מהן 5 הטעויות הנפוצות ביותר אשר מונעות מהמותג שלך בשופיפיי להמריא?

כבעל חנות בשופיפיי, אתה מתמודד בזירה תחרותית בצורה בלתי נתפסת, בשדה שבו מאות מיליארדי מוצרים מתחרים על תשומת ליבו ועל כיסו של הלקוח.
הנכס שלך בסביבה תחרותית כל כך הוא המותג הייחודי שלך, וליתר דיוק – המותג הדיגיטלי.

התנהלות נכונה עם המותג שלך ברשת היא זו שתעשה את ההבדל בין חווית קניה שהלקוח יזכור, ימליץ עליה, ישתף אותה ויחזור אליה, לבין מפגש חסר ייחודיות של הגולש עם המותג, שלא יוביל לקניה וישכח ממנו במהירות.

נכון, שופיפיי מאפשרת לך לפתוח חנות שנראית “מיליון-דולר” ונותנת ללקוח את הרושם שמדובר במותג גדול ומבוסס. אבל הניראות איננה הכל, ולהראות מיליון דולר לא בהכרח יכניס לכיסנו מיליון דולר.

נכון להיום, חוקי המשחק הם לחקור לעומק את פרופיל הלקוחות, להבין את המוטיבציה שלהם, ולהבין לעומק גם מה אתה מבקש להניע אותם לעשות. המותג הדיגיטלי בן ימינו לא יכול להרשות לעצמו מפגשים חסרי ייחודיות עם הגולש והלקוח: בכל “מפגש” של הלקוח עם המותג שלך, עליך לשאוף להפיק את המקסימום על ידי העברת מסר חזק ויעיל.

המותגים הדיגיטליים המצליחים ביותר, הם אלה שבאמת מבינים את המשמעות של לשים את הלקוח לפני הכל, ואשר מנצלים באופן מלא את כל ערוצי התקשורת שיש להם איתו.

הנה 5 טעויות הנפוצות שאנחנו פוגשים פעם אחר פעם ביחס של סוחרים למותג שלהם בשופיפיי, שכדאי לתת עליהן את הדעת:

 

1# לא טורחים להכיר את הלקוח

אנחנו רואים יותר מידי מותגים שנבנים על בסיס מוצר, ולא על בסיס לקוח. כאלו שבונים על כך שיכירו את הלקוח אחרי שיתחילו למכור. למעשה לבנות מוצר מבלי לנסות ולהכיר את פרופיל הלקוח שלך, דומה לבניית בית בלי הנחת היסודות.

לפני שהופכים מוצר למותג, חשוב לחקור ולהבין מי קהל היעד שלך. אחרי הכל – הם אלו שאליהם המיתוג שלך צריך להשפיע. עליךם לשאול: מי קהל היעד העיקרי שלי, ומה אני יכול להציע לו שיבדל אותי מכל השאר בתחום זה?

יצירת פרופיל לקוח

דרך טובה להתחיל תהיה ליצור פרופיל לקוח. פרופיל לקוח הוא איפיון של כל ההעדפות, הנטיות והדפוסים של קהל הנישה שלך. פרופיל לקוח הוא למעשה דמות בדיונית שאתה יוצר, ומדמה לקוח פוטנציאלי. עדיף ליצור מספר דמויות כאלה, ויותר מהן ככל שהמותג פונה לנישה רחבה יותר.
מצא קבוצות פייסבוק או אתרים אחרים שעוסקים בנישה שלך, ובחן את החברים הפעילים שבהן. אסוף כמה שיותר מידע עליהם: מה גילם ומינם, מהיכן הם, באיזה עוד רשתות חברתיות הם פעילים, מי מובילי הדעה ברשת שהם עוקבים אחריהם, מה הם משתפים עם חבריהם? במה הם עוסקים וכמה מרוויחים?  

אסוף מבחר נתונים כדי לדמות טיפוס לקוח אידיאלי שלך, וכתוב לך את מאפיניו, תוכל אפילו למצוא תמונה שתתאים וכל אלה יעזרו לך להבין טוב יותר אל מי אתה פונה עם המותג שלך, מה מושך בעיניו, מה מרתיע אותו וכדומה.

אל תיסחף לפרטים של הקמת המותג לפני שתאפיין את הלקוח שלך, מכיוון שעליך לבנות את המותג בהתאם לצרכיו.

 

2# לא מגדירים מטרה

זאת סוגיה חשובה. הכוונה כאן איננה למטרה כלכלית, למרות שגם זו חשובה עבור העסק שלך. הטעות שחוזרת כאן היא שיוצאים לדרך ללא הגדרת מטרה למותג. בלי להבין: במה המותג שלי בעצם עוסק? עליך להבין מה אתה מבקש להעניק לאנשים מעבר למוצר עצמו. באיזה נושאים בחייהם של הלקוחות אתה שואף לגעת, לאילו סוגיות המותג שלך מודע?

הגדרת המטרה של המותג שלך, תאפשר לך להגדיר איך המותג שלך צריך “להתנהג”: איך הוא צריך להישמע, ומה הפרספקטיבה שלו.

מטרת המותג תהפוך להיות הכוח המניע מאחורי החלטות רבות שתקבל בעסק: עם מי המותג מקיים אינטראקציה ברשת החברתית, עם אילו מותגים אחרים תשתף פעולה, על מה תכתוב בבלוג, ועוד. הגדר מטרה למותג, ובמהרה תמצא אנשים שחולקים מטרות דומות (הקהל הפוטנציאלי שלכם).

 

3# לא יורדים לפסים אישיים

רבים מדי מבעלי החנויות בשופיפי, חושבים שהאקט המכירתי נגמר ברגע שהלקוח שילם. כשבעצם – זוהי אמורה להיות רק ההתחלה. תאר לך שקנית אונליין פיג’מה לילד עם הדפס של רובוטים. כעבור כמה ימים אתה מקבל את החבילה, ארוזה באופן אסתטי, ומוצא בתוכה פתק בכתב יד הפונה אליך בשמך, ומודה לך על הרכישה. לאחר מכן מעת לעת אתה מקבל דיוור במייל מאותו המותג, המציע לך מוצרים חדשים לילד, עם הדפסים שהוא עשוי לאהוב, בהתבסס על הקניה האחרונה שלך. זאת חווית קניה אישית, וככה נוצר קשר בין מותג ללקוחות חוזרים.

עליך לעבור את כל תהליך הקניה מנקודת מבטו של הלקוח, ולשאול את עצמך איך בכל נקודה תוכל להכניס ערך מוסף שיצור חוויה נעימה, אישית ומלהיבה עבור הלקוח. אימוץ טקטיקות כמו פניה לכל לקוח בשמו הפרטי בדואר האלקטרוני, הוספת פתק בכתב יד, הצעת מוצרים נוספים המתבססים על קניות קודמות – הן דוגמאות לדרכים בהן תוכל לנווט את יחסיך עם לקוחותיך לפסים אישיים יותר, באופן ששני הצדדים ירוויחו ממנו.

 

4# לא מייחסים חשיבות למיתוג האריזה

בהמשך לנקודה הקודמת – מי שמתייחס לאריזה כדבר של מה-בכך, ולא משתמש בה כעוד מדיום להעברת מסר – בין זה מסר אישי, שיווקי או עיצובי – מפספס הזדמנות פז.

אריזה טובה עוזרת ליצור רושם ראשוני מעולה על הלקוח, וגורמת לו לזכור את המותג שלך לאורך זמן. זו לא חייבת להיות אריזה יקרה, אפילו תווית מעוצבת שתודבק על הקרטון יכולה לעשות את ההבדל. היעזר בשירותיו של גרפיקאי מקצועי לעיצוב תווית שתתפוס את העין ואת הלב של הלקוח.

 

5# לא בונים אסטרטגיה רב-ערוצית

רק המילה אסטרטגיה לבדה מספיקה כדי להרתיע סוחרים רבים. תוסיף לזה את רעיון ה”רב-ערוציות” וקיבלת יזם מבוהל… אבל העיקרון הוא פשוט ואיננו מפחיד כלל, במיוחד למי שכבר כבש יעדים שאינם מובנים מאליהם, כמו להתחיל לסחור בשופיפיי.

אסטרטגיה רב-ערוצית היא חשובה אם אתה רוצה להגדיל את העסק בקנה מידה משמעותי. הרעיון הוא ליצור נוכחות משמעותית של המותג בעוד ועוד רשתות חברתיות, כדי שתוכל לפגוש את הלקוחות שלך בפלטפורמה המועדפת עליהם, ובהדרגה להגיע ליותר ויותר קהלים.

סחורים רבים חוששים “להחליף סוס מנצח”, ואם עד עכשיו הביאו תוצאות טובות באמצעות פייסבוק בלבד, הם נשארים שם ושוכחים שהעולם לא נגמר בפייסבוק. לא כל רשת מתאימה לכל מותג, והדבר תלוי כמובן בסוג המוצר ובהעדפות של הקהל שלו. לכן עליך לבצע מחקר עצמאי ולבדוק באילו עוד רשתות חברתיות נמצא ריכוז משמעותי של אנשים שעונים לפרופיל הלקוח שלך, כפי שתיארנו אותו בסעיף #1.

מה שנבקש ליצור הוא, חוויה טובה אחידה ומתמשכת של מפגש עם המותג במעבר בין הרשתות החברתיות השונות. אתה רוצה שהלקוח יזהה באופן מובהק את השפה העיצובית והשיווקית שלך בכל הרשתות בהן אתה נוכח, וירגיש כאילו פגש חבר מוכר שהוא עוקב אחריו גם בפייסבוק, וגם באינסטגרם לדוגמה.

למותגים מסויימים, האסטרטגיה הרב-ערוצית יכולה להתרחב מעבר לרשתות החברתיות ואל “העולם האמיתי”, כך למשל תוכל ליצור שיתופי פעולה ולהציע קופון הנחה בחנות כלשהי שבה אתה יודע שהקהל שלך נמצא ועורך קניות.

אנו מקווים שחשיפת הטעויות הנפוצות ביצירת מותג, כפי שעשינו במאמר זה, יעזרו לכם לגבש מותג יציב ובולט,
כזה שמוצא דרך ללב הלקוח ונשאר בזכרונו לאורך זמן.

תוכלו להעמיק את הידע ולצאת למציאות כלכלית חדשה עם שופיפיי, בעזרת קורס שופיפיי החינמי של מרקורי >> 

יש לכם רעיונות נוספים למיתוג מעולה של חנות שופיפיי?

נשמח לשמוע מכם בתגובות כאן למטה.

בהצלחה!

על הכותב
צוות מרקורי
כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *