשר 052-3917880. או מלאו את הפרטים בטופס כאן מטה: