המשולש הקדוש להקמת חנות איקומרס מצליחה בשופיפיי
שופיפיי היא אחת הפלטפורמות הצומחות ביותר בעולם, שהוקמה בשנת 2006 על ידי שני אחים שבסך הכל רצו להקים חנות אונליין למכירת ציוד גלישה וסנואוברדים ופשוט לא מצאו פלטפורמה טובה להקמת החנות.
ולכן החליטו לפתח פלטפורמה שמאפשרת להתממשק עם אינספור אפליקציות הלוא זוהי פלטפורמת שופיפיי שהלכה וצמחה עם למעלה מ-1,000,000 אתרים ברחבי העולם. מידי שנה עשרות אלפי עסקים חדשים פותחים חנויות שופיפיי ועסקים רבים שכבר יש להם חנויות, בין אם באתרים כמו וויקס, ווקומרס או פלטפורמות אחרות, פשוט עוברים אליה.
העובדה שהיא פועלת ביותר מ-175 מדינות, יש לה קהילה אדירה, תמיכה ידידותית וזמינה, קלות תפעול עצומה ויכולת להתממשק לאתרי עזר, סליקה וכל אלה בנוסף לעמלות נמוכות במיוחד, שלא ניתן למצוא ב״קניונים״ הגדולים – איביי, אמזון וכו׳. היכולת של שופיפיי לתמוך שיווקית בבעל החנות היא יתרון עצום נוסף שמאפשר לחנות להתקדם במהירות ולהגיע לקהל הלקוחות שמתענין במוצרי החנות.
חנות שופיפיי היא הזדמנות הן עבור בעלי עסקים עם מוצרים שרוצים להקים חנות אונליין ולהרחיב את קהלי היעד, אך גם יכולה לשמש כחנות אונליין ליזמים שרוצים לקפוץ לתוך עולם המכירות באינטרנט ולהתחיל לבנות לעצמם עסק עצמאי בשיטת הדרופשיפינג (שיטה נפלאה בה מאתרים מוצרי נישה, מעלים אותם לחנות ויוצרים קשר עם ספקים אשר שולחים את המוצרים ישירות ללקוח).
אז גם אם יש לכם מוצרים וגם אם לא, המשולש הקדוש להקמת עסק מצליח יעזור לכם להצליח לבנות חנות מעולה סביב מוצרי נישה לוהטים שלקוחות מהארץ ומהעולם באים לרכוש בה ושבים לרכוש בה שוב ושוב.
צלע ראשונה: תחום המכירה – מהו המוצרים אותם תמכרו?
הצלע הראשונה מתחילה מחוק חשוב: למכור בחנות שלכם קודם כל את מה שהלקוחות מחפשים. הטעות הכי גדולה היא לנסות ולמכור דברים שאף אחד לא רוצה לקנות. איך עושים זאת?
הסוד הגדול הוא לעשות מחקר שוק ולהבין מה אנשים מחפשים ורק אחר כך להתחיל את המאמצים לשווק ולמכור.
מחקר השוק יכול להיות דרך כלי מחקר שונים (למשל גוגל, פייסבוק ועוד) ויכול להיות גם דרך העמקה במה אנשים מחפשים בקבוצות ייעודיות וממש אצל הקהל שלך!
בחירת מוצר טובה מתחילה מפתרון בעיה או מענה על שאלה של הלקוחות. ככל שהמוצר שלכם עונה בצורה טובה יותר על הבעיה של הלקוח, כך הוא יהיה מוצר מבוקש יותר.
שיטה מעניינת לקבלת השראה היא כניסה לתוכנת ADSPY וקבלת השראה מפוסטים ‘חזקים’ המופיעים ברשתות החברתיות. דף הבית מאפשר הצצה לפוסטים לדוגמא בטוויטר ללא תשלום, זה כבר מקפיץ לנו רעיונות לנישות מעניינות. שימו לב לכמות השיתופים בדוגמא הנ”ל:
הרגע בו מצאנו את מוצר מבוקש או נישה הוא רגע מרגש.
שתי אפשרויות עומדות לפנינו ברגע שהבנו שמוצר מסויים הוא מוצר מבוקש: 1. לייצר את המוצר בעצמנו 2. לאתר ספק שיספק אותו ישירות ללקוחות – מה שנקרא דרופשיפינג.
בעלי עסקים שכבר עובדים עם מוצרים קיימים יכולים להרחיב את המוצרים אותם הם מציעים לקהל דרך ספקי דרופשיפינג. למען האמת שיטת הדרופשיפינג עובדת כבר משנות ה60 בארה״ב ואומצה על ידי חברות כמו ג׳יי סי פני וסירס ומאפשרת להרחיב את כמות המוצרים המוצעת בהמון!
דרופשיפינג כמו שהזכרתי קודם זוהי שיטה שבה המוצרים נמצאים אצל הספק ששולח אותם ישירות ללקוח מבלי שנדרש לרכוש אותם מראש מה שמאפשר לנו לקבל את הכסף לפני שאנו משלמים אותו.
הדגש המרכזי והחשוב בשיטת הדרופשיפינג (מעבר להסכם מחירים טוב שישאיר לכם אחוז רווח גבוה), הוא ליצור תקשורת עם ספק ולסכם על שיטת המשלוח, החזרות, מלאי ופרמטרים נוספים המשפיעים על השירות שניתן ללקוח.
הסכם טוב עם ספק ותקשורת מעולה יביאו בהכרח לשירות לקוחות מצוין שיאפשר לנו לקוחות חוזרים (וזה יעד חשוב מבחינתנו כבעלי החנות).
צלע שניה: הקמת חנות מקצועית בקלות ובמהירות
הגענו לצלע השניה במשולש הקדוש. כעת, אחרי שהכנו את המוצרים הטובים ביותר למכירה שיש להם ענין וביקוש אדיר, אנו מוכנים לצאת לדרך ולהקים את החנות שלנו ולמלא אותה במוצרים. זהו הרגע שבו הנכס האינטרנטי שלכם ממש גם וזה פשוט אדיר.
כמה דברים חשובים שנרצה לעשות לפני הקמת החנות:
- לקבל השראה ממתחרים שמוכרים מוצרים דומים. נוכל לקבל השראה עיצובית וגם הבנה של שיטות המכירה השונות בהן הם משתמשים (סיילים, הצעות מיוחדות וכו׳). שווה ללמוד ממי שיש לו כבר ניסיון בשוק שאליו אתם נכנסים. תוכלו להיעזר באתר https://www.shopistores.com/ ולהגיע לחנויות שופיפיי מעוררות השראה.
- הצעד הבא הוא לבחור תבנית (THEME) של שופיפיי המתאימה לנישה שלנו. מומלץ לקחת תבנית בתשלום המכילה את כל הפונקציות שאנו רוצים. לדוגמא תבנית STREAMLINE של שופיפיי מתאימה מאוד לחנויות אופנה ומביאה ‘חלון ראווה’ מדהים לדף הבית.
- בלוג! אחד מהמרכיבים החשובים ביותר בחנות איקומרס מעולה הוא בלוג. תוכן הוא המלך, זה כבר דבר ידוע, וככל שהתכנים באתר שלנו יהיו טובים יותר, כך ניצור תנועת לקוחות חזקה לאורך זמן. בעת בניית הבלוג נרצה לשמור על קטגוריות תוכן מעולות וההמלצה היא לפרסם תוכן אחד מרכזי בשבוע. בתחתית כל תוכן נציג מוצרים הקשורים לתוכן הזה (ממש כמו כאן בתחתית המאמר :)) ואת התוכן הזה נשלח גם לכל רשימת הדיוור.
נרחיב על זה ממש עוד מעט בצלע השלישית.
צלע שלישית: יצירת תנועה של לקוחות לחנות
צלע שלישית ואחרונה – היא יצירת תנועה לחנות שלכם. איך יוצאים לדרך?
יש המון טכניקות ושיטות שהחשובה מכולן עוסקת במשהו שרוב בעלי החנויות מפספסים והוא – תוכן. דיברנו על כך קצת בחלק הקודם ונזכיר זאת גם כאן – תוכן עוזר לאורך זמן ליצור קהילה חזקה, קהל לקוחות חוזרים וגוף של עניין שמבדל את העסק על פני כל עסק אחר.
על מנת להתחיל וליצור תוכן סביב המותג יש כמה שאלות שנרצה לשאול:
- מי הקהל שלנו?
- מה המומחיות שלנו?
- מהו עולם התוכן שבו הקהל מתענין?
לאחר שענינו על אלה נבנה תוכנית תוכן שתהיה בנויה מתוכן מרכזי שישב בפלטפורמה מרכזית כמו – בלוג / יוטיוב או פודקאסט ומשם ניקח פיסות קטנות של תוכן, שנקרא גם ״מיקרו תוכן״ ונפרסם אותם בפלטפורמות החברתיות יותר – אינסטגרם, פייסבוק, לינקדין, טוויטר ועוד.
אסטרטגית פרסום תוכן בתחום המומחיות של החנות / מותג שלנו לאורך זמן היא בעלת ערך עצום שעוזרת להגדיל את ערך הלקוח ולהקטין עלויות הרכשה מאחר והלקוח ממשיך להיות איתנו בקשר ולכן חוזר לרכוש שוב ושוב. אחד מהמותגים הישראלים בעלי אסטרטגיית תוכן מדהימה הם חדקרן, חנות למכירת ספרים והשראה שכותבים תכנים ברמת איכות מדהימה ויצרו קהילה עוצמתית.
לפני כמה זמן פגשתי חברה שסיפרה לי שהיא החליטה לנקות את רשימת הדיוור שלה מכל הניוזלטרים, שהיא לא יכולה לסבול ניוזלטרים אבל את ״חדקרן״ היא החליטה שלא להסיר. שאלתי אותה, למה דווקא אותם השארת? והיא ענתה – כי התוכן שלהם מעולה.
עלות הרכשת לקוח כיום היא גבוהה והדרך הטובה ביותר ליצור מכירות שוטפות בעלויות נמוכות היא להיות בקשר עם הקהל שלנו, לתת ידע וערך וכך גדל העסק ואיתו הקהילה.
זהו רגע מרגש ביותר שאומר שפרצתם את הדרך להצלחה שלכם.